| Autoru |
Poruka |
|
Dejan
|
Poslato: Ned Feb 03, 2008 2:52 pm |
|
 |
| Vlasnik Foruma |
 |
Pridružio se: Sre Avg 16, 2006 11:14 pm Postovi: 7833 Lokacija: Balkan
|
Moj omiljeni zanr video igara je onaj gde se malo puca, a puno razmislja.
Ukoliko je glavni lik zenskog roda, onda je sve jos bolje.
Krenucu sa mojom najomiljenijom igrom svih vremena...
U pitanju je Syberia
Syberia je jedna od retkih igara koje mogu uvek nanovo da igram, bez da mi dosadi, da uzivam u prelepim pejsazima i svetovima, odlicnim zagonetkama i fantasticnim grafickim resenjima kanadskog crtaca Benoita Sokala.
Krenucu od prvog dela.
Glavna junakinja Kate Walker zbog posla dolazi u malo mesto u Alpima i susrece se sa malim robotima igrackama koje je konstruisao legendarni Hans Voralberg, kome se izgubio svaki trag.
Zarad posla, ona krece u potragu za njim, upoznaje se sa automatonom Oskarom, koji postaje njen verni pratilac i upada u najrazlicitije avanture nepoznatih svetova.
Naravno, necu da Vam prepricavam kraj igre, da vidite tek kakvo Vas iznenadjenje ceka.
Nakon uspesnog prvog dela, obicno ocekujemo sra..e u drugom.
Medjutim, Syberia 2 je bila jaca i jos bolja od svog prethodnika. Opet necu da spoilujem, da Vam ne kvarim uzivanje, jednostavno igra ( oba dela ) koju morate da probate.
Evo i banera za drugi deo.
Dakle, svima koji vole point click avanture, a i onima koji nikad nisu igrali ovakve igrice, srdacno preporucujem, necete se pokajati.
Topla prica, odlicna ( nezahtevna ) grafika, dobre zagonetke, sve u svemu jedna je Syberia!
|
|
 |
|
 |
|
nucleus
|
Poslato: Ned Feb 03, 2008 7:11 pm |
|
 |
| Site Admin |
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 3:37 pm Postovi: 1583 Lokacija: Niš
|
|
Od tog tipa igara, igrao sam samo Secret Files: Tunguska, i nije lose, mada P&C nije moj najomiljeniji zanr!
_________________ The whole purpose of playing live is to blow people's heads off... That's what metal is. Anybody who says otherwise is not playing heavy metal.
|
|
 |
|
 |
|
blastmaster
|
Poslato: Ned Feb 03, 2008 7:20 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 1:30 am Postovi: 4986 Lokacija: Middlefinger-earth
|
Deki, aj napisi sta jos imas osim Syberia-e, paaaa.... mozda mi nesto zatrbeba 
_________________ Kill religion Kill your idols - Sir, they've surrounded us! - Excellent! Now we can attack them from all directions!
Mi krstovi obrtamo, a ovce i koze trtimo Koljemo kokoske, curke i praci Da smo Satanisti ocigledni svi su znaci
Please note: ukoliko nije drugacije napomenuto, u svojim postovima izrazavam iskljucivo svoje misljenje. Hvala na razumevanju.
|
|
 |
|
 |
|
Sherif Gile
|
Poslato: Ned Feb 03, 2008 7:47 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 11:55 pm Postovi: 2589 Lokacija: Nis
|
|
Probao sam da igram Black Mirror i batalio sam posle par dana
_________________ Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude Neka moja piskaranja http://ja-pisem-poslednji.blogspot.com/
|
|
 |
|
 |
|
Anastas
|
Poslato: Ned Feb 03, 2008 9:28 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 1:22 am Postovi: 3459 Lokacija: Iz Nis - DV
|
Poshto sam veliki fan "beat 'em up" igara, ovo cu zaobici... 
|
|
 |
|
 |
|
IcE
|
Poslato: Ned Feb 03, 2008 10:12 pm |
|
 |
| Svetska zvezda |
 |
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 7:07 pm Postovi: 926
|
Ja sam obrnuo Syberiu II! 
|
|
 |
|
 |
|
Dejan
|
Poslato: Ned Mar 02, 2008 2:56 pm |
|
 |
| Vlasnik Foruma |
 |
|
Idemo dalje...
Still Life
Still Life (Mrtva priroda) jeste sumorna priča o mračnoj strani ljudskog karaktera, fizičkom bolu i duševnoj patnji koji su kroz čitavo stoleće oblikovali sudbinu jedne familije. Viktorija Mekfirson, mlada ali iskusna pripadnica odeljenja za krvne delikte čikaške policije, suočava se sa najkomplikovanijim slučajem u dosadašnjoj karijeri. Manijakalni ali savršeno proračunati serijski ubica koji sistematski mrcvari svoje žrtve već mesecima istražitelje vuče za nos. Deprimirana zbog ličnog neuspeha i nemogućnosti da istragu usmeri na pravi put, Viktorija dolazi u porodičnu kuću da bi s ocem u miru provela Badnje veče. Sasvim slučajno, kopajući po starim stvarima na tavanu, ona nailazi na dnevnik svog dede Gasa koji je dvadesetih godina prošlog veka živeo u Evropi i koji se pored glavne životne preokupacije, slikarstva, povremeno bavio detektivskim poslom. Čitajući dedine zabeleške vezane za slučaj koji se davnih dana dogodio u Pragu, Viktorija počinje da uočava zapanjujuće sličnosti sa serijom zločina na kojoj trenutno radi, uprkos vremenskoj distanci od preko osam decenija. Šokirana tim otkrićem i indirektnom vezom ubice s njenom sopstvenom familijom, ona iz korena menja pristup istrazi koja je dugo tapkala u mestu. Laganim ali sigurnim približavanjem opasnom manijaku, strašni detalji iz porodične istorije Mekfirsonovih polako počinju da izlaze na videlo.
Ovo je tek pocetak, a narvno ko zeli da odigra ovu FANTASTICNU igru, naka se javi...
evo i par slika

|
|
 |
|
 |
|
Otrovna
|
Poslato: Ned Mar 02, 2008 3:25 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 9:01 pm Postovi: 1560 Lokacija: NIS
|
Evo mene, u vecitoj potrazi za igrom koja ce zaokupiti moje dragoceno slobodno vreme (koje uglavnom imam na pretek  )! Pitanje: koliko je zahtevna igrica?
_________________ ...Dancing through the fire, just to catch a flame and feel real again...
|
|
 |
|
 |
|
Dejan
|
Poslato: Ned Mar 02, 2008 3:30 pm |
|
 |
| Vlasnik Foruma |
 |
|
Otrovna je napisao: Evo mene, u vecitoj potrazi za igrom koja ce zaokupiti moje dragoceno slobodno vreme (koje uglavnom imam na pretek  )! Pitanje: koliko je zahtevna igrica?
I neces pogresiti, igra je fenomenalna. Jedna od najboljih na celome svetu
Uopste nije zahtevna, stara je par godina 
|
|
 |
|
 |
|
blastmaster
|
Poslato: Ned Mar 02, 2008 3:30 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 1:30 am Postovi: 4986 Lokacija: Middlefinger-earth
|
|
Vecina tih starijih point & click nisu uopste zahtevne.
_________________ Kill religion Kill your idols - Sir, they've surrounded us! - Excellent! Now we can attack them from all directions!
Mi krstovi obrtamo, a ovce i koze trtimo Koljemo kokoske, curke i praci Da smo Satanisti ocigledni svi su znaci
Please note: ukoliko nije drugacije napomenuto, u svojim postovima izrazavam iskljucivo svoje misljenje. Hvala na razumevanju.
|
|
 |
|
 |
|
STYPTIC
|
Poslato: Sre Mar 05, 2008 11:50 pm |
|
 |
| Svetska zvezda |
 |
Pridružio se: Sub Apr 14, 2007 5:49 pm Postovi: 732 Lokacija: NIS
|
|
Deki obavezno da igrash :
Next Life
I ove dve inspirisane radom Zil Verna:
Put oko sveta za 80 dana
Put u središte Zemlje
|
|
 |
|
 |
|
Dejan
|
Poslato: Čet Mar 06, 2008 12:38 am |
|
 |
| Vlasnik Foruma |
 |
|
STYPTIC je napisao: Put oko sveta za 80 dana Put u središte Zemlje
hehe ova prva mi se ne svidja...
Ovu drugu cak i moja zena obrnula  Odlicna je...
|
|
 |
|
 |
|
Amon
|
Poslato: Ned Avg 31, 2008 1:23 pm |
|
 |
| Klupski muzičar |
 |
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 10:29 pm Postovi: 279 Lokacija: Durlan city
|
|
Vrlo zanimljiva P&C igra u anime(ili manga) stilu "The white chamber".Probajte.
_________________ FUCK THE BODOM WE WANT SODOM ! ! ! 
|
|
 |
|
 |
|
Amon
|
Poslato: Pon Dec 15, 2008 3:17 pm |
|
 |
| Klupski muzičar |
 |
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 10:29 pm Postovi: 279 Lokacija: Durlan city
|
|
Probajte `The longest journey`...igra je fenomenalna...BTW,jer znate jos neku slicnu kao `Syberia~ ? ? ?
_________________ FUCK THE BODOM WE WANT SODOM ! ! ! 
|
|
 |
|
 |
|
MiB
|
Poslato: Pon Dec 15, 2008 3:42 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am Postovi: 7953 Lokacija: Nis
|
|
Dobar je i natavk The Longest Journy: The Dreamfall
_________________ http://www.balkanrock.com"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu
|
|
 |
|
 |
|