Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » VOLIM MJUZU » CD/DVD Recenzije

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Post Poslato: Uto Okt 21, 2008 3:16 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am
AC/DC – Black Ice (2008)

Slika

Australijski hard rok velikani, “AC/DC“ izdali su novi studijski album pod imenom “Black Ice“, nakon 8 godina pauze od snimanja.

Mesto za miksetom članovi benda poverili su iskusnom producentu Brendan O’ Brajanu, koji je u svojoj karijeri sarađivao sa bendovima poput “Stone Temple Pilots“, “Pearl Jam“, “Audioslave“, “Bruce Springsteen“... Ali očigledno ni on nije uspeo da “AC/DC“ usmeri ka nečem novom. Braća Malkolm i Angus Jang ni ovog puta nisu hteli da odstupe od svog recepta za pravljenje muzike i nastavili su u svom prepoznatljivom stilu. “AC/DC“ je verovatno jedini bend na planeti koji celu karijeru može da pravi muziku po istom kroju a da uvek uz sebe ima veliki broj fanova koji će se postarati da se album proda, izuzetak nije ni “Black Ice“. Prvi singl sa ovog izdanja je “Rock 'N’ Roll Train“ i tu pesmu da bend nije izdvojio verovatno ne bih ni zapazio jer je ista kao i sve ostale pesme na albumu. Jedina pesma koja mi je zapala za oko je “Anything Goes“ koja zvuči kao jedna klasična Brus Springstinova numera, a već sam spomenuo da je O’ Brajan producirao neke njegove albume, pa Vi sami izvedite računicu. U poređenju sa ranijim izdanjima benda jedino nedostaju numere tipa „For Those About To Rock“, “Hells Bells“ i “Let There Be Rock“ koje su pored svog dužeg trajanja imale i određenu „oštrinu“ zahvaljujući kojoj navedene pesme pamtimo kao velike hitove.

Moja ocena ovog albuma je 2.5 iz razloga što sam jedan od onih ljubitelja muzike koji ceni inovativnost i progres u muzici, ali tekst ipak završavam porukom fanovima ovog benda: Kupite album, jer vas “AC/DC“ ni ovoga puta neće razočarati!

Slika

Info o albumu:

Datum izdavanja: 20. oktobar 2008.

Žanr: Hard Rok

Dužina trajanja:55:30

Izdavačka kuća: Columbia

Producent: Brendan O’Brien

Spisak pesama:

1. "Rock N' Roll Train" 4:21
2. "Skies on Fire" 3:34
3. "Big Jack" 3:57
4. "Anything Goes" 3:22
5. "War Machine" 3:09
6. "Smash N' Grab" 4:06
7. "Spoilin' For A Fight" 3:17
8. "Wheels" 3:28
9. "Decibel" 3:34
10. "Stormy May Day" 3:10
11. "She Likes Rock N' Roll" 3:53
12. "Money Made" 4:15
13. "Rock N' Roll Dream" 4:41
14. "Rocking All the Way" 3:22
15. "Black Ice" 3:25

http://www.acdc.com/

"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche

Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu

Vrh 

Post Poslato: Pet Okt 24, 2008 1:49 pm 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 3:08 pm
Uh, ovoga puta moram reci da se ne slazem sa tobom. Meni se Black Ice veoma dopada.
Cak mi se RnR Train uopste nije dopao kada se pojavio kao singl. Ali mi se album generalno svidja. Vidim da su i kritike na internetu oprecne. Neki ga hvale, a neki bas i ne preterano. Nekima su uvek isti, a neki im bas zameraju sto nisu ostali u okviru svoja uobicajena tri akorda i sto su ponegde malo drugaciji. Cak sam procitao da im je ta pomenuta prva pesma (RnR train) najbolja na albumu, sa cime se ja apsolutno ne slazem.
Mislim da su AC/DC uspeli da zadrze stari, uvek prisutni obrazac svoje muzike, a da su ujedno i prilicno svezi (mozda je to zasluga producenta Brandona O Briana).
I na kraju ono uvek prisutno - misljenja, kao i ukusi, su uvek razliciti. Mislite o tome, ali AC/DC ce vam svakako prijati ukoliko volite cistokrvni rock.

Vrh 

Post Poslato: Čet Okt 30, 2008 3:25 pm 
Klupski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Avg 16, 2008 1:44 pm
MiB je napisao:
AC/DC“ je verovatno jedini bend na planeti koji celu karijeru može da pravi muziku po istom kroju a da uvek uz sebe ima veliki broj fanova koji će se postarati da se album proda

Tu su i Rolling Stonesi :XD
Album zaista nije doneo nista novo, i to moze da se posmatra na dva nacina. Ljudi koji vole eksperimentisanje u muzici ce, svakako, reci da je album prosecan/los, dok ce fanovi starog AC/DC zvuka biti, rekao bih, zadovoljni. Ja sam se u celoj toj prici nasao tacno na sredini, jer volim eksperimentisanje i uopste progresivni pristup muzici, a sa druge strane obozavam AC/DC i njihov stari dobri blues rock zvuk (to je jedini bend zbog koga sam pozeleo da naucim da sviram gitaru)..
Slazem se sa vecim delom recenzije, i ja bih ga ocenio nekom trojcicom (sa dve tacke dole i jednom gore). Starim fanovima preporucujem, dok bi potencijalni novi fanovi trebalo prvo da preslusaju stara izdanja (do Back in Black).

Vrh 

Post Poslato: Ned Nov 02, 2008 4:25 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm
Citiraj:
Tu su i Rolling Stonesi :XD

Za Stonse se baš ne bih složio. Postoji gomila bendova za koje se može reći da su radili muziku po istom kalupu, ali Stonsi nikako nisu medju njima.

http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)

Vrh 

Post Poslato: Ned Nov 02, 2008 9:46 pm 
Klupski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Avg 16, 2008 1:44 pm
Aqualung je napisao:
Za Stonse se baš ne bih složio. Postoji gomila bendova za koje se može reći da su radili muziku po istom kalupu, ali Stonsi nikako nisu medju njima.

Do Exile on Main St. su bili originalni i ubedljivi.. Nakon toga, vrte istu muziku godinama. Veoma ih postujem kao bend, ali me, iskreno, pomalo zivcira cinjenica da nista novo nisu napravili u poslednjih 30 godina i da samo gledaju kako da pokupe pare. Ima par pokusaja da se izadje iz kolotecine, ali nisu u tome uspeli.

Vrh 

Post Poslato: Sub Maj 09, 2009 1:31 pm 
Studijski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Maj 09, 2009 11:34 am
Slusam AC/DC,i veoma ih postujem.Ali za novi album imam samo jednu primedbu:Pesme se nekako cine "iste".Mozda se samo meni tako cini...Naravno tu je i bolja strana.S obzirom na godine pevaca Briana Johnsona,mogu reci samo da se tom coveku divim.Rice kao lav u pesmama.Vrlo energicno. 4/5

Vrh 

Post Poslato: Sub Maj 09, 2009 1:39 pm 
Senator
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Apr 23, 2008 10:43 am
Brann je napisao:
Aqualung je napisao:

Do Exile on Main St. su bili originalni i ubedljivi.. Nakon toga, vrte istu muziku godinama. Veoma ih postujem kao bend, ali me, iskreno, pomalo zivcira cinjenica da nista novo nisu napravili u poslednjih 30 godina i da samo gledaju kako da pokupe pare. Ima par pokusaja da se izadje iz kolotecine, ali nisu u tome uspeli.

Chovek je sve reko... Slazem se u potpunosti...

Vrh 

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Index boarda » VOLIM MJUZU » CD/DVD Recenzije