| Autoru |
Poruka |
|
Anastas
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 3:48 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 1:22 am Postovi: 3459 Lokacija: Iz Nis - DV
|
Znaci, nije vazno koji je instrumenat u pitanju, nije vazan nacin, nije vazno nista, vazno je SAMO da kazete:
Koju ste pesmu, numeru, stvar, melodiju naucili prvu....?
Ne riff, ne tehniku, nego STVAR...
Ja sam na klaviru zuta kuca valjda, na basu Smoke on the Water, na gitari Crni Leptir... 
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 4:04 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm Postovi: 2758 Lokacija: Sittin' On A Park Bench
|
Pa kao klinac sam se zajebavao sa melodikom(ona plastichna duvaljka shto ima jednu i po oktavu bez polutonova  ) i skidao sam pesmice iz 'Muzichke Kulture' da bi dobio peticu. Bio sam mali shtreber
I imao sam usnu 'armoniku koja mi je sad zakopana negde u shupi. Znao sam da odsviram onu temicu iz crtaca i filmova, ono bre ne znam kako se zove ali shto kad god je u crtacu neki zatvor obavezno neko lezi na klupi u prugastom odelu i svira bash TU stvar na usnoj 'armonici...
_________________ Moja gitara želi da spali tvog ćaleta. http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)
|
|
 |
|
 |
|
Maverick_Horse
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 4:21 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 10:37 am Postovi: 2125 Lokacija: Nis
|
|
Hm....ajd owako: na metalofonu sam prvo naucio na kraj sela zuta kuca,na gitari werowatno tad sam bio mlad od corbe,a na basu......hm......skoro sam prwi put swirao bas.......aha..da....naucio sam prwo nashu stwar: KZP =D
|
|
 |
|
 |
|
MiB
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 5:00 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am Postovi: 7955 Lokacija: Nis
|
|
Na ksilofonu je to bila na kraj sela zuta kuca, na gitari Knockin' on heavens door, na basu Wicked game, a na klaviru Beatles - Yesterday ( ali samo za desnu ruku ipak nisam klavijaturista).
_________________ http://www.balkanrock.com"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu
|
|
 |
|
 |
|
marko_pekic
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 5:44 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 9:57 am Postovi: 1330 Lokacija: Nis (Duvaniste)
|
|
Na sintisajzeru razgranala grana jorgovana, pa zatim banacansko kolo itd... na gitari, kad sveci marsiraju, pa onda...nekako s proleca i californication, a na basu...kada sam prvi put uzeo u ruke svirao sam ne od ritam nereda
_________________ Ako ti se nesto lose desi, pijes da zaboravis... Ako se pak nesto dobro desi, pijes da proslavis... A ako se nista ne desava, pijes da se nesto desi...
|
|
 |
|
 |
|
Dzidzilelija
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 6:31 pm |
|
 |
| Svetska zvezda |
 |
Pridružio se: Sre Jun 20, 2007 2:44 pm Postovi: 764
|
Moj prvi instrument - sintisajzer, stvar Na kraj sela, zuta kuca (to sad mogu da izvedem i na dirkama telefona)
Na gitari uporedo "Crni leptir" i (naravno) "Smoke on the water"
p.s. Anastase, ne kopiram te, stvarno je tako bilo, chasan retch 
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 6:52 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm Postovi: 2758 Lokacija: Sittin' On A Park Bench
|
Meni je valjda prva stvar na gitari koju skidoh bila 'Come As You Are'(samo intro, na sluh) i neshto kasnije, kad sam nabavio neku pesmaricu, 'Hotel California'(samo akordi). + josh gomila stvari koje sam skin'o skroz pogreshno pa mi je trebalo vremena da kasnije ispravim svoja brljanja. kad sam nakon godinu i po dana bio u stanju da odsviram 'Nothing Else Matters' u celosti, reko' sebi 'Aco, mozda i bude neshto od tebe'. 
_________________ Moja gitara želi da spali tvog ćaleta. http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)
|
|
 |
|
 |
|
Vlaja_djinajlu
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 8:01 pm |
|
 |
| Muzičar početnik |
Pridružio se: Pet Okt 12, 2007 12:28 am Postovi: 21
|
marko_pekic je napisao: Na sintisajzeru razgranala grana jorgovana, pa zatim banacansko kolo itd... na gitari, kad sveci marsiraju, pa onda...nekako s proleca i californication, a na basu...kada sam prvi put uzeo u ruke svirao sam ne od ritam nereda
hehe! 
|
|
 |
|
 |
|
Anastas
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 8:01 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 1:22 am Postovi: 3459 Lokacija: Iz Nis - DV
|
Dzidzilelija je napisao: p.s. Anastase, ne kopiram te, stvarno je tako bilo, chasan retch 
Pa da to uglavnom svi nauche prvo... hehe
Ma ja dok sam bio josh klinac sa 6 godina me uchio neki narodnjak, tu sam nauchio neke od prvih pesama, Uzichko Kolo i ostalo  , u to vreme sam
sam skidao muziku iz serija, video igrica, reklama, ili bilo kakvu melodiu koja mi je zanimljiva, mislim tad nisam ni znao shta je muzika, a nisam je ni slushao... Malo kasnije sam posho u muzicku i u to vreme sam svirao samo klasiku... A bas sam prvi put uzeo pre.... pa malo vishe od godinu dana.....
|
|
 |
|
 |
|
lazar_hacker
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 8:40 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pet Mar 09, 2007 4:12 pm Postovi: 2990 Lokacija: NISh
|
Metalofon - Na kraj sela
Na 'armonici - Hajde Jano
Na Gitari - Linkin Park - One Step Closer
Klavijature - Aca Lukas - Koma (obe ruke  )
Frula - Oj Moravo
Bubnjevi(:)) - Smoke on the water
Bass - Guns N' Roses - Rocket Queen
i sad ono najglavnije:
U ruke - Dobar, Losh, Zao!!! 
|
|
 |
|
 |
|
IcE
|
Poslato: Pon Dec 10, 2007 9:01 pm |
|
 |
| Svetska zvezda |
 |
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 7:07 pm Postovi: 926
|
Pa zna se.... Smoke on the water! 
|
|
 |
|
 |
|
maya_lawless
|
Poslato: Pet Dec 28, 2007 1:52 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 2:25 am Postovi: 81 Lokacija: Inside the electric circus
|
|
Prva stvar koju sam naucila da sviram, uz pomoc mog draaagog tatice, bila je "Yesterday" - The Beatles sa sve pevanjem
_________________ Be careful what you wish for, cause it may come true
|
|
 |
|
 |
|
neRd_zhul
|
Poslato: Pet Dec 28, 2007 2:13 pm |
|
 |
| Senator |
 |
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 2:08 am Postovi: 1245 Lokacija: Petrovac / Nis
|
|
Prvo sto sam naucio jeste Van Gogh - Mama
|
|
 |
|
 |
|
Empathica
|
Poslato: Čet Jan 03, 2008 3:58 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Jan 02, 2008 7:59 pm Postovi: 32 Lokacija: Ub
|
|
pa prvo sam na klaviru kao i vecina naucila na kraj sela,pa sam na flauti Mazurku,pa na klaviru svasta nesto i na gitari sam prvo naucila od bajage-tisina
_________________ You still stood there screaming no one carring about these words you tell!
|
|
 |
|
 |
|
krle
|
Poslato: Uto Jan 29, 2008 1:40 pm |
|
 |
| Klupski muzičar |
 |
Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 1:59 am Postovi: 132
|
|
na krsh gitari (od shper ploche HOBY) koja je jedva shtimovala i imala samo 3 zice prvo sam nauchio B.Dugme - Ne spavaj mala moja. A kada sam nabavio sve zice uspeo sam nekako da skinem Since I've bee lovin' you - Led Zeppelin ... ko zna kako je to zvuchalo
|
|
 |
|
 |
|