Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » VOLIM MJUZU » SVETSKA ROCK SCENA

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Blackmore's Night
 Post Poslato: Čet Jan 24, 2008 1:59 am 
Legendarni muzičar

Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 12:23 pm
Blackmore's Night

Blackmore's Night je folk rock bend Ritchie Blackmore-a i Candice Night, inspirisan renesansnim temama.

Slika

Candice Night i Ritchie Blackmore su se upoznali 1990. godine na fudbalskoj utakmici. Ritchie je tada jos uvek bio u Deep Purple, a Candice je radila na lokalnoj radio stanici u Njujorku. I njih dvoje su zapoceli romanticnu vezu.
1997. osnovali su bend ciji je naziv igra reci njihovih prezimena i koji cine njih dvoje i honorarni muzicari.

Njihov prvi album Shadow of the Moon odmah je dostigao veliku popularnost, narocito u Evropi. Na sledecim albumima, narocito Fires at Midnight, ukljucno je vise rok gitara u muziku i dalje odrzavajuci folk pravac. A Candice Night pocela je da koristi neke od renesansnih instrumenata.

Blackmore's Night je inspirisao dva tribute benda: Renaissance Night i italijanski Morning Star.
A Candice Night je 2006. uradila duet sa Andijem Derisom Light the Universe na albumu Keeper of the Seven Keys - The Legacy.

Ritchie i Candice su vereni od 1994. ali jos uvek ne planiraju vencanje... Za sada.

Diskografija:
    Albumi:
      Shadow of the Moon (1997)
      Under a Violet Moon (1999)
      Fires at Midnight (2001)
      Ghost of a Rose (2003)
      The Village Lanterne (2006)
      Winter Carols (2006)
    Live albumi:
      Past Times with Good Company (2003)
      Paris Moon (2007)
    Kompilacije:
      Beyond the Sunset: The Romantic Collection (2004)

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Čet Jan 24, 2008 2:48 am 
Klupski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 3:35 am
Ja sam bila na njihovom koncertu prosle godine u aprilu u Domu Sinikata u Bgu (:
Candice je predivna, nasmejana, odlican vokal. Prateci vokali takodje odlicni, mozda za nijansu jachi. Richi... kao neki mali mrgud, zna da ga publika obozava pa se pravi ladan (:
Jedno je ozvucenje moglo biti malo bolje, ali dobro je bilo i ovo, s'obzirom da koncerte drze uglavnom po zamkovima, a ovo kod nas je bio izuzetak.

Nisam primetila nijedan pametan post s tvoje strane.

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Čet Jan 24, 2008 10:57 am 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm
Candice je izuzetan zenski vokal, a i ove Sisters Of The Moon rade extra posao sa pratecima. Najezio sam se za 'Child In Time', imao sam utisak da ce plafon da se srushi. A Ritchie je Ritchie, jbg. Mogu ljudi da prichaju shta 'oce o njemu, moze i on da se pravi nezainteresovan(pa i da se ponasha kako se ponasha), ali na gitari(ili bilo kom zichanom instrumentu) je charobnjak.

Shto se ozvuchenja tiche, kakvi koncerti kod nas umeju da budu, ovo je bilo vrh.

Generalno, od svih 'svetskih' koncerata na kojima sam bio (nije to mnogo, al' ish'o sam na neke Metallice, Whitesnakeove, Maidene, Purpleove... tu i tamo) ovaj je bio najjachi(subjektivno gledano). Zavalio sam se u svoje sedishte k'o Don Dzonson, imao sam pregled na celu binu, chuo sam sve shto je trebalo da se chuje i uziv'o.

http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Čet Jan 24, 2008 2:09 pm 
Studijski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 6:34 pm
Pa evo i ja da se pohvalim da sam bio na njihovom koncertu. Sta da kazem - slazem se sa vasim komentarima.Obozavam ih. Mada mislim da su malo promenili stil na "Village Lanterne" ,nije to vise ta muzika sa kojom su poceli.Ali bez obzira na to jos uvek zvuce dobro.

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Čet Jan 24, 2008 8:20 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 5:30 pm
Opa Blackmore's night bas smo o njima pricali na deep purple temu odilican bend, lepa, opustajuca, muzika, svidja mi se pesma Under the Violet Sun.

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Čet Jan 24, 2008 8:27 pm 
Senator
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Apr 06, 2007 12:04 am
Samo cu reci da je njihov koncert bio jedan od najlepsih na koji sam isao u zivotu.

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Jan 27, 2008 2:17 pm 
Studijski muzičar
Korisnikov avatar

Dr Feelgood je napisao:
Under the Violet Sun.

Under A Violet Moon

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Sre Feb 06, 2008 8:09 pm 
Senator
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Nov 05, 2007 1:46 am
magichni su...
obozavam ih slushati..odmah se prebacim u neko drugo vrijeme...

moj favorit - ghost of a rose & castles and dreams

Not to say, but if you only knew
How easy it would be to show me how you feel
More than words is all you have to do to make it real
Then you wouldn't have to say that you love me
Cos I'd already know...

Vrh 

Tema posta: bm
 Post Poslato: Sre Feb 06, 2008 8:35 pm 
Studijski muzičar

Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 8:34 pm
Je l' ima neko onaj drugi album gde su Avalon,Wind In The Willows,Possum Goes To Prague...Ne znam kako se zvase.

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Sre Feb 06, 2008 8:38 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am
Imas forum "Razmena muzike" pa tamo trazi da ti neko postavi linkove, a ne ovde

"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche

Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Sub Jul 12, 2008 2:05 pm 
Vlasnik Foruma
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Avg 16, 2006 11:14 pm
Slusah skoro, ovo uopste nije tolko lose.

Lepo je i za nas gothicare :XD

Balkanrock Community:

Facebook, MySpace, Twitter

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Jul 13, 2008 1:54 pm 
Senator
Korisnikov avatar

Slika

Njegova muzicka karijera traje gotovo 4 decenijeod kojih je vecinu proveo u 2 najveca hard
rock benda - Deep Purple i Rainbow. Nikada nije pravio kompromise, ostao je dosledan sebi i muzici koju stvara. Takav stav mu je doneo ogromno postovanje i ne samo kod muzicara vec i kod fanova. Svaki njegov projekat je bio, i jeste, pun muzicke autenticnosti, a svoju krajnje originalnu kreativnost iskazao je ne samo kao odlican kompozitor vec i kao sjajan instrumentalista. Na utiacj koji je imao na druge muzicare neceu ni da pricam niti cu se vracati na Deep Purple i Rainbow.Ovo je prica o Blackmore's Night a ovo sto ste do sada citali je samo mala napomena za neupucene o glavnom i odgovornom Richie Blackmore-u.

Shadow Of The Moon

Oktobar 1996....Ponovo ujedinjen Rainbow zavrsava gigantsku turneju i bas u to vreme Richie pocinje da radi na svom akusticnom renesansnom albumu "Shadow Of The Moon". Euforija koja je jos uvek vladala zbog zavrsene turneje Rainbow-a je dala posao menadzerima Blackmore da stalo objasnjavaju novinarima da to "nije jos jedan album Rainbow-a"! Novi bend je nazvan Blackmore's Night po Richie Blackmore-u i Candice Night (inace njegovoj zeni). Na albumu su se nasle 4 pesme preuzete iz autenticne renesansne muzike, naravno sa savremenom produkcijom. Na albumu je gostovao i Ian Anderson iz Jethro Tull-a, za sta je Blackmore rekao: "Jasna je povezanost renesansne muzike i mnogih Jethro Tull albuma. Poznajem Ian-a 25 godina i na neki nacin on je moj heroj...pristao je na saradnju i bio sam pocastvovan".Ali mnogi se verovatno jos pitaju zasto renesansna muzika?! "Renesansna muzika je preko 20god. moja omiljena muzika.Ja sam rock muzicar i rock sviram na sceni, kao neka vrsta posla koji takodju mnogo volim", izjavio je Blackmore. Naziv albuma "Shadow Of The Moon" je preuzet ustvari od Mike Oldfield-ove pesme "Moonlight Shadow" pa verovatno mozemo reci da je i Oldfield imao nekog uticaja. Naravno tu su i pesme koje su komponovane pre vise vekova, originalne kompozicije kojima su ovi umetnici udahnuli novi zivot sa tekstovima i novim aranzmanima. Pesmu "Greensleeves" je npr. komponovao Henri VIII, takodje muzicar, pre vise od 500 godina, a Blackmore's Night ju je uvrstio na svoj album i time je na neki nacin otrgli od zaborava. Nebitno je da li ste roker,metalac ili jednostavno volite doru muziku, ali svakako ne bi smeli ne posedovati njihov opus. Od njih ne ocekujte aktuelne keltske ili folk(ne u smislu nase turbo folk "muzike") kompozicije, niti moderno produciran etno. Pogresice te ako ih svrstate u bilo koji zanr muzike, ali ne i ako nabavite njihove albume. Na kraju krajeva, ove pesme ce te slusati i pevusiti sigurno i kada ostarite, a sa njima ce te i bezbedno moci da uspavljujete vase unuke.

Andjeoski vokal Candice Night

Stvaralacko umece Blackmore-a je stvarno veliko i standardi koje je postavio svojim na prvo slusanje jednostavnim, a opet ne bas lakim kompozicijama.Candice Night plavusica prelepog vokala, bogami i stasa, savrseno se uklopila u citavu pricu, ali ne samo kao vokal vec i kao tekstopisac. Ona je muzicki visoko obrazovana i poseduje ogromno iskustvo.Njen vokal su novinari i kriticari komentarisali kao "udisanje svezeg vazduha" a i mnogi nisu bili ravnodusni prema njenom harizmatcnom scenskom nastupu.

Ponocne Vatre

Renesansna odeca,sviranje u neobicnim enterijerima (zamkovi,pozorista,tvrdjave,crkve...) baklje, igraci.... sve to ce vas zaista teleportovati u daleku proslost i uciniti da fantazija postane stvarnost. Turneja nakon izdavanja drugog studijskog albuma "Under A Violet Moon" 1999. bila je vise nego uspesna dok su za sledecu turneju za album "Fires At Midnight" iz 2001. morali vecinu nastupa da zakazuju dva puta u istom mestu. Osim Candice i Richie-a tu su i mnogi stalni ili povremeni clanovi, multi-talentovani profesori,muzicari,diplomci presitznih akademija. Violine,flaute,violoncela,gitare... sve to mozete cuti na njihovim nastupima. "Fires At Midnight" je pokupio sve pozitivne kritike a Blackmore's Night izdaju vec nedugo zatim novi studijski album "Ghost of a Rose" i dupli live album " Past Times With Good Company" koji jednostavno odisu svezinom. Poslednji po redu album "Village Lanterne" je izasao 2006 godine. i nastavlja sa kvalitetom svojih predhodnika. Ljudi kazu da je osecaj videti ih uzivo (a to tvrdim i ja jer sam imao tu srecu) kao da se nalazite licno u tim starim vremenima, uzivate u dobrom vinu i zvucima violine.

Fairies, Elves & Angels

Sta reci vise, "Shadow Of The Moon","Under A Violet Moon","Fires At Midnight"... Koji god album da odaberete, oseticete prisustvo putujucih pesnika, bardova, hipnoticne ritmove, magicne zvuke gitare, predivne vokale, neuhvatljive tonove violina i jos mnogo vise, oseticete magiju renesansnih nota.

Vrh 

Tema posta: Re: Blackmore's Night
 Post Poslato: Čet Avg 14, 2008 11:07 am 
Studijski muzičar
Korisnikov avatar

Izasao novi album "Secret Voyage". Jos ga nisam nabavio.

Vrh 

Post Poslato: Čet Avg 14, 2008 11:12 am 
Senator
Korisnikov avatar

Ja ga imam vec neko vreme, standardna mjuza. U svakom slucaju dobro je za slusati.

Vrh 

Post Poslato: Sub Avg 16, 2008 1:55 am 
Senator
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Nov 05, 2007 1:46 am
I ja sam ga preslushala (=

Okej mi je

Not to say, but if you only knew
How easy it would be to show me how you feel
More than words is all you have to do to make it real
Then you wouldn't have to say that you love me