Album "A matter of life and death" je 14. studijski album Iron Maiden-a. Album je u Evropi izasao 25. avgusta 2006 kao izdanje muzicke kuce EMI. Prvi singl je bio "The Reincarnation of Benjamin Breeg" (14.08.2006), sledeci singl ce biti za pesmu "Different World". Album je dosada najduzi album ove grupe. Album je snimljen u Sarm West studiju u Londonu, a produkciju je radio Kevin Shirley (Brave new world i Dance of death). Ako bi smo Matter of Life and Death poredili sa starim albumima IM-a najvise lici na Seventh Son of a Seventh Son. Ja licno o albumu imam pozitivno misljenje naravno da je daleko od albuma poput Number of the beast, Powerslave, Fear of the dark i sl. Ali za ova "losa" vremena kroz koju prolazi ova muzika je super. Pesme koje mi se najvise dopadaju su The Longest Day, Different World, The Reincarnation of Benjamin Breeg i Brighter than a Thousand Suns.
Lista pesama:
01. "Different World" (Music: Adrian Smith/Steve Harris, Lyrics: Steve Harris) – 4:17
02. "These Colours Don't Run" (Music: Smith/Harris, Lyrics: Bruce Dickinson) – 6:52
03. "Brighter than a Thousand Suns" (Music: Smith/Harris, Lyrics: Harris/Dickinson) – 8:44
04. "The Pilgrim" (Music: Janick Gers/Harris, Lyrics: Harris) – 5:07
05. "The Longest Day" (Music: Smith/Harris, Lyrics: Dickinson) – 7:48
06. "Out of the Shadows" (Music: Dickinson/Harris, Lyrics: Dickinson) – 5:36
07. "The Reincarnation of Benjamin Breeg" (Music: Dave Murray/Harris, Lyrics: Harris) – 7:21
08. "For the Greater Good of God" (Music & Lyrics: Harris) – 9:24
09. "Lord of Light" (Music: Smith/Harris, Lyrics: Dickinson) – 7:23
10. "The Legacy" (Music: Gers/Harris, Lyrics: Gers) – 9:20
Najvise pozije na svetskim top listama:
# 1 Nemacka, Svedska, Italija, Finska, Grcka, Slovenija, Ceska Republika, Hrvatska, Poljska, Brazil
#2 Kanada, Svajcarska, Norveska, Madjarska, Columbija
#3 Cilw
#4 Velika Britanija, Austrija, Spanija, Indija
#5 Francuska, Irska, Arabija
#6 Island, Belgija
#7 Holandija
#8 Danska
#9 S.A.D.
#10 Meksiko
#11 Portugal, Japan
#12 Australija
#15 Hong Kong
#16 Novi Zeland
Neka moja ocena albuma bi bila izmedju 4.0 i 4.5 (na skali od 1-5)
S'obzirom da dosta forumasa voli Iron Maidena ovog puta cu staviti glasanje za vasu ocenu albuma
Svako je dobrodosao da napise svoje misljenje i vidjenje albuma, samo vas molim bez svadje i rasprave
Izvor:
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Matter_o ... 28album%29