Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » KONCERTI » FESTIVALI

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Post Poslato: Sub Maj 15, 2010 6:58 pm 
Demo muzičar

Pridružio se: Ned Maj 17, 2009 6:51 pm
Mixa je napisao:
Porediti svetlosni park za Glena od 40KW i ovaj sada za koji tvrde da je imao 40KW je ravno totalnom ludilu.... Po mojoj proceni nije bilo vise od 22-24KW. Sto se snage zvuka tice tu ne mogu da dam ocenu jer sam se trudio da pobegnem sto dalje od zvucnika, na kraju me zabolela glava i vratio sam se u hotel...

Mislim da ces se sloziti samnom oko toga da je ove godine najveca krivica pala na firmu LSD jer nisu obezbedili to sto treba, tako da su oni zeznuli celu stvar, ozvucenje je bilo max 5kW (mada mozda i manje) a rekli su da ima 16kW, jos su i rekli da je rasveta 40kW a nije je ni 20 bilo, ako si bio na prvom peace festu, tada je rasveta bila 40kW.

Vrh 

Post Poslato: Sub Maj 15, 2010 7:30 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Okt 02, 2006 6:09 pm
Naravno da je najveca krivica LSD-a, ali postoji i delimicna krivica organizatora koji su mislili da za male pare mogu dobiti nesto kvalitetno. Bio sam na svakom peace festu do sada i veoma dobro pamtim kako je to bilo za Glen Hughes-a. LSD je izgleda racunao na to da niko od organizatora ne zna da izracuna snagu osvetljenja i ozvucenja...

Ne pij dok voziš, mogao bi da prospeš!

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 7:33 pm 
Klupski muzičar

Pridružio se: Ned Apr 13, 2008 8:31 pm
ZeleTNT je napisao:
Mixa je napisao:
Ma doneli su neke uzasne kutije i pojacala, cim sam video sta izlazi iz kamiona sve mi bilo jasno.
Mada generalno svi prave istu gresku, misle da je festival sastavljen od bine, ozvucenja, plakata i izvodjaca.......ima tu jos gomila stvari koje fale.....u ovom slucaju osetio se nedostatak binskog menadzera.

U redu je sve to, ali ovde je slucaj bio drugaciji, firmi LSD je placeno 150.000 dinara za 16kW snage zvuka i 40kW snage rasvete, tako da je njihova duznost bila da obezbede tu snagu i kvalitetan zvuk, a i da napomenem da je na prvom Peace Festu, kad je dolazio Glenn Hughes rasveta bila isto 40kW dok je zvuk bio 60kW. Ovde je firma LSD zeznula stvar, nisu bili potpuno iskreni sto se tice opreme, ovde nije ni 5kW bilo, a rekli su da je snaga 16kW, tako da je to greska firme! A ni rasveta nije bili nesto posebno, i tu nije bilo 40kW

Da li je neko od organizatora Peace festa zahtevao od firme da im da detalje u vezi binske opreme? Zashto je dozvoljeno da ti detalji ne budu pomenuti? Razlika izmedju 150000 i 180000 nije neka ogromna, ako je ono drugo ozvuchenje bilo bolje. Takodje, mzoda su trebali sve prethodno da provere. Opet kazem- ne razumem se u te stvari i meni je bilo ok, ali ako ljudi koji se razumeju kazu da nije ok- onda nije.

http://www.facebook.com/profile.php?ref ... 186&ref=ts

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 7:47 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pa oni su mozda i rekli organizatorima da je ozvucenje te snage, ali izgleda da niko od njih nije imao vremena da se proseta i prebroji reflektore i sabere snage ozvucenja. Na tu su kartu igrali i proslo im je... :unsure:

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 8:06 pm 
Klupski muzičar

Na to sam mislila- moralo je sve da se proveri, prebroji na vreme... Bre, Mixo, podseti me- jesam li ti poslala sms sa mojom adresom? Ili sam u svoj zurbi zaboravila...

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 8:37 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Jesi, poslala si mi... ;)

I upravo zato sam na pocetku napisao da se koncert ne sastoji od bine, ozvucenja, i muzicara.....ima tu gomila stvari na koje treba obratiti paznju... A ovo nije prvi slucaj da se opstinari hvataju za jeftiniju varijantu pa se posle zale kako nije ispalo kako treba...

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 8:46 pm 
Klupski muzičar

Recimo na akreditacije :D Ali ok, posluzile su nam da se bar malo druzimo :)

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 9:19 pm 
Demo muzičar

Peace_fest je napisao:
ZeleTNT je napisao:
Mixa je napisao:
Ma doneli su neke uzasne kutije i pojacala, cim sam video sta izlazi iz kamiona sve mi bilo jasno.
Mada generalno svi prave istu gresku, misle da je festival sastavljen od bine, ozvucenja, plakata i izvodjaca.......ima tu jos gomila stvari koje fale.....u ovom slucaju osetio se nedostatak binskog menadzera.

U redu je sve to, ali ovde je slucaj bio drugaciji, firmi LSD je placeno 150.000 dinara za 16kW snage zvuka i 40kW snage rasvete, tako da je njihova duznost bila da obezbede tu snagu i kvalitetan zvuk, a i da napomenem da je na prvom Peace Festu, kad je dolazio Glenn Hughes rasveta bila isto 40kW dok je zvuk bio 60kW. Ovde je firma LSD zeznula stvar, nisu bili potpuno iskreni sto se tice opreme, ovde nije ni 5kW bilo, a rekli su da je snaga 16kW, tako da je to greska firme! A ni rasveta nije bili nesto posebno, i tu nije bilo 40kW

Da li je neko od organizatora Peace festa zahtevao od firme da im da detalje u vezi binske opreme? Zashto je dozvoljeno da ti detalji ne budu pomenuti? Razlika izmedju 150000 i 180000 nije neka ogromna, ako je ono drugo ozvuchenje bilo bolje. Takodje, mzoda su trebali sve prethodno da provere. Opet kazem- ne razumem se u te stvari i meni je bilo ok, ali ako ljudi koji se razumeju kazu da nije ok- onda nije.

@Peace_fest
Najlakse je sada da pricas o propustima na koncertu i sta je moglo biti bolje, ako mislis da mozes to bolje da uradis, sledece godine ti organizuj Peace Fest i sredi ozvucenje, sredi rasvetu, sredi binu... problem ovde u Srbiji (a posebice u Dimitrovgradu) je to sto bi svi mogli to bolje da organizuju i odrade, i kad se radi o kritikovanju, svi su strucni za sve, zasto onda to oni ne organizuju kad uoce sve propuste, i nadju resenje za sve?
Don't judge what you don't understand

@Mixa
Sa firmom LSD je pregovarano vise puta, ustvari svi pregovori su isli preko jednog coveka (kojeg necu da imenujem), i vise puta su im postavljana pitanja: Koliko je jako ozvucenje? Koji sistem koriste? Koju binsku opremu? Bas binovi, vuferi.... a njihov jedini odgovor je bio da je sve to jedan ceo sistem od 16kW, i plus da im je rasveta 40kW, 1000 puta su im postavljena pitanja, a oni su na sve to odgovarali da je to jedan ceo sistem od 16kW. A na dan koncerta kad su stigli sa opremom, organizatori su odmah uocili da je to slabo, i da tu nema ni 5kW, ali sta su oni mogli, da im kazu da se spakuju i da 9. maja otkazu koncert? Plus kad su upitali jednog iz firme LSD o ozvucenju, on je na dan koncerta rekao da mu je to stajalo u podrumu 2 godine, i da je hteo da ga iskoristi, da mu bezveze ne visi. Mozda je mala razlika izmedju 150000 i 180000 dinara, ali opstina je izdvojila 150000 i toliko, nije moglo preko toga, tako da su morali da uklope sve za tu sumu (ne racunajuci novac koji je placen Divljim Jagodama i jos neke troskove). Moja procena je da su organizatori najmanje krivi (iako deo krivice pada na njih), a najvecu krivicu je odnela firma LSD! Posle ovog sto je bilo u Dimitrovgradu, cisto sumnjam da ce LSD da ozvuci bilo sta u ovom regionu!

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 9:24 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 11:55 pm
Takve stvari se sprečavaju pametno napisanim ugovorima, naručiš jedno, oni ti donesu drugo, ti ih oteraš na sud i odereš kao Musa jarca, nadoknada za izgubljenu zaradu, narušen ugled festivala, tamo-ovamo. Nešto mi se čini da ovi neće da vide sud u skorije vreme.

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-poslednji.blogspot.com/

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 9:29 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Zele sve i to bilo u redu da nisu angazovali Divlje Jagode za velike pare, bolje da su angazovali neki malo slabiji bend za malo manje pare a da sa tehnicke strane sve bude na zadovoljavajucem nivou! Nudjeni su mnogo jeftiniji a isto tako dobri bendovi.....ne znam samo cija je veza bila da se dovuce tako skup bend na festival koji ima veoma ogranicene finansije...

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 9:40 pm 
Demo muzičar

Mixa je napisao:
Zele sve i to bilo u redu da nisu angazovali Divlje Jagode za velike pare, bolje da su angazovali neki malo slabiji bend za malo manje pare a da sa tehnicke strane sve bude na zadovoljavajucem nivou! Nudjeni su mnogo jeftiniji a isto tako dobri bendovi.....ne znam samo cija je veza bila da se dovuce tako skup bend na festival koji ima veoma ogranicene finansije...

Ali ko ce da dodje? Recimo da su doveli Negativ, ko ce da dodje? Cinjenica je da Negativ fenomenalno sviraju, ali njih zna samo mladja populacija, tada ni upola toliko ne bi dosli, a pa da je bio neki bend za koga niko nije cuo, ma koliko god dobro svirali, pa makar bili bolji i od Deep Purple, ne bi sakupili 300 coveka, a Dimitrovgrad ima 10000 stanovnika, uspeh je i to sto je sada bilo (prodate su 1000 karte, a procena da je bilo oko 1300 coveka).

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 9:45 pm 
Demo muzičar

Sherif Gile je napisao:
Takve stvari se sprečavaju pametno napisanim ugovorima, naručiš jedno, oni ti donesu drugo, ti ih oteraš na sud i odereš kao Musa jarca, nadoknada za izgubljenu zaradu, narušen ugled festivala, tamo-ovamo. Nešto mi se čini da ovi neće da vide sud u skorije vreme.

Ugovor je sklopljen i sa Divljim Jagodama, i sa firmom LSD, ali sta sada da se radi? Posle nedelju dana da ih sude? Kako ce bilo sta da dokazu? A i pored toliko niskih finansija jos i troskovi sudjenja, ne ide :)

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 9:59 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 11:55 pm
ZeleTNT je napisao:
Ugovor je sklopljen i sa Divljim Jagodama, i sa firmom LSD, ali sta sada da se radi? Posle nedelju dana da ih sude? Kako ce bilo sta da dokazu? A i pored toliko niskih finansija jos i troskovi sudjenja, ne ide :)

Najmanji problem, tražiš da plate i troškove sudnjenja i štetu nastalu time što su funkcioneri opštine gubili vreme po sudu. Da vidiš čudo kako bi se firme koje rade sa ozvučenjem odjednom profinile pa da publika konačno može da čuje kvalitetan zvuk :slamka:

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-poslednji.blogspot.com/

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 10:10 pm 
Demo muzičar

Sherif Gile je napisao:
ZeleTNT je napisao:

Najmanji problem, tražiš da plate i troškove sudnjenja i štetu nastalu time što su funkcioneri opštine gubili vreme po sudu. Da vidiš čudo kako bi se firme koje rade sa ozvučenjem odjednom profinile pa da publika konačno može da čuje kvalitetan zvuk :slamka:

Prevelika frka bi se stvorila, bilo sta bilo, lose ozvucenje ili ne, vazno je bilo dobro, nisam jos cuo da neko ode na koncert da bi cuo kakvo je ozvucenje ili da trazi propuste, ja sam na festu otisao da odsviram svoje, a posle da uzivam u nastupu moje omiljene grupe, i fenomenalno sam se proveo!

Vrh 

Post Poslato: Ned Maj 16, 2010 10:15 pm 
Klupski muzičar

@Peace_fest
Najlakse je sada da pricas o propustima na koncertu i sta je moglo biti bolje, ako mislis da mozes to bolje da uradis, sledece godine ti organizuj Peace Fest i sredi ozvucenje, sredi rasvetu, sredi binu... problem ovde u Srbiji (a posebice u Dimitrovgradu) je to sto bi svi mogli to bolje da organizuju i odrade, i kad se radi o kritikovanju, svi su strucni za sve, zasto onda to oni ne organizuju kad uoce sve propuste, i nadju resenje za sve?
Don't judge what you don't understand

Apsolutno netachno. Sako ima pravo da iznese svoje utiske. Ja nigde nisam rekla da sam mogla da to bolje odradim, mada, kada bih imala te pare o mojima se pricha, sigurno bih bolje odradila bar neke stvari. Organizatori su mogli sve ranije da provere.

Poslednji put menjao Peace_fest dana Ned Maj 16, 2010 10:18 pm, izmenjena samo jedanput

Vrh 

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Index boarda » KONCERTI » FESTIVALI