Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » VOLIM MJUZU » SVETSKA HARD AND HEAVY SCENA

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 216 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Metallica
 Post Poslato: Pet Jun 15, 2007 1:32 am 
Vlasnik Foruma
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Avg 16, 2006 11:14 pm
hehe jos nismo otvorili temu o Metallici :shock:

Slika

Za razliku od vodecih HM bendova sa pocetka '80-tih godina Metallica je forsirala underground zvuk svirajuci brze, ali ipak melodicne gitarske deonice veoma ostorg tempa. Samo jedan objavljeni demo je uticao na mnoge bendove da krenu istim putem. Bend je osnovao Lars Ulrich 1981. godine u Los Andjelesu, posto se vratio sa turneje Diamond Head-a u Velikoj Britaniji, udruzivsi snage sa James Hetfield-om koga je upoznao preko novinskog oglasa. Lars je, naravno, svirao bubnjeve a James se prihvatio gitara. Uskoro im se pridruzio i Lloyd Grant kao solo gitarista. Takva postava nije dugo ostala zajedno, jer je Lloyd Grant veoma brzo napustio bend. Prvi basista benda je bio Ron McGovney, a solo gitaru je preuzeo Dave Mustaine.
Pocetkom 1982. godine Metallica je prvi put nasupala uzivo. Jedno vreme su cak nastupali i sa petim clanom vokalom Jef Warner-om, ali to nije dugo trajalo. Pesma "Hit The Lights" se nasla na kompilaciji Metal Massacre 1, sto predstavlja prvu kompoziciju koju je Metallica objavila. Sestog jula 1982. godine snimljen je demo album "No Life 'Til Leather", ali nikad nije zvanicno objavljen. Vec tada je Metallica bila jedan od vodecih bendova na uderground sceni, nastupajuci na brojnim turnejama sirom Amerike.
Na pomenutom demou su se nasli najraniji radovi benda: Hit The Lights, Mechanix, Motorbreath, Seek & Destroy, Metal Militia, Jump In The Fire, Phantom Lord. Krajem 1982. godine Cliff Burton je zamenio Ron-a, da bi pocetkom sledece godine Dave zbog svadje sa Jamesom bio otpusten iz benda.
Njega je zamenio Kirk Hammett koji se veoma brzo uklopio u bend. Nedugo zatim bend ulazi u studio i zapocine snimanje prvog LP albuma. Jula 1983. godine Metallica objavljuje album "Kill 'Em All", nakon cega odlazi na svoju prvu dvomesecnu turneju sa Raven-om. Nakon te turneje bend pocinje da priprema drugi album, ali pre toga usledila je evropska turneja sa Venom-om. 27-og juna 1984. godine izdat je drugi album "Ride The Lightning". Usledila je godina pauze da bi treci album "Master Of Puppets" bio snimljen u Kopenhagenu a objavljen u martu 1986. godine.
Nakon toga Metallica odlazi na turneju sa Ozzy Osburne-om. Iste godine John Marshall je kratko vreme bio gitarista Metallica-e, jer je James slomio ruku. 27-og septembra 1986. godine Cliff Burton je poginuo u saobracajnoj nesreci. Mesec dana kasnije Jason Newstead je postao novi basista Metallica-e. Nedugo zatim objavljen je Ep "Garage Days Re-Revisited", na kojem je Jason predstavljen fanovima. Usledila je evropska turneja. U septembru 1988. godine objavljen je cetvrti studijski album "...And Justice For All". Usledila je velicanstvena Damage Justice turneja (1988/89). Self-titled album "Metallica" (Crni album) je objavljen 12 avgusta 1991 godine, da bi usledila turneja u Rusiji sa AC/DC-om. Sledecih pet godina nije bilo oficijelnog albuma, ali su fanovi mogli da uzivaju u brojnim turnejama, koncertima, "home" snimcima i "live" albumima. 3-eg juna 1996. godine objavljen je "Load".
Album je propracen sa mnogo promotivnih singlova, tureja i "live" snimaka. Sledece godine pocela je pro-motivna urneja za "ReLoad", koji je usoro objavljen. U novembru 1998. godine objavljen je album obrada "Garage, Inc." Kao sto i samo ime govori album je predstavljao povratak u garazu (Garage Day's Revisited (1984); Garage Day's Re-Revisited (1987)). Metallica se nasla na brojnim turejama te i pocetkom sledece godine. 1999. godine objavljen je live album "S&M".
Prvi put mogli smo da cujemo heavy metal bend da svira sa simfonijskim orkestrom. Nedugo zatim objavljen je singl "I Dissappear" kao soundtrack za film "Mission Impossible II". Pocetkom 2001. godine Jason Newstead je napustio bend, koji do danas nije nasao basistu, mada je odavno pocelo da se prica o novom albumu. Navodno bend je se vec nasao u studiju snimajuci bez basiste. U medjuvremenu James se nasao u rehabilitacionom centru oporavljajuci se od raznih poroka. Pocetkom maja bend je zapoceo zavrsne radove za novo Lp izdanje.

izvor

Slika

Balkanrock Community:

Facebook, MySpace, Twitter

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Pon Jul 09, 2007 2:51 pm 
Studijski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 6:03 pm
najbolji metal bend,svih vremena...

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Pon Jul 09, 2007 3:47 pm 
Demo muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Maj 26, 2007 8:47 am
Moj prvi najdraži bend...
Odrasta sam s Metallicom, uvela me u HM vode.
Iako sam veliki fan, moram priznat da me iritira ovo šta rade u posljednjih 10 godina (od Loada), uz iznimke Garage Inc.-a i S&M-a.
Usporedite bilo koji album, bilo koju pismu do 1992 (vrime aktivne Black-turneje) sa bilo kojom novijom... Nije to isti bend!
Prvih 5 albuma su odreda hitovi, obavezna lektira svakog metalca. Divit ću im se i poštovat ih do kraja života. Novija Metallica nije moja Metallica.
Usporedite ove slike i prosudite sami...
Slika
Slika
. . .
Slika
Slika

Slika

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Pet Jul 27, 2007 11:13 am 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 2:29 am
Prepotentni momci, ali prva cetiri (dobro pet) albuma su zaista remek dela metal muzike (samo kada bi St. Anger se mogao izbrisati iz njihove biografije...)

Sick Distortion - Demo (avgust 2009)

Slika

http://www.myspace.com/ducentije
http://www.myspace.com/sickdistortion

Slika

Сено је за коња, а допинг је за човека... Ту ти је живот - ту ти је смрт!!

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Pon Jul 30, 2007 1:18 am 
Klupski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Maj 19, 2007 1:29 am
Nervira me trash metal uopste,ali ajde,Metallica je ok,s tim sto ovaj zadnji album je shit

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Pon Jul 30, 2007 1:23 am 
Studijski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 6:34 pm
Meni je najbolji album "Load".

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Sub Avg 11, 2007 6:05 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 2:29 am
"Load"?? Hmmm...........

Sick Distortion - Demo (avgust 2009)

Slika

http://www.myspace.com/ducentije
http://www.myspace.com/sickdistortion

Slika

Сено је за коња, а допинг је за човека... Ту ти је живот - ту ти је смрт!!

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Sub Avg 11, 2007 8:24 pm 
Studijski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 5:04 pm
reload

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Sub Avg 18, 2007 7:17 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 18, 2007 10:01 pm
Meni su najbolji albumi Kill'em All i black...posle njih Ride the lightning.St.Anger...shit!

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Avg 19, 2007 4:01 pm 
Đeneral Drogba
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 01, 2006 4:48 am
Metallica...jedan od naj-bendova svih vremena.Meni se najvise svidjaju prva 4 albuma, a sto se St.Anger-a tice u pocetku mi se nije svidjao, a sada volim da cujem neke pesme sa tog albuma.

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Avg 19, 2007 4:04 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 18, 2007 10:01 pm
Meni se svidjaju The unnamed feelings,St.Anger i Frantic...Ali taj album je promasaj...

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Avg 19, 2007 5:19 pm 
Site Admin

Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 3:37 pm
Vampirela je napisao:
Meni se svidjaju The unnamed feelings,St.Anger i Frantic...Ali taj album je promasaj...

Da taj album nije izasao, Metallica bi se definitivno raspala!

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Ned Avg 19, 2007 6:44 pm 
Đeneral Drogba
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 01, 2006 4:48 am
nucleus je napisao:
Vampirela je napisao:

Da taj album nije izasao, Metallica bi se definitivno raspala!

Sad but true...

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Sub Okt 06, 2007 6:11 pm 
Muzičar početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 9:40 pm
ja se trudim da ne slush o metallice nishta novije sranje su sad mozda im je naj konkurencija sad justin temberlic ne znam kako se pishe postali su fansy pop shit metal band tako da nazovemo taj pravac

Vrh 

Tema posta:
 Post Poslato: Sub Okt 06, 2007 6:16 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Avg 31, 2007 3:20 pm
Volim ja Metallicu ali Reload i St.Anger nikako
Load i Garage su super

Vrh 

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 216 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća

Index boarda » VOLIM MJUZU » SVETSKA HARD AND HEAVY SCENA