Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » VOLIM MJUZU » SVETSKA HARD AND HEAVY SCENA

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Twisted Sister
 Post Poslato: Ned Feb 10, 2008 5:15 am 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm
Twisted Sister

Slika

Jako zanimljiv bend. Sredinom 80ih bili su svojevrstan kulturni fenomen i, tako reci, medijske ikone. Oni su jedan od prvih bendova koji su uhvatili talas glam metala, tada u usponu na americhkoj sceni. Klinci su ih obozavali, roditelji, nastavnici i konzervativci su ih se uzasavali. Na zalost, TS su i prvi bend americhke pop-metal scene koji je pao kao zrtva svoje popularnosti, komercijalizacije i preterane eksploatacije od strane medijskih kuca.

Shto se tiche stila, TS su iskombinovali elemente glam rocka(najvishe su se ugledali na New York Dolls) sa energijom i buntovnishtvom novog talasa britanskog heavy-metala, kao i shock-rock pristupom Alice Coopera i shminkom, kostimima i scenskim nastupom po uzoru na KISS. Predvodjeni groteskno nashminkanim i kostimiranim Dee Sniderom(nalik na travestita iz nocne more) TS su uzivo bili pravi spektakl(polovina benda izgledala je kao The Ramones, polovina je furala glam/punk izgled, a Dee je jednostavno bio Dee). Iako se zbog shminke i nastupa TS mogu povezati sa glam metalom, zbog same svirke koja je vishe u Iron Maiden/Judas Priest maniru, bolje ih je okarakterisati kao ekstravagantni heavy metal bend. Sam Dee je izjavio da TS ‘nisu glam jer ono shto rade nije ni malo glamurozno’.

Slika

Twisted Sister su se priblizili mladoj publici najvishe zbog obradjivanja tema poput generacijskog jaza – sukoba izmedju roditelja i dece i kritike obrazovnog sistema(uochljivo u dva njihova najveca hita – ‘We’re Not Gonna Take It’ i ‘I Wanna Rock’.

Biografija:

Twisted Sister su osnovani u New Yorku 1972, od strane gitariste Jay Jay Frencha. Bend je chesto menjao postave a jedan od chlanova koji se zadrzao i kasnije je gitarista Eddie “Fingers” Ojeda. Radili su muziku po uzoru na glam rock izvodjache poput David Bowie-a, Slade, Mott the Hoople, Humble Pie i New York Dolls. To se promenilo 1976. dolaskom Dee Snidera u grupu. On je preuzeo ulogu glavnog vokala i tekstopisca i pogurao bend u chvrshce vode. Stilu koji je Snider po dolasku u bend opisao kao ‘meshavinu Slade i Sex Pistolsa’ dodata je injekcija chvrshceg zvuka po uzoru na Motorhead, Black Sabbath i narochito Alice Coopera, ali bend je i dalje zadrzao svoj glam rock imidz. Ipak, glam u Americi tada nije bio narochito popularan, a i TS su vechito bili u senci svojih idola, narochito Alice Coopera i KISS. Tavorili su ne uspevajuci da postignu vishe od statusa lokalne atrakcije i klupskog benda ali sve vishe ljudi bivalo je privucheno energichnom svirkom i Sniderovom fenomenalnom harizmom. Do 1982. bend je okupio pozamashnu fan bazu(nazvanu S.M.F.O.T.S. – Sick Motherf*ckin’ Friends Of Twisted Sister). U to vreme konachno je ustanovljena i stalna postava, dolaskom bubnjara A.J.Peroa i basiste Marka Mendoze. Bend je snimio i nekoliko singlova ali nisu uspeli da potpishu za vecu izdavachku kucu.

Slika

Konachno, 1982. odlaze u Englesku, gde je heavy metal u to vreme bio u punom zamahu. Tamo, u produkciji Pete Way-a(UFO) snimaju svoj prvenac ‘Under The Blade’. Uprkos loshoj produkciji album je bio veliki underground hit i cementirao fan bazu TS, kako kod kuce, tako i u Velikoj Britaniji. Takodje, album je privukao paznju velikih izdavachkih kuca. Atlantic records je Sistersima ponudio ugovor. Za njih su snimili ‘You Can’t Stop Rock’n Roll’, album koji je zadrzao chvrst zvuk svog predhodnika ali mu je dodato studijsko poliranje i shminka. Naslovna numera bila je manji hit, ali album je naishao na odlichan prijem kod fanova i pozitivne reakcije kritike. Stvari poput ‘The Kids Are Back’, ‘Like A Knife In The Back’ i ‘Ill Take You Alive’ su solidne heavy numere.

Kad su 1984. Quiet Riot sa svojim albumom ‘Metal Health’ postali prvi heavy metal bend koji se popeo na prvo mesto americhke top liste, TS su iskoristili povoljan vetar i izbacili svoj album ‘Stay Hungry’. Album je postao komercijalno najuspeshniji album TS, najvishe zahvaljujuci velikim hitovima ‘We’re Not Gonna Take It’ i ‘I Wanna Rock’, koje su bile ‘zashecereni’ pop-metal(mada su jako dobre), ali ostatak albuma je, ne rachunajuci baladu ‘The Price’, bio beskompromisni heavy metal, verovatno najzeshci koji su TS do tada odradili(na veliku radost verne fan baze). ‘Burn In Hell’(skoro su je obradili Dimmu Borgir, btw), ‘Horror Theria’(sedmominutna horor pricha, sastoji se iz dve teme i posluzila je kao osnova scenarija za ne bash uspeli film ‘Strangeland’ snimljen 1999) i ‘The Beast’ su samo neke od odlichnih stvari sa ovog albuma.

Slika

I TS su postali, u datom trenutku, najpopularniji bend u Americi – spotovi za pomenuta dva hita non-stop su se vrteli na MTVju, ‘Stay Hungry’ se do 1985. prodao u dva miliona primeraka.

Ipak, tu su se javili i problemi – PMRC, grupa osnovana od strane supruga americhkih senatora, pochela je da vodi rat protiv popularne muzike, narochito punka, roka i metala, tvrdeci da ta muzika ‘kvari’ omladinu prikazivanjem nasilja i eksplicitnog seksa, kao i propagiranjem alkoholizma i narkomanije. Na meti dushebriznika zabrinutih za ‘moralno zdravlje’ nacije nashli su se, izmedju ostalog, i TS, najvishe zbog svojih spotova u kojima je prikazano nasilje nad roditeljima i nastavnicima (ako gegove poput onih iz crtaca smatrate nasiljem). 1985. Dee Snider je pozvan na javno saslushanje senata, zbog svog imidza bio je idealni ‘zrtveni jarac’, neko kome ce se lupiti packa za primer. Dodushe, senat nije bio pripremljen na chinjenicu da ce se Dee na saslushanju pojaviti strejt i trezan i da ce ih svojim smislenim argumentima pokopati.

Na zalost, Deejevo pojavljivanje na saslushanju 1985 bio je jedini pomena vredan dogadjaj za Sisterse te godine. Zbog preteranog emitovanja spotova na MTV-ju ljudi su se zasitili a verna fan baza bila je ogorchena ‘rasprodajom’ i sve vecom komercijalizacijom benda. Krajem 1985 izbacili su album ‘Come Out And Play’, pokushaj da naprave kompromis izmedju chvrstog zvuka i komercijalnih ambicija, koji je naishao na slabiji prijem kod publike. Takodje, spot za hit singl ‘Be Chrool To Your Scuel’, uradjen u duetu sa Alice Cooperom, bio je skinut sa MTV-ja jer je ocenjen kao previshe napadan, shto je bio josh jedan udarac za poljuljane Sisterse. ‘Come Out And Play’ turneja bila je fijasko – zbog slabe prodaje karata mnogi nastupi su otkazani.

Slika

Twisted Sister su polako pocheli da se raspadaju, bubnjar Joe Perro je prvi iskochio. Snider je preostalim chlanovima benda pridruzio i grupu session muzichara(medju njima i Reb Beacha i Kip Wingera). 1987. snimio je album ‘Love Is For Suckers’ koji je zamislio kao svoj solo projekat, ali je izdavachka kuca zahtevala da isti bude izdat pod Twisted Sister imenom. Album je bio hard rock orijentisan mada je produkcija je bila tipichna za pop metal 80-ih shto je dovelo do toga da se izgubio u moru slichnih albuma izbachenih te godine i brzo potonuo na top listama. Ubrzo je Dee proglasio da napushta bend shto je oznachilo i raspad TS. Svi chlanovi baktali su se svojim solo projektima do negde 1997 kada su se ponovo okupili. Pochelo je sa reizdanjima starih albuma i jednom novom kompilacijom kao i sporadichnim nastupima, ali popularnost povampirenog benda je sve vishe rasla. 2004. snimili su rimejk legendarnog ‘Stay Hungry’ nazvan ‘Still Hungry’ koji je ponudio stare hitove odsvirane chvrshce i agresivnije, sa manje studijske shminke. 2006. su chak izdali praznichni album, ‘Twisted Christmas’, a od tad manje vishe konstantno nastupaju shirom sveta. Dee ne namerava da penzionishe bend. TS rokaju i dalje!

Slika

Izvori:

http://en.wikipedia.org/wiki/Twisted_Sister

http://www.vh1.com/artists/az/twisted_sister/bio.jhtml

http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Feb 10, 2008 12:06 pm 
Vlasnik Foruma
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Avg 16, 2006 11:14 pm
Jea, dobro me podseti...

Sad cu da pustim I Wanna Rock i da divljam ovako mamuran :shock:

Balkanrock Community:

Facebook, MySpace, Twitter

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Feb 10, 2008 3:16 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am
Zanimljiva su ona grupa. Sto se tice glam stila oblacenja mislim da im nema ravnih, jer su se oni u pocetku bukvalno oblacili kao zene, u haljinicama i sl. U jednom VH1 dokumentarcu sam gledao snimak sa njihove prve turneje. ljudi su ih gadjali svim i svacim tokom celog koncerta, na kraju je roddie pronasao na bini baceno sveze govno :) . Dee Snider je na to reko, kako neko moze toliko dokon da bude, da mora da se is**e i uzme onako vruce g***o i baci ga na njih.

Spotovi su im smesni, radjeni su sa forama koje se pojavljuju u crtanim filmovima. Nikad necu zabopraviti scenu iz spota "I wanna rock" kada profesor pita" What do you want to do with your life", i Dee ustaje i vice "I wanna rock!!!!".

A sto se tice sudjenja, svaka cast Snideru, sve ih je zeznuo tad. pogotovo senatorku Gor (zeni bivseg podpredsednika Al Gora) kada je reko, u spotu mi vidimo medicniski zavoj koji je bio ubacen jer se saosecamo sa nasim gitaristom koji je imao povredu ruke, pa je morao da nosi zavoj. A to sto senatorka vidi sado-mazohisticki alat to znaci da nesto nije u redu sa njom :)

Svidjaju mi se pesme Hot love, I believe in you, I wanna rock, Leader of the pack (pesma je parodija na pesmu zenske pop grupe Shangri-La, pesma je uzasno prosla kod publike, jer nije shvacen sarkazam koji nosi pesma), The Price i naravno najbolja njihova We're not gonna take it"

pS
Aqualung, zameni neke slike, posto se ne vide

"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche

Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Feb 10, 2008 3:25 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Mene je Dee Snider odushevio bash zbog chinjenice da na sceni izgleda k'o najgora trandza, ali ovako van scene je totalno normalan i zeshce inteligentan lik koji stvarno zna o chemu pricha. Jednostavno ume da razgranichi svoju 'onstage' i 'offstage' personu shto je retkost, mnogi muzichari jednostavno budu 'usisani' od strane svog prenaduvanog ega.

+ kad sam prvi put huo 'Burn In Hell', nisam mogao da verujem da je tu pesmu uradio isti bend koji je napravio 'I Wanna Rock'. 1984 je chak Metallica otvarala za njih na par koncerata.

Sistersi su bili uzasno popularan ali i neshvacen bend. U njihovim tekstovima ima suptilne ironije koja obichnom slushaocu moze da promakne, i eto ti ostrvljene kritike i razocharanih fanova koji su tekstove shvatili bukvalno...

A spotovi - spotovi su smeshni(mada verovatno i uzasno cool nekome ko ima 11-12 godina) ali jbg, to se tada prodavalo.

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Feb 10, 2008 3:26 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Kod mene se sve slichke vide... Ne znam kako?

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Feb 10, 2008 5:27 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am
3,5. i 6. slika se ne ide, tt. samo pise no life 'til metal. Ajde uploaduj na drugi server

"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche

Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Feb 10, 2008 11:03 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 5:30 pm
Nikad nisam preterano slushao ovaj bend ali wolim pesmu We're not gonna take it

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Feb 10, 2008 11:11 pm 
Studijski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Apr 22, 2007 2:52 pm
Dr Feelgood je napisao:
Nikad nisam preterano slushao ovaj bend ali wolim pesmu We're not gonna take it

Slazem se sa gore doticnim. :-D

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Pon Feb 11, 2008 2:58 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 6:24 pm
imam samo neki spot....koji nisam ni pogledala do kraja tako da.....

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Pon Feb 11, 2008 3:24 pm 
Đeneral Drogba
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 01, 2006 4:48 am
Mnogo jak bend. Mislim da su oni radili muziku za igru "Will Rock", otkinuli su ga skroz :lol:

Vrh 

Tema posta: Re: Twisted Sister
 Post Poslato: Pet Feb 13, 2009 12:10 pm 
Klupski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:48 am
...jedan od mojih omiljenih bendova...fantasticni su...

Vrh 

Post Poslato: Pet Feb 13, 2009 1:49 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Avg 06, 2007 12:37 am
otkud ova tema, liiii, twisted sister ono mislim, na listi prioriteta svakako

We had a cocktail,and another one and another and by the end of the night we were hammered!!!!!!!!

http://www.myspace.com/janko_sixx

Vrh 

Post Poslato: Pet Feb 13, 2009 2:34 pm 
Klupski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Sep 22, 2008 10:01 pm
I posle ovoga kako mozete da pricate za emo-momke da su feminizirani stvarno mi nije jasno... :eek13:

Vrh 

Post Poslato: Pet Feb 13, 2009 5:28 pm 
Site Admin

Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 3:37 pm
Nyx je napisao:
I posle ovoga kako mozete da pricate za emo-momke da su feminizirani stvarno mi nije jasno... :eek13:

Nemoj da se vadis sad! :XD

Vrh 

Post Poslato: Pet Feb 13, 2009 7:45 pm 
Klupski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Sep 22, 2008 10:01 pm
nucleus je napisao:
Nyx je napisao:

Nemoj da se vadis sad! :XD

:XD

Vrh 

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Index boarda » VOLIM MJUZU » SVETSKA HARD AND HEAVY SCENA