| Autoru |
Poruka |
|
Sherif Gile
|
Poslato: Čet Maj 07, 2009 11:21 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 11:55 pm Postovi: 2596 Lokacija: Nis
|
Hteo sam da ozvučim gitaru taman toliko da mogu da je nakačim na štimer na kompu ali su se stvari zakomplikovale, cela skalamerija je zvučala bolje nego što treba pa sam rešio da je malo ozbiljnije sredim. Sad na gitari imam 3 piezo mikrofona i još uvek tražim najbolje mesto za postavljanje mirkofona, zvuk je malo čudan i liči na električnu, kvalitet je podnošljiv, još da smislim kako da sačuvam onaj drveni akustični zvuk i pobedio sam  Da li je još neko pokušao da uradi ovako nešto i šta je na kraju ispalo od svega? Znam da je ovakvo ozvučavanje gitare glupo i da za neke razumne pare može da se kupi pickup za akustičnu gitaru, ali mi je bilo malo dosadno pa sam morao da radim nešto.
_________________ Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude Neka moja piskaranja http://ja-pisem-poslednji.blogspot.com/
|
|
 |
|
 |
|
cacka
|
Poslato: Čet Maj 07, 2009 11:28 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Uto Jul 22, 2008 1:20 am Postovi: 1190 Lokacija: Zajechar,Nish
|
Pa i ako ozvuchavash tu akustichnu najbolje je da ti mikrofon bude spola npr...da koristish neki mali mikrofon koji zakachish na rubu onog kruga i da bukvalno sav zvuk ide iz akustichnog dela mislim da bi to bio najprirodniji zvuk, e sad lepo si rekao za pickup te je isto pametna varijanta... 
_________________ ČAČKA- HEAVY METAL IS THE LAW...
|
|
 |
|
 |
|
Sherif Gile
|
Poslato: Čet Maj 07, 2009 11:50 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
cacka je napisao: Pa i ako ozvuchavash tu akustichnu najbolje je da ti mikrofon bude spola npr... Mikrofoni jesu spolja, mada razmišljam da jedan stavim unutra. Uzeo sam piezo mikrofone zato što možeš da ih zalepiš selotejpom na šta hoćeš i oni skupljaju vibracije a okolne zvukove obično ne čuju
_________________ Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude Neka moja piskaranja http://ja-pisem-poslednji.blogspot.com/
|
|
 |
|
 |
|
cacka
|
Poslato: Pet Maj 08, 2009 12:01 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
Sherif Gile je napisao: cacka je napisao: Pa i ako ozvuchavash tu akustichnu najbolje je da ti mikrofon bude spola npr... Mikrofoni jesu spolja, mada razmišljam da jedan stavim unutra. Uzeo sam piezo mikrofone zato što možeš da ih zalepiš selotejpom na šta hoćeš i oni skupljaju vibracije a okolne zvukove obično ne čuju Dobra varijanta svidja mi se to a sta uzstvari zelish postici time?!Tj. sigurno zelish da izvuchesh neki deo akustike ili da vidish gde je najbolja tachka akustike?
|
|
 |
|
 |
|
Sherif Gile
|
Poslato: Pet Maj 08, 2009 12:16 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
Ni sam ne znam šta hoću, isprobavam sve živo pa šta ispadne na kraju Batalio sam sve radove pre pola sata da mi komšija ne bi ulazio u sobu kroz zid da me pita da li imam sat i pamet pa ću da nastavim sutra 
|
|
 |
|
 |
|
cacka
|
Poslato: Pet Maj 08, 2009 7:49 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
Javi u svakom sluchaju shta si napravio... 
|
|
 |
|
 |
|
Sherif Gile
|
Poslato: Pon Maj 11, 2009 8:29 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
Na kraju nisam napravio ništa, kad se sve fino podesi i dalje nema zvuk akustične gitare, može da ima podnošljiv zvuk kad se na simulatoru procesora uključi distorzija ali kako nisam planirao da na akustičnoj gitari sviram pank to mi ne treba  E sad, ovi mikrofoni mnogo dobro skupljaju vibracije sa čega hoćeš tako da od njih mogu da se naprave električni bubnjevi, iz zajebancije sam zalepio jedan na zadnju stranu tastature i uključio eho tako da mi se svako otkucano slovo čuje kao marširanje kroz tunel a drugi sam zalepio na korice od knjige pa pravi različite zvukove u zavisnosto od toga koliku su stranice sabijene. Uz dobar izbor materijala moguće je napraviti električne bubnjeve za vežbanje za neke smešne pare. Naravno ni to mi ne treba 
Poslednji put menjao Sherif Gile dana Pon Maj 11, 2009 8:32 pm, izmenjena samo jedanput
|
|
 |
|
 |
|
cacka
|
Poslato: Pon Maj 11, 2009 8:30 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
|
Kakve tebi ideje padaju na pamet...hahaha
|
|
 |
|
 |
|
Sherif Gile
|
Poslato: Pon Maj 11, 2009 9:11 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
Ovako zvuči knjiga o elektronskim pojačavačima, neka o muzici bi verovatno zvučala bolje http://rapidshare.com/files/231832334/snimak.mp3.htmlLupao sam po koricama knjige prstima, može da se dobije neki normalan zvuk ako se cela skalamerija napravi kako treba.
|
|
 |
|
 |
|