| Autoru |
Poruka |
|
theMisko
|
Poslato: Uto Jan 05, 2010 8:39 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Sep 09, 2009 7:59 pm Postovi: 30 Lokacija: Vec otis'o...
|
Sry za offtopic al kako si mogao da omasis 65 i 10 
|
|
 |
|
 |
|
angelus
|
Poslato: Uto Jan 05, 2010 8:48 pm |
|
 |
| Muzičar početnik |
Pridružio se: Pon Jan 04, 2010 8:30 pm Postovi: 8
|
|
 |
|
 |
|
Destroyerxx
|
Poslato: Čet Jan 14, 2010 5:01 pm |
|
 |
| Senator |
 |
Pridružio se: Sub Avg 16, 2008 4:21 pm Postovi: 676 Lokacija: Srbac
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Ned Jan 17, 2010 9:49 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm Postovi: 2758 Lokacija: Sittin' On A Park Bench
|
|
Peavey je jedna od firmi koja nudi jako dobar izbor cena-kvalitet jer ne naplaćuje suvi brand-name koliko, npr. Fender ili naročito Gibson. Ovo deluje kao solidan instrumenat za razumne pare. Telo od lipe iz tri dela, ebony kotna ploča, lepljen vrat, furnir od javora sa gornje strane (furnir a ne puna ploča kao kod Les Pola)... U svakom slučaju instrument koji vredi koliko i košta (prilično su precizni u specifikacijama, mnogi proizvođačia zamažu, pogotovu za jeftinije instrumente. Može da piše mahagoni ali nije isto da li je pun ili laminat, vrhunske klase ili otpadno drvo). Deluje kao jeftinija alternativa gitare Gibson ili PRS tipa koju vredi razmotriti. Mada, možda bi za manje pare mogao da dobiješ isto to, samo sa manje šminke.
Sad, ne znam šta bi Minke rekao, možda bi bilo bolje da poslušaš njega.
_________________ Moja gitara želi da spali tvog ćaleta. http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)
|
|
 |
|
 |
|
minke
|
Poslato: Pon Jan 18, 2010 3:03 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 10:49 pm Postovi: 484 Lokacija: Nis, Aleksinac, Srbija, svet.....
|
Destroyerxx je napisao: Moze li neko od iskusnijih gitarista da malo prokomentarise ovu gitaru: http://artist.ba/mex/artikal.php?glavna ... 7&art=4104. Meni se cini kao dobra gitara i mislim ju kupovati. Neznam koju muziku sviras ali cu ukratko da ti objasnim kakva je ovo gitara, jer sam imao prilike da je probam u "Music Time-u" pre nego sto je zatvoren. Gitara je odradjena da izgleda skupo i kvalitetno, svaki detalj je super i cena sasvim odgovara kvalitetu gitare. Ovo bi trebalo da predstavlja i na neki nacin zastitni znak Peaveya (kao sto je Gibsonu - Les Paul i Fenderu - Stratocaster). Medjutim, osim vrata koji je po meni malo nezgrapan i nedostupan svuda za neku vecu virtuoznost, ono sto mi se ne svidja kod Peavey gitara je zvuk.Ocigledno je da prave zvuk magneta po njihovim pojacalima (ko je svirao peavey pojacala zna da je zvuk malo ostriji i sinteticki). ton je malo prljaviji i skupljeniji nego kod Gibson LP npr. mada ima dosta slicnosti. Ovi magneti su tipa "medium gain" tako da ne ocekujes neki nabudzeni Solo ton, nego pitki (high-cut) dist-overdrive tipa Santana ili Gary Moore. U sustini trebao bi da probas gitaru i da sam odlucis da li ti odgovara. OVO je gitara pretezno namenjena za Jazz, Blues i neki cistiji Rock sound. Ipak neznam kako zvuci original jer kod nas (i onu sto sam probao) uglavnom uvoze i prodaju azijske modele
_________________ 99% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane!!! http://www.myspace.com/nesaminic
|
|
 |
|
 |
|
Destroyerxx
|
Poslato: Sub Jan 23, 2010 10:02 pm |
|
 |
| Senator |
 |
Pridružio se: Sub Avg 16, 2008 4:21 pm Postovi: 676 Lokacija: Srbac
|
minke je napisao: Destroyerxx je napisao: Moze li neko od iskusnijih gitarista da malo prokomentarise ovu gitaru: http://artist.ba/mex/artikal.php?glavna ... 7&art=4104. Meni se cini kao dobra gitara i mislim ju kupovati. Neznam koju muziku sviras ali cu ukratko da ti objasnim kakva je ovo gitara, jer sam imao prilike da je probam u "Music Time-u" pre nego sto je zatvoren. Gitara je odradjena da izgleda skupo i kvalitetno, svaki detalj je super i cena sasvim odgovara kvalitetu gitare. Ovo bi trebalo da predstavlja i na neki nacin zastitni znak Peaveya (kao sto je Gibsonu - Les Paul i Fenderu - Stratocaster). Medjutim, osim vrata koji je po meni malo nezgrapan i nedostupan svuda za neku vecu virtuoznost, ono sto mi se ne svidja kod Peavey gitara je zvuk.Ocigledno je da prave zvuk magneta po njihovim pojacalima (ko je svirao peavey pojacala zna da je zvuk malo ostriji i sinteticki). ton je malo prljaviji i skupljeniji nego kod Gibson LP npr. mada ima dosta slicnosti. Ovi magneti su tipa "medium gain" tako da ne ocekujes neki nabudzeni Solo ton, nego pitki (high-cut) dist-overdrive tipa Santana ili Gary Moore. U sustini trebao bi da probas gitaru i da sam odlucis da li ti odgovara. OVO je gitara pretezno namenjena za Jazz, Blues i neki cistiji Rock sound.Ipak neznam kako zvuci original jer kod nas (i onu sto sam probao) uglavnom uvoze i prodaju azijske modele Bas sam i htio gitaru koja je za tog fazona. Hvala obojici 
_________________ "Blues is easy to play, but it's hard to feel" - Jimi Hendrix http://www.last.fm/user/Dejan_Srbac
|
|
 |
|
 |
|
angelus
|
Poslato: Sre Jan 27, 2010 5:13 pm |
|
 |
| Muzičar početnik |
Pridružio se: Pon Jan 04, 2010 8:30 pm Postovi: 8
|
Koje su prednosti gitara bez tremola (da l' uopšte i postoje bez njega?  )... čemu uopšte služi tremolo? Šta je bolje, sa ili bez po vašem mišljenju? Gitare koje imaju tailed-bridge, je l' to bez tremola? Izvinjavam se zbog glupih pitanja.
|
|
 |
|
 |
|
MiB
|
Poslato: Sre Jan 27, 2010 5:17 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am Postovi: 7955 Lokacija: Nis
|
|
Glupo je da ti neko kaže šta je bolje, jer to samo zavisi od muzike kojom želiš da se baviš. Tremolo je dodatan efekat koji, slobodno rečeno, pravolinijski zvuk izobličava, iskrivljuje.
_________________ http://www.balkanrock.com"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu
|
|
 |
|
 |
|
Sherif Gile
|
Poslato: Sre Jan 27, 2010 5:59 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 11:55 pm Postovi: 2589 Lokacija: Nis
|
angelus je napisao: Gitare koje imaju tailed-bridge, je l' to bez tremola? To je neka vrsta tremola koju još uvek nisam video uživo, ne znam kako se ponaša i kakav zvuk daje.
_________________ Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude Neka moja piskaranja http://ja-pisem-poslednji.blogspot.com/
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Sre Jan 27, 2010 11:29 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm Postovi: 2758 Lokacija: Sittin' On A Park Bench
|
angelus je napisao: Koje su prednosti gitara bez tremola (da l' uopšte i postoje bez njega?  )... čemu uopšte služi tremolo? Šta je bolje, sa ili bez po vašem mišljenju? Gitare koje imaju tailed-bridge, je l' to bez tremola? Izvinjavam se zbog glupih pitanja. Ajmo iz početka. Kobilica (po engleski "tailpiece") ti je deo gitare za koji su "usidrene" žice. Kod električnih gitara imaš nekoliko tipova kobilica koje generalno spadaju u dve osnovne klase: 1. Fiksna kobilica. Ona je čvrsto vezana za telo gitare i ne pomera se tokom sviranja. Može biti i složenije konstrukcije, iz više delova i sa mogućnošću podešavanja visine i intonacije, a može biti i samo prečaga zašrafljena za telo. Prednosti - bolje prenosi vibracije žica na drvo, dobiješ puniji ton koji duže traje. Stabilniji štim (pod uslovom da čivije ičemu valjaju). Brža i jednostavnija zamena žica i štimovanje nego kod gitara sa bilo kakvim tremolom. Mane praktično nema, osim ako nije od neke jeftine legure 2. Tremolo. Postoji više konstrukcija, kod najuobičajenije kobilica se oslanja na stubiće i vezana je za opruge u unutrašnjosti gitare. Tremolo ti omogućava da popuštaš i zatežeš žice i dobijaš zanimljive vibrato efekte, vrištiš visokim tonovima i imitiraš zvuk motorcikla (između ostalog  ). Problem sa tremolom je što ako ga mnogo koristiš, gitara može da izgubi štim (naročito ako je u pitanju jeftinija gitara sa kineskim čivijama). Rešenje za to je Floyd Rose, kod koga se žice zaključavaju na kobilici i konjiću nakon što naštimuješ gitaru. To je super sprava ali je složena i skupa a jeftine kopije kakve ćeš videti na gitarama od 250 do 300 E nisu baš za preporuku. Nameštanje žica na floydu ume da potraje. E, sad, pitanje je šta 'oćeš da sviraš. Ako si svirač koji ima dugu kosu i hoćeš da sviraš mEtal (dugouzlazni na E) i skidaš Satrijanija, Malmstina, Gilberta i Vaija (to sve ne može ako nemaš dugu kosu), gitara sa bilo kakvom fiksnom kobilicom jednostavno nije cool. Tu ti treba, ono, besna gitara sa jakim hambakerima i obavezno floydom, brz vrat, najbolje neki Jackson ili Ibanez (ili Aster tako nekog oblika), najbolje u crnoj boji jer boja drveta nije cool a ostale boje su pederske. I uzmi Metal Zone2 distorziju, odvrni gain do kraja, ne mož' da omane, svirao na Marshallu ili Melodiji. Gitaru pašeš ispod struka, pred ogledalom vežbaj zamah desnom rukom i opake face a stvari ćeš skidati na probama. Ako izgledaš dovoljno cool primiće te u bilo koji bend. Napomena - cimnuo sam koji 13. Jul više pa me je uhvatilo napad skribomanije. Ko god je ovaj poslednji pasus shvatio ozbiljno nek razmisli o alternativnim primenama kabla za gitaru (parafraziram Sherifa Gileta)
_________________ Moja gitara želi da spali tvog ćaleta. http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)
|
|
 |
|
 |
|
Hanibal
|
Poslato: Ned Jan 31, 2010 1:10 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
Pridružio se: Čet Jul 23, 2009 1:40 pm Postovi: 35
|
djelimicno si u pravu............jest za metal potreban mocan izgled gitare.......jackson flying v je najbolja za metal..............crna...................ali ako znas svirat nemoras da pravis nikakve face primice te u bend.................bar ne na audiciji...........a poslije kad te prime ako se i ostatak benda ponasa u tom stilu onda se probas uklopiti..............sto se tice floyda na gitari....................jeftinija gitara nije za takav tremolo...............jer je dobar floyd oko 150 eura................ali i gitare bez tremola su dobre..............po meni je gibson LP extra gitara...............nazalost nisam svirao orginal ali sam svirao veoma dobru kopiju...................ima odlican zvuk za nekakav hard rock.......ali si dobro rekao da bez dva hambackera nema metala............... 
|
|
 |
|
 |
|
Username
|
Poslato: Pet Feb 12, 2010 11:49 pm |
|
 |
| Muzičar početnik |
Pridružio se: Pet Feb 05, 2010 9:07 pm Postovi: 2
|
|
Jer ima neko Dean evo xm ili dean vendetta, ili da li zna neko koja je bolja od te dve?
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Pon Mar 15, 2010 1:30 am |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
Propustio sam kroz ruke SG special II (koji je isto to, samo drugi oblik) i mogu reći da nije loša za te pare. Drvo OK, zvuk solidan, magneti kakvi-takvi a hardver za jednokratnu (ako je budeš svirao više od godinu dana, razmisli o tome da promeniš čivije, potenciometre, itd). Ako tek počinješ, sasvim pristojan instrument, dok god vodiš računa o tome "koliko para - toliko muzike". Bilo koje pojačalo ispod 100E ti vrlo brzo neće biti dovoljno (na takvom pojačalu bi i gitara od 3000E zvučala mlohavo, ne zezam se). I ne zaleći se na jeftine procesore, mogu ti delovati cool sa svim tim silnim efektima (i povezivanjem na komp) ali ćeš otkriti da jednostavno ne piju vodu ako hoćeš ozbiljnije da sviraš. Prištedi, odvoj za pojačalo od nekih 20-30W, pa makar ga svirao i samo po kući, bar koliko si dao za gitaru i nećeš se pokajati. Ovo ide međ' "muzički instrumenti", u "saveti za izbor gitare"
|
|
 |
|
 |
|
GuitarHero
|
Poslato: Pet Apr 16, 2010 6:19 pm |
|
 |
| Svetska zvezda |
 |
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 2:21 pm Postovi: 876 Lokacija: Srbac
|
|
Evo da pitam ove malo iskusnije gitariste od mene.Koja je od ove 2 gitare "bolja", sviram uglavnom hard rock (rijetko se nadje i metal).ESP LTD MH-103QM ILI Ibanez RG 350EX BK
_________________ oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs666 number of the Beers http://www.srbac.net
|
|
 |
|
 |
|
rosoneri
|
Poslato: Sre Avg 25, 2010 10:17 am |
|
 |
| Muzičar početnik |