|
 |
BalkanRock ForumDobrodošli - Rock, Punk i Heavy Metal diskusija
|
|
|
Stranica 1 od 1
|
[ 11 Posta ] |
|
| Autoru |
Poruka |
|
MiB
|
Poslato: Sub Mar 31, 2007 1:02 am |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am Postovi: 7955 Lokacija: Nis
|
Posle pet dugih godina, jedan od najboljih svetskih metal bendova - Manowar, je ponovo usao u studio i snimio svoj 12.album. Album je dobio ime Gods of War i prvi je konceptualni album posvecen bogovima rata u razlicitim svetskim mitologijama. Ovaj album je posvecen Odinu, bogu rata u Norveskoj mitologiji. Svaka pesma prica svoju pricu i razlikuje se po stilu, pocev od Sleipnir, King of Kings koje su onako bas tresherske, preko balade Blood Brothers, pa sve do Overture to the Hymn of the Immortal Warriors, The Ascension koja ima odlike metal opere i Army of Dead part 1 koja je uradjena A-capella...
Proiducent albuma je basista i ko-osnivac benda - Joey DeMaio. A album su izdali za Magic Circle Music producentsku kucu.
1. Overture to the Hymn of the Immortal Warriors [06:19]
2. The Ascension [02:30]
3. King of Kings [04:17]
4. Army of the Dead Part 1 [01:58]
5. Sleipnir [05:13]
6. Loki God of Fire [03:49]
7. Blood Brothers [04:54]
8. Overture to Odin [03:41]
9. The Blood of Odin [03:57]
10. Sons of Odin [06:23]
11. Glory Majesty Unity [04:41]
12. Gods of War [07:25]
13. Army of the Dead Part 2 [02:20]
14. Odin [05:26]
15. Hymn of the Immortal Warriors [05:29]
16. Die for Metal (Bonus Track) [05:16]
Na zvanicnom sajtu ili na dole prilozenom linku mozete preuzeti originalni booklet ovog albuma (besplatno) u pdf formatu.
Link za download: http://www.manowar.com/Manowar_GodsOfWar-Book.pdf
Album je po meni super odradjen i bas sam prijatno iznenadjen.
Od mene album dobija ocenu 5 ((na skali od 1 do 5)
Svako je dobrodosao da napise svoje misljenje i vidjenje albuma, samo vas molim bez svadje i rasprave 
_________________ http://www.balkanrock.com"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu
|
|
 |
|
 |
|
horse_cranium
|
Poslato: Pon Sep 10, 2007 7:44 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pet Avg 31, 2007 3:20 pm Postovi: 1306 Lokacija: Mountain side
|
|
Album je vrlo paljevinski
ali mi se mnogo svidja,jer takav je MANOWAR
Heavy metal je najbolji
_________________ You wait my soul,
I wait your call!!!!
|
|
 |
|
 |
|
Dejan
|
Poslato: Pet Okt 12, 2007 12:47 am |
|
 |
| Vlasnik Foruma |
 |
Pridružio se: Sre Avg 16, 2006 11:14 pm Postovi: 7833 Lokacija: Balkan
|
Odlican album, bas ga iznova preslusavam...
Stari, dobri Manowar!!!
Hail 
|
|
 |
|
 |
|
blastmaster
|
Poslato: Čet Sep 17, 2009 4:26 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 1:30 am Postovi: 4986 Lokacija: Middlefinger-earth
|
MiB je napisao: Ovaj album je posvecen Odinu, bogu rata u Norveskoj mitologiji. Ahm... ne postoji norveska mitologija. Danas je uobicajeni naziv nordijska mitologija zato sto je popularizovana kroz predanja Vikinga, nordijskog naroda, mada ja inace preferiram da je zovem germanskom posto su je zapravo delili svi germanski narodi, a to pored Nordijaca (Danci, Svedjani i Norvezani) podrazumeva i Angle, Saksonce, Burgunde, Franke, Jite, Alemane... Samo su se imena bogova razlikovala jer su im se vremenom jezici medjusobno sve vise menjali (npr. na starom nordijskom - Odin, Tor i Tir, na anglo-saksonskom Votan, Donar i Tiv).
_________________ Kill religion Kill your idols - Sir, they've surrounded us! - Excellent! Now we can attack them from all directions!
Mi krstovi obrtamo, a ovce i koze trtimo Koljemo kokoske, curke i praci Da smo Satanisti ocigledni svi su znaci
Please note: ukoliko nije drugacije napomenuto, u svojim postovima izrazavam iskljucivo svoje misljenje. Hvala na razumevanju.
Poslednji put menjao blastmaster dana Čet Sep 17, 2009 10:43 am, izmenjena samo jedanput
|
|
 |
|
 |
|
Deathangel
|
Poslato: Čet Sep 17, 2009 6:57 am |
|
 |
| Senator |
 |
Pridružio se: Pet Apr 06, 2007 12:04 am Postovi: 1134 Lokacija: Apatin
|
|
Jbg nemozes tako da gledas. Onda bi trebalo reci da su Rimski bogovi ustvari Grcki jer imaju apsolutno sve iste atribute, iste veze itd. kao Grcki samo razlicita imena. Inace koliko se secam Skandinavske zemlje su severno germanskog porekla sto znaci jezik se razvio u Danski, Svedski, Norveski, Islandski i Farski. Ono sto se mora dodati jeste da Norvezani, Svedjani i Danci imaju jezicke barijere kao i Srbi,Hrvati i Bosnjaci pa se smatra da su Skadndinavci jedan narod, a otuda i velika slicnost medju bogovima.
|
|
 |
|
 |
|
blastmaster
|
Poslato: Čet Sep 17, 2009 7:57 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 1:30 am Postovi: 4986 Lokacija: Middlefinger-earth
|
|
Za razliku or grcko-rimskog slucaja gde su Rimljani stvorili novi panteon po uzoru na grcki, ovde je u pitanju jedan isti panteon, to su apsolutno isti bogovi, nije u pitanju samo slicnost medju njima. To je religija koju su delila sva germanska plemena jos pre nego sto su zapoceli migracije, razlike u imenima poticu samo zato sto su se jezici tih naroda vremenom sve vise menjali kako su se udaljavali jedni od drugih i dolazili u kontakt sa drugim, razlicitim narodima (u zavisnosti od toga koje pleme je na koju stranu otislo) nakon velike seobe naroda. To jeste germanska mitologija, zato sto predstavlja mitologiju svih germanskih naroda, a, kao sto rekoh, danas je poznatija kao nordijska samo iz tog razloga sto je popularizovana kroz predanja nordijskih naroda, a ne nekog drugog germanskog plemena. U Skandinaviji se paganizam odrzao negde do 12. veka, dok su ostala germanska plemena pokrstena jos pre nego sto su pocela da se bave papirologijom.
_________________ Kill religion Kill your idols - Sir, they've surrounded us! - Excellent! Now we can attack them from all directions!
Mi krstovi obrtamo, a ovce i koze trtimo Koljemo kokoske, curke i praci Da smo Satanisti ocigledni svi su znaci
Please note: ukoliko nije drugacije napomenuto, u svojim postovima izrazavam iskljucivo svoje misljenje. Hvala na razumevanju.
|
|
 |
|
 |
|
Deathangel
|
Poslato: Čet Sep 17, 2009 9:35 am |
|
 |
| Senator |
 |
Pridružio se: Pet Apr 06, 2007 12:04 am Postovi: 1134 Lokacija: Apatin
|
blastmaster je napisao: Za razliku or grcko-rimskog slucaja gde su Rimljani stvorili novi panteon po uzoru na grcki, ovde je u pitanju jedan isti panteon, to su apsolutno isti bogovi, nije u pitanju samo slicnost medju njima. To je religija koju su delila sva germanska plemena jos pre nego sto su zapoceli migracije, razlike u imenima poticu samo zato sto su se jezici tih naroda vremenom sve vise menjali kako su se udaljavali jedni od drugih i dolazili u kontakt sa drugim, razlicitim narodima (u zavisnosti od toga koje pleme je na koju stranu otislo) nakon velike seobe naroda. To jeste germanska mitologija, zato sto predstavlja mitologiju svih germanskih naroda, a, kao sto rekoh, danas je poznatija kao nordijska samo iz tog razloga sto je popularizovana kroz predanja nordijskih naroda, a ne nekog drugog germanskog plemena. U Skandinaviji se paganizam odrzao negde do 12. veka, dok su ostala germanska plemena pokrstena jos pre nego sto su pocela da se bave papirologijom. Pa nije bas tako. Ti si pomesao germane iliti skandinavce sa engleskim plemenima, Angli, Saksonci iliti Anglo Saksonci su nastali na engleskom tlu, a ne na skandinavskom. To sto su preuzeli njihovu mitologiju i sto imaju delimicno korene u germanima to je neka druga stvar. A koliko ja znam oni su preuzimali izvore iz drugih paganskih religija oko njih, a ne samo iz germanske iliti skandinavske, sta vise, ako gledas tako onda su i Nemci povezani sa njima itd. mozemo ici u nedogled, na kraju ipak je Odin, Tor i ekipa uze vezana za Norvezane i skandinavske narode, odatle je potekla, a gde se rasirila i kako je uticala to je vec mnoooogo veca prica.
|
|
 |
|
 |
|
blastmaster
|
Poslato: Čet Sep 17, 2009 10:06 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
|
Uffff nista od toga sto si napisao nije tacno. Angli, Saksonci i Jiti su germanska plemena. U vreme Rimskog Carstva, Germani su zauzimali prostor danasnje Nemacke, Ceske, Poljske, Danske i Skandinavije. U 4. veku Huni prolaze kroz "Kapiju naroda" (prolaz izmedju planine i reke Ural i Kaspijskog jezera, granica izmedju Evrope i Azije), a pred njima se povlace i Vandali, mozda cak i okrutniji narod od samih Huna. Pred njima mnoga druga plemena, svesna da im predstoji unistenje i razaranje, napustaju svoja stanista, dok neka odlaze u potragu za boljim uslovima zivota. Tako pocinje velika seoba naroda. Sto se tice germanskih plemena, Franci i Alemani odlaze na jug i naseljavaju granicu sa Rimskim carstvom, Vizigoti lutaju jedno vreme danasnjom Italijom i Francuskom, i na kraju se nastanjuju na Pirinejskom poluostrvo, Ostrogoti unistavaju Rim i nastanjuju se na Apeninskom poluostrvu. Britaniju su u to vreme drzali Rimljani, koji su unajmljivali Germane kao granicare. Tako su Saksonci prvi put dospeli u Britaniju i videli da je mnogo povoljnija i bezbednija za zivot od germanskih zemalja, kojima su pretili novi narodi. Kao sto im samo ime kaze - Saksonci su bili iz danasnje severne Nemacke, odmah ispod Danske (po njima ta oblast i dan danas nosi naziv - Saksonija), a Jiti su bili Danci (Germani su Dansku zvali Jitland - zemlja Jita, i sasvim ocigledno - danasnja engleska rec 'land' (zemlja) potice iz visokog germanskog jezika, jezika kojim su se sluzila sva germanska plemena pre migracije). U 4. veku poslednja rimska legija napusta Britaniju zbog pojacane pretnje na kontinentalnom delu Evrope, pa Saksonski pirati jedno vreme pljackaju nezasticene delove. Nakon toga, dvojica saksonskih vojskovodja, braca Hengsta i Hordsta, predvode 3 plemena (Saksonce, Angle i Jite) i osvajaju Britaniju, potiskujuci romanizovane Kelte u zabacene krajeve - Skotsku, Vels i Irsku. Anglo-Saksonci nisu nastali u Engleskoj, oni su je osvojili, nisu preuzeli niciju mitologiju vec su sa sobom doneli svoju iz svoje postojbine, koreni im nisu delimicno germanski, vec u potpunosti. Jedina druga mitologija sa kojom su dosli u kontakt je keltska, a iz nje nisu apsolutno nista preuzeli jer su se oni i Kelti medjusobno mrzeli tako da nije uopste dolazilo do mesanja ta 2 naroda, a mitologije su im bile suste suprotnosti tako da nikakav kompromis izmedju njih nije dolazio u obzir. 'Odin, Tor i ekipa' su podjednako vezani i za Nordijce, i za Anglo-Saksonce i za sve ostale germanske narode. Na visokom germanskom jeziku, koji su koristila sva germanska plemena pre migracije, vrhovni bog je bio Wodan. Medjutim, nakon 4. veka jezik svakog plemena se razvija i menja zasebno, tako da, sto se tice kasnijeg perioda iz kog vec postoje brojni dokazi, vrhovni bog kod Nordijskih naroda je Odin, a kod Anglo-Saksonaca Woden. Tiwaz je bilo ime originalnog vrhovnog boga (jos pre Odina) na proto-germanskom jeziku; na anglo-saksonskom je kasnije zabelezen kao Tiw, a na starom nordijskom - Tyr. Nista od toga nije poteklo u Skandinaviji, vec na celom prostoru koji su naseljavali Germani, a definitivno se nije sirilo iz Skandinavije, jer su Nordijci jedan od naroda koji nije menjao lokaciju za vreme velike seobe naroda. Kao sto rekoh, jedini razlog zasto se vise vezuju za Nordijce je to sto su se tamo ocuvali do 12. veka kad je pismo vec bilo rasrpostranjeno (vecina pisanih podataka potice sa Islanda - poetska Eda), dok je vecina drugih plemena pokrstena mnogo ranije, do 7. veka. Primera radi, prvi anglo-saksonski zapisi (ne racunajuci one koji poticu od Rimljana, vec samo one ciji su autori Anglo-Saksonci) poticu iz 7. veka i napisani su od strane hriscanskih svestenika. Cak je i Beovulf, verovatno najpoznatiji germanski ep, po prvi put zapisan od strane anglo-saksonskog hriscanskog svestenika u Engleskoj. A eto jos jednog dobrog primera za ono o cemu sam pricao - Beovulf je zapisan u Engleskoj i bio je izuzetno popularan medju Anglo-Saksoncima, ali se radnja odvija u Danskoj, zato sto sam ep potice iz vremena pre nego sto su Anglo-Saksonci napustili svoju postojbinu. Kad si vec pomenuo, da, Nemci i Englezi jesu i te kako povezani, a i jezici im spadaju u istu grupu, kao i holandski i skandinavski jezici jer su to sve nacije koje su nastale od germanskih plemena, pa i jezici imaju isti koren - proto-germanski jezik.
|
|
 |
|
 |
|
neRd_zhul
|
Poslato: Čet Sep 17, 2009 10:30 am |
|
 |
| Senator |
 |
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 2:08 am Postovi: 1245 Lokacija: Petrovac / Nis
|
Ja sam mislio da englezi i nemaju neku bog-zna-kakvu mitologiju 
|
|
 |
|
 |
|
blastmaster
|
Poslato: Čet Sep 17, 2009 10:35 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
|
Pa to je ono o cemu pricam - ista je kao i nordijska, ali je u zadnjih nekoliko decenija germanska mitologija toliko popularizovana pod imenom "nordijska" tako da se vezuje samo za Skandinavce.
|
|
 |
|
 |
|
MiB
|
Poslato: Čet Sep 17, 2009 12:11 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am Postovi: 7955 Lokacija: Nis
|
|
Dobro da ste se setili da komentarisete na temu staru dve godien.
LOCK
_________________ http://www.balkanrock.com"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu
|
|
 |
|
 |
|
|
Stranica 1 od 1
|
[ 11 Posta ] |
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju |
| |
|
|
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu
|
|
 |