| Autoru |
Poruka |
|
squer
|
Poslato: Čet Dec 31, 2009 4:15 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Dec 23, 2009 9:22 pm Postovi: 64 Lokacija: Leskovac
|
|
Pa neznam kazite mi vi CORT M200 ILI IBANEZ GRG-170-DX-BKN
|
|
 |
|
 |
|
Maticek
|
Poslato: Pet Jan 01, 2010 3:54 pm |
|
 |
| Muzičar početnik |
 |
Pridružio se: Sub Dec 26, 2009 8:41 am Postovi: 20 Lokacija: Nis
|
|
Gitara sa pojacalom do 200e za pocetnike, za rock, metal sta preporucujete?
|
|
 |
|
 |
|
minke
|
Poslato: Pet Jan 01, 2010 4:09 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 10:49 pm Postovi: 484 Lokacija: Nis, Aleksinac, Srbija, svet.....
|
Maticek je napisao: Gitara sa pojacalom do 200e za pocetnike, za rock, metal sta preporucujete? Procitaj ovu temu od prve strane do kraja pa sam zakljuci sta smo pisali!
_________________ 99% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane!!! http://www.myspace.com/nesaminic
|
|
 |
|
 |
|
squer
|
Poslato: Pet Jan 01, 2010 4:10 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Dec 23, 2009 9:22 pm Postovi: 64 Lokacija: Leskovac
|
Minke znaci ipak cort m200. 
|
|
 |
|
 |
|
risto13
|
Poslato: Sub Jan 02, 2010 12:51 pm |
|
 |
| Muzičar početnik |
Pridružio se: Pet Jan 01, 2010 10:43 pm Postovi: 2
|
|
sta mislite da li je gitara ibanez gax30 dobra za pocetnike??? ili da kupim neku drugu???
|
|
 |
|
 |
|
minke
|
Poslato: Sub Jan 02, 2010 1:29 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 10:49 pm Postovi: 484 Lokacija: Nis, Aleksinac, Srbija, svet.....
|
risto13 je napisao: sta mislite da li je gitara ibanez gax30 dobra za pocetnike??? ili da kupim neku drugu??? POSTOJI TEMA - "SAVETI ZA IZBOR OKO KUPOVINA GITARE!" za ovakva pitanja i ne otvarajte svaki put za isto novu temu, lepo sam napisao! viewtopic.php?f=30&t=7631&p=145848#p145848PRICITAJTE PRE OTVARANJA NOVE TEME!
_________________ 99% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane!!! http://www.myspace.com/nesaminic
|
|
 |
|
 |
|
aivazovsky
|
Poslato: Ned Jan 03, 2010 5:05 am |
|
 |
| Demo muzičar |
Pridružio se: Pon Dec 28, 2009 7:55 pm Postovi: 36
|
|
Koja vrsta magneta je najbolja? Sta gledati prilikom kupovine gitare, odnosi se na magnete? Prednosti, mane? aktivni ili pasivni, jednokalemski ili dvokalemski?
Ko zna malo vise o tome neka na pise. Hvala
Poslednji put menjao aivazovsky dana Ned Jan 03, 2010 1:22 pm, izmenjena samo jedanput
|
|
 |
|
 |
|
minke
|
Poslato: Ned Jan 03, 2010 4:17 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
|
aivazovsky je napisao: Koja vrsta magneta je najbolja? Sta gledati prilikom kupovine gitare, odnosi se na magnete? Prednosti, mane? aktivni ili pasivni, jednokalemski ili dvokalemski?
Ko zna malo vise o tome neka na pise. Hvala Napisacu kratko jer smo imali vec dosta diskusija o ovoj temi. Prevashodno zavisi i od gitare koju imas tj od kog drveta je izradjena i od vrste muzike ili tona koju hoces da dobijes. NE znaci da su svi singlovi ili hambakeri isti ili da za odredjenu vrstu muzike (uzecu hard ili metal u obzir) da moraju biti hambakeri. Na svakom sajtu proizvodjaca magneta postoje karakteristike za ton, jacinu i sum za odredjeni magnet sto ne znaci da ce se taj magnet ponasati isto na svakoj gitari ili pojacalu. Zbog toga i kod kupovine gitare i kod kupovine magneta treba obratiti paznju na kvalitet drveta i na model magneta - (ovo je samo tonalni deo, ostale karakteristike tipa hardver ili civije treba isto uzeti u obzir)! Razlika jos postoji da se Ne ponasaju isto magneti na svim kobilicama - tipa Les Paul, Strat kobilica ili Floyd rose. Sto se aktivnih ili pasivnih magneta tice, Ne mora da znaci da ce se aktivci bolje ponasati u svim situacijama jer imaju jacu snagu (sto mnogima za solo odgovara). U nekim slucajevima bolji i konkretniji ton moze dobiti s pasivnim magnetima ali to isyto tako zavisi od svega gore pomenutog. Ono sto bih na kraju imao kao najvaznije da dodam je da nikako ne pokusavate (osim ako stvarno niste u mogucnosti) da dobijete TON omiljenih i poznatih gitarista jer je to u nasim slucajevima NEMOGUCE! Navescu vam samo 2 primera gitarista koji zvuce dobro ali jednostavno imaju "NESTO VISE OPREME" nego sto je nama smrtnicima dostupno. http://store.guitarfetish.com/cstmidbocidr.htmlhttp://www.johnpetrucci.com/gear.htm
|
|
 |
|
 |
|
aivazovsky
|
Poslato: Ned Jan 03, 2010 8:32 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
|
Za sve koji imaju dilemu ili nemaju dovoljno iskustvo u odabiru gitara: http://www.youtube.com/watch?v=pSDac4In9hoLik ima dobre video klipove ne samo ovaj, pogledajte sve od njega, sigurno ce mnogima pomoci, meni jeste!
|
|
 |
|
 |
|
aivazovsky
|
Poslato: Ned Jan 03, 2010 8:36 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
|
minke je napisao: aivazovsky je napisao: Koja vrsta magneta je najbolja? Sta gledati prilikom kupovine gitare, odnosi se na magnete? Prednosti, mane? aktivni ili pasivni, jednokalemski ili dvokalemski?
Ko zna malo vise o tome neka na pise. Hvala Napisacu kratko jer smo imali vec dosta diskusija o ovoj temi. Prevashodno zavisi i od gitare koju imas tj od kog drveta je izradjena i od vrste muzike ili tona koju hoces da dobijes. NE znaci da su svi singlovi ili hambakeri isti ili da za odredjenu vrstu muzike (uzecu hard ili metal u obzir) da moraju biti hambakeri. Na svakom sajtu proizvodjaca magneta postoje karakteristike za ton, jacinu i sum za odredjeni magnet sto ne znaci da ce se taj magnet ponasati isto na svakoj gitari ili pojacalu. Zbog toga i kod kupovine gitare i kod kupovine magneta treba obratiti paznju na kvalitet drveta i na model magneta - (ovo je samo tonalni deo, ostale karakteristike tipa hardver ili civije treba isto uzeti u obzir)! Razlika jos postoji da se Ne ponasaju isto magneti na svim kobilicama - tipa Les Paul, Strat kobilica ili Floyd rose. Sto se aktivnih ili pasivnih magneta tice, Ne mora da znaci da ce se aktivci bolje ponasati u svim situacijama jer imaju jacu snagu (sto mnogima za solo odgovara). U nekim slucajevima bolji i konkretniji ton moze dobiti s pasivnim magnetima ali to isyto tako zavisi od svega gore pomenutog. Ono sto bih na kraju imao kao najvaznije da dodam je da nikako ne pokusavate (osim ako stvarno niste u mogucnosti) da dobijete TON omiljenih i poznatih gitarista jer je to u nasim slucajevima NEMOGUCE! Navescu vam samo 2 primera gitarista koji zvuce dobro ali jednostavno imaju "NESTO VISE OPREME" nego sto je nama smrtnicima dostupno. http://store.guitarfetish.com/cstmidbocidr.htmlhttp://www.johnpetrucci.com/gear.htmUff, nije jednostavno stvarno toliko toga ima!
|
|
 |
|
 |
|
angelus
|
Poslato: Uto Jan 05, 2010 2:05 am |
|
 |
| Muzičar početnik |
Pridružio se: Pon Jan 04, 2010 8:30 pm Postovi: 8
|
|
zanima me šta vi mislite o jeftinim gitarama. pošto sam početnik, doduše ne totalni početnik, i planiram da uzmem neku električnu gitaru, al' da je jeftina, pa reko' da pitam šta vi mislite o jeftinim gitarama i koje jeftine gitare su 'dobre' gitare i šta mislite o cenama? hvala unapred.
|
|
 |
|
 |
|
Sherif Gile
|
Poslato: Uto Jan 05, 2010 2:16 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 11:55 pm Postovi: 2589 Lokacija: Nis
|
Kol'ko para tol'ko i muzike, al bukvalno  One najjeftinije gitare koje se prodaju djuture sa pojačalom po ceni dve tepsije bureka su dobre samo da nerviraš komšiju i sebe kad malo naučiš da sviraš, medju ovim malo skupljim a i dalje jeftinim može da se nadje nešto šta ima smisla svirati ali treba imati ludu sreću ili nekog dokonog gitaristu koji će da krene sa tobom i isproba gomilu gitara ne bi li naleteo na jednu koja je slučajno ispala bolja nego što je za te pare trebalo. Naravno možeš da kupiš i polovnu šta ti ne preporučujem osim ako nemaš nekog ko će dobro da je proveri pre nego što je uzmeš.
_________________ Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude Neka moja piskaranja http://ja-pisem-poslednji.blogspot.com/
|
|
 |
|
 |
|
angelus
|
Poslato: Uto Jan 05, 2010 7:43 pm |
|
 |
| Muzičar početnik |
|
Pazi, kao pravimo neki bend, pa ono, verujem da bi onaj jeftiniji squier (oni oko 120e) bio dovoljan za neke probice, vedžbanja...  Inače, na squieru sam i vežbao gitaru, tako da se može reći da sam navikao na taj oblik gitare i vrata. Nešto slično tom squieru, tim karakteristikama gitare je l' postoji, ako znaš šta mislim? I da, pojačalo, za početak, koje bi mi bilo dovoljno? Neko od 10w?
|
|
 |
|
 |
|
Sherif Gile
|
Poslato: Uto Jan 05, 2010 7:48 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 11:55 pm Postovi: 2589 Lokacija: Nis
|
angelus je napisao: Pazi, kao pravimo neki bend, pa ono, verujem da bi onaj jeftiniji squier (oni oko 120e) bio dovoljan za neke probice, vedžbanja...  Inače, na squieru sam i vežbao gitaru, tako da se može reći da sam navikao na taj oblik gitare i vrata. Nešto slično tom squieru, tim karakteristikama gitare je l' postoji, ako znaš šta mislim? I da, pojačalo, za početak, koje bi mi bilo dovoljno? Neko od 10w? To će Minke da ti odgovori mnogo bolje od mene, jedino šta mogu da kažem je da nisam siguran da ćeš sa 10W da nadglasaš bubnjara ako voli da udara malo jače
_________________ Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude Neka moja piskaranja http://ja-pisem-poslednji.blogspot.com/
|
|
 |
|
 |
|
angelus
|
Poslato: Uto Jan 05, 2010 7:53 pm |
|
 |
| Muzičar početnik |
|
|
Izvini, nešto sam pogrešio u kucanju. Mislio sam da kažem oko 65w.
Hvala u svakom slučaju.
|
|
 |
|
 |
|