| Autoru |
Poruka |
|
nucleus
|
Poslato: Sre Sep 12, 2007 5:03 pm |
|
 |
| Site Admin |
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 3:37 pm Postovi: 1583 Lokacija: Niš
|
Jeremy je napisao: ...Ali vrlo je malo bendova koji sviraju samo jedan pravac...
To sto si sad rekla je glupost!
Stavise, vrlo je mali broj bendova koji ne mogu da se svrstaju u jedan pravac! A i od tih koji postoje, niko nije ostavio dubok trag u metalu!
_________________ The whole purpose of playing live is to blow people's heads off... That's what metal is. Anybody who says otherwise is not playing heavy metal.
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Sre Sep 12, 2007 5:42 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm Postovi: 2758 Lokacija: Sittin' On A Park Bench
|
|
@ nucleus: Obichno bendovi koji u datom trenutku ne mogu da se svrstaju u odredjeni pravac zavrshe kao osnivachi novog, i otuda ta chinjenica. I ja bih se delimichno slozio sa Jeremy, iako skoro svaki bend ima neki svoj imperativan pravac (u principu, ako svirash metal, morash se odluchiti za zanr) uvek postoji manje ili vece preplitanje, npr. Death spadaju u death-metal zanr, a imaju jako puno elemenata prog-a. A Dream Theatre su prog-metal a u njihovoj muzici ima primesa bukvalno svega i svachega. Chini mi se da je i pokojni Chuck Shuldiner(jel se tako pishe?) izjavio negde da kad je muzika u pitanju ne treba se mnogo vezivati za zanrove, jer je sve isprepletano kao velika tapiserija...
_________________ Moja gitara želi da spali tvog ćaleta. http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)
|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Sre Sep 12, 2007 7:16 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 1:00 am Postovi: 3655 Lokacija: Podgorica
|
Heavy je zakon be 
_________________ Let me take you there

|
|
 |
|
 |
|
Deathangel
|
Poslato: Sre Sep 12, 2007 8:05 pm |
|
 |
| Senator |
 |
Pridružio se: Pet Apr 06, 2007 12:04 am Postovi: 1134 Lokacija: Apatin
|
Aqualung je napisao: Chini mi se da je i pokojni Chuck Shuldiner(jel se tako pishe?) izjavio negde da kad je muzika u pitanju ne treba se mnogo vezivati za zanrove, jer je sve isprepletano kao velika tapiserija...
LET THE METAL FLOW!!!
|
|
 |
|
 |
|
MetalGod
|
Poslato: Sre Sep 12, 2007 8:11 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 2:29 am Postovi: 1459 Lokacija: Knjazevac
|
Jeremy je napisao: horse_cranium je napisao: A ustvari ovi svi ostali pravci su ti podskupovi prvog tako da glasas za Heavy i nisi pogresio  Da, da, a heavy metal i svi njegovi zanrovi zajedno su podzanr roka. Tako da glasas za rok i nisi pogresio... 
Da, da... A rock je nastao od blues-a, blues od jazz-a itd.... Klasika, renesansna muzika, praistorijske udaraljke... Pa sve zivo (i ne nezivo) na ovoj planeti konstantno "evoluira", sto je takodje i slucaj sa muzikom...
Svoj glas sam dao progressive metalu (najkompleksnijoj muzici posle klasike), ali ipak najvishe volim da slusam melodic-death bendove (meshavinu heavy, thrash, death, progressive, black, power, new, industrial metala) tipa C.O.B, In flames, Wintersun, Insomnium, Arch enemy, Norther, Noumena itd, itd...
_________________ "This fight is not a game... Is your life a game?" Sick Distortion - Demo (avgust 2009) http://www.myspace.com/ducentijehttp://www.myspace.com/sickdistortion Сено је за коња, а допинг је за човека... Ту ти је живот - ту ти је смрт!!
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Sre Sep 12, 2007 10:33 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm Postovi: 2758 Lokacija: Sittin' On A Park Bench
|
|
Glasao sam za Heavy. Najiskrenije. Kad sve saberem i oduzmem to je moj najomiljeniji oblik metala(slusham najvishe takvih metal bendova, najvishe mi prija taj zvuk, itd).
_________________ Moja gitara želi da spali tvog ćaleta. http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)
|
|
 |
|
 |
|
Jeremy
|
Poslato: Čet Sep 13, 2007 3:09 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 12:23 pm Postovi: 4044
|
|
Pa onda ako vec nikako ne moze da se glasa za vise od jednog... I ja cu dati glas za heavy. Ko sto kaze Aqualung - to najvise slusam. Mada volim i progressive...
|
|
 |
|
 |
|
horse_cranium
|
Poslato: Čet Sep 13, 2007 11:56 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pet Avg 31, 2007 3:20 pm Postovi: 1306 Lokacija: Mountain side
|
|
E nemoj cu se zaljubim u tebe
_________________ You wait my soul,
I wait your call!!!!
|
|
 |
|
 |
|
Jeremy
|
Poslato: Čet Sep 13, 2007 2:19 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
|
|
E pa gotovo vec sam glasala.
|
|
 |
|
 |
|
nucleus
|
Poslato: Čet Sep 13, 2007 3:44 pm |
|
 |
| Site Admin |
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 3:37 pm Postovi: 1583 Lokacija: Niš
|
|
@Aqualung
U pravu si, slazem se sa tobom, ali opet, bas kao sto si ti rekao, skoro svaki bend ima svoj imperativan pravac, i ma koliko "setali" oni mogu da se prepoznaju kao taj pravac!
_________________ The whole purpose of playing live is to blow people's heads off... That's what metal is. Anybody who says otherwise is not playing heavy metal.
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Čet Sep 13, 2007 4:21 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
|
Naravno, samo granice unutar bilo kog pravca nisu rigidne, uvek se nadje neki elemenat ovog ili onog.
|
|
 |
|
 |
|
Jeremy
|
Poslato: Čet Sep 13, 2007 4:38 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
|
Aqualung je napisao: Naravno, samo granice unutar bilo kog pravca nisu rigidne, uvek se nadje neki elemenat ovog ili onog.
Eto ja se slazem sa time. I upravo sam na to i mislila. Muzika nije matematematika.
|
|
 |
|
 |
|
horse_cranium
|
Poslato: Čet Sep 13, 2007 5:29 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |