| Autoru |
Poruka |
|
Aqualung
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 12:16 am |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm Postovi: 2758 Lokacija: Sittin' On A Park Bench
|
Znamo da se ni jedna druga gitara ne vezuje za rock muziku koliko Strat i Les Paul.
Daklem? Koju od ove dve legendarne gitare preferirate?
ili
Moj favorit je naravno Strat. Mnogo veci univerzalac od Les paula i jeftiniji je(bolji odnos cena-kvalitet).
_________________ Moja gitara želi da spali tvog ćaleta. http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)
|
|
 |
|
 |
|
MiB
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 12:29 am |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am Postovi: 7954 Lokacija: Nis
|
|
Stratocaster
_________________ http://www.balkanrock.com"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu
|
|
 |
|
 |
|
Anastas
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 12:37 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 1:22 am Postovi: 3459 Lokacija: Iz Nis - DV
|
|
 |
|
 |
|
Sherif Gile
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 12:49 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 11:55 pm Postovi: 2589 Lokacija: Nis
|
|
Stratokaster, Les Paul mi je nekako mnogo ružan
_________________ Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude Neka moja piskaranja http://ja-pisem-poslednji.blogspot.com/
|
|
 |
|
 |
|
neRd_zhul
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 12:52 am |
|
 |
| Senator |
 |
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 2:08 am Postovi: 1245 Lokacija: Petrovac / Nis
|
|
Nijednu.
Postoje jos mnogo dobrih gitara, glupo je ograniciti se na dve.
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 1:02 am |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm Postovi: 2758 Lokacija: Sittin' On A Park Bench
|
neRd_zhul je napisao: Nijednu.
Postoje jos mnogo dobrih gitara, glupo je ograniciti se na dve.
Naravno. Ja recimo volim i Ibanez, Kramer i Peavey, izmedju ostalog. A da imam kesha, najradije bih troshio nekog Music Mana.
Ne, napravio sam ovakvo glasanje jer Les Paul i Strat su nekako najpoznatije i najpopularnije gitare i verujem da imaju najveci broj poklonika.
_________________ Moja gitara želi da spali tvog ćaleta. http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)
|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 1:34 am |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 1:00 am Postovi: 3655 Lokacija: Podgorica
|
|
Les Paul
_________________ Let me take you there

|
|
 |
|
 |
|
Maverick_Horse
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 3:05 am |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 10:37 am Postovi: 2125 Lokacija: Nis
|
|
Les Paul definitivno,wi ste loodi ako wishe glasate za strata,ccc,klasika je klasika...ali ok,swako si ima swoj uqs,ja si wolim LP-a...
|
|
 |
|
 |
|
Anastas
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 3:19 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 1:22 am Postovi: 3459 Lokacija: Iz Nis - DV
|
maverick_nis je napisao: Les Paul definitivno,wi ste loodi ako wishe glasate za strata,ccc,klasika je klasika...ali ok,swako si ima swoj uqs,ja si wolim LP-a...
Hocesh da kazesh, da Strat nije klasika?
Meni je Les Paul ruzan i negodan mi je vrat mnogo, a i clean mu je katastrofalan zbog humbuckera.... Ima clean a la Reggae
|
|
 |
|
 |
|
marko_pekic
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 12:20 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 9:57 am Postovi: 1330 Lokacija: Nis (Duvaniste)
|
Po zvuku ne mogu da im sudim jer ikada nisam probao ni pravog strata ni pravog les paula, ali kada bih kupovao kupio bih les paul-a...jednostavno ima nesto u toj gitari sto me neverovatno privlaci...kao da ima velike siske 
_________________ Ako ti se nesto lose desi, pijes da zaboravis... Ako se pak nesto dobro desi, pijes da proslavis... A ako se nista ne desava, pijes da se nesto desi...
|
|
 |
|
 |
|
Maverick_Horse
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 12:44 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 10:37 am Postovi: 2125 Lokacija: Nis
|
|
@Anastas:
Jeste Strat klasika,ali LP je po meni nekako mnogo uglednija gitara,nekako mi je ne znam kako da opishem,ima shto kaze mare privlacnost,jbm li ga,u swakom slucaju,wishe wolim LP-a...
|
|
 |
|
 |
|
lazar_hacker
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 1:31 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pet Mar 09, 2007 4:12 pm Postovi: 2990 Lokacija: NISh
|
Stratocaster 4 life!!
Mada mi se ranije mnogo vishe svidjao LP! Ta era je bila dok sam slushao mnogo gunse!
Ali sada me ne privlachi vishe LP toliko!
Vishe volim jednog dobrog Strata, sa Humbuckerom, neshto slichno ko moj!!
Mada kako Gibson Napreduje... ne znam....
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 1:50 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
|
Strat je skupa, kvalitetna i pouzdana gitara. Pravi izbor za profi muzichara.
Les Paul je mnogo skupa, kvalitetna, pouzdana i luksuzno opremljena gitara.
Statusni simbol za muzichara koji moze da je priushti.
U vreme kada je postojao mali broj firmi koje su radile kvalitetne elektrichne gitare, Les Paul je bio neshto cenjeniji od Strata zbog humbuckera i punijeg zvuka. Nakon Hendrixa, nastala je opshta pomama za Stratom.
Danas svakako nema mesta dilemi, kad imate gomilu firmi koje prave gitare, a i sami Fender i Gibson prave chitav asortiman modela.
Sa napomenem i da je nakon Eddie Van Halena pochela jagma za custom budzenim gitarama, tzv. 'superstrat' design - telo strat oblika ali neshto uzeg profila, sa izrazenijim rogovima, humbucker u bridgeu i kasnije floyd rose. . Tako su se pojavile firme poput Jackson i Charvel, a i neki stari proizvodjachi poput Kramer i Ibanez su videli svoju shansu.
|
|
 |
|
 |
|
Anastas
|
Poslato: Pet Nov 30, 2007 4:38 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |