|
 |
BalkanRock ForumDobrodošli - Rock, Punk i Heavy Metal diskusija
|
|
| Autoru |
Poruka |
|
Dushan S
|
Poslato: Sre Dec 26, 2007 4:12 am |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 4:00 am Postovi: 61
|
Pozdrav svima!
Izgleda da je server stradao pa je automatski nestao i ovaj topic! Dakle ispočetka! (:
Elem, u duhu gerilske samo-promocije na internetu, otvaram temu povodom izlaska našeg albuma pre nekoliko dana!
Nakon poduže pripreme CD grupe Trigger je ugledao svetlost dana u izdanju PGP RTS. Neki od vas su možda čuli pesmu "Jedan dan" na radiju a da nisu znali o kome se radi (202-jka je često puštala pesmu) ili su gledali spot za istu pesmu i reklamu na TV-u.
Radi se o tvrđoj muzici koja uključuje mnogo različitih muzičkih uticaja, materijal je očigledno, na srpskom jeziku, i radi se o konceptualnom albumu u kom smo se pažljivo trudili uklopiti međusobno pesme, atmosferu, vizuelnu prezentaciju itd. Kažu ljudi da je prilično neuobičajeno i iznenađujuće u pozitivnom smislu za naše podneblje.
Da ja sad ne bih dalje pričao o čemu se radi, jer najnezahvalnije je objašnjavati sopstvenu muziku, svežu recenziju možete pročitati na sajtu Trablmejkera
http://www.trablmejker.com/index.php?page=emisija&em=623&emid=8&PHPSESSID=0f6bb2ef1b476b093bfeb1b299d81b9d
A pesme (oficijalni sajt samo što nije) možete čuti na myspace stranici
www.myspace.com/bandtrigger
Spot i album trailer možete videti na istoj myspace stranici ili ovde
www.youtube.com/profile?user=TriggerVideo
Svaki feedback je dobrodošao, pozitivan ili negativan, naravno!
|
|
 |
|
 |
|
Anastas
|
Poslato: Sre Dec 26, 2007 4:18 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 1:22 am Postovi: 3459 Lokacija: Iz Nis - DV
|
|
Preslushao sam "where you are" i "I can't believe" sa tvog sajta, i mogu reci samo SVAKA CHAST....
|
|
 |
|
 |
|
Darkofly
|
Poslato: Sre Dec 26, 2007 5:06 pm |
|
 |
| Studijski muzičar |
 |
Pridružio se: Pon Jul 30, 2007 8:49 am Postovi: 362 Lokacija: Nis
|
|
Pozdrav Dusanu i bendu Trigger cuo sam vase pesme sto na sajtu sto na radiju i odlicne su cestitam na izdavanju novog CD-a.
_________________ http://www.myspace.com/gladnaissusNe isplati se svadjati s budalama. Prvo te spuste na svoj nivo pa te onda dotuku iskustvom!
|
|
 |
|
 |
|
Dushan S
|
Poslato: Sre Dec 26, 2007 5:10 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
|
Anastas je napisao: Preslushao sam "where you are" i "I can't believe" sa tvog sajta, i mogu reci samo SVAKA CHAST.... Hvala čovek, zaista, mada doduše to nije Trigger kao bend već neke odvojeno moje zvučne zezancije! Ako budeš u mogućnosti baci uvo na pesme preko myspace stranice! Darkofly je napisao: Pozdrav Dusanu i bendu Trigger cuo sam vase pesme sto na sajtu sto na radiju i odlicne su cestitam na izdavanju novog CD-a.
Hvala Darko! Drago mi je ako ti se dopalo!
|
|
 |
|
 |
|
Aqualung
|
Poslato: Sre Dec 26, 2007 7:02 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 5:56 pm Postovi: 2758 Lokacija: Sittin' On A Park Bench
|
Evo, da ponovim svoj komentar poshto je nestao. daklem, pridruzujem se pohvalama.Odgledao sam onaj jedan spot. Ozbiljna produkcija, koketiranje sa elektronikom, zenski vokal. Sorry na mozda nesuvislom poredjenju ali na prvo slushanje deluje kao Neverne Bebe susrecu Negativ. Mozda to nije muzichki fazon koji ja narochito slusham, ali svakako ce imati prodju kod nashe urbane publike.
Keep up the good work! 
_________________ Moja gitara želi da spali tvog ćaleta. http://www.youtube.com/watch?v=CmYbHYslZiM (1.54 - 2.33)
|
|
 |
|
 |
|
Dushan S
|
Poslato: Čet Dec 27, 2007 3:42 am |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
|
Aqualung je napisao: Evo, da ponovim svoj komentar poshto je nestao. daklem, pridruzujem se pohvalama.Odgledao sam onaj jedan spot. Ozbiljna produkcija, koketiranje sa elektronikom, zenski vokal. Sorry na mozda nesuvislom poredjenju ali na prvo slushanje deluje kao Neverne Bebe susrecu Negativ. Mozda to nije muzichki fazon koji ja narochito slusham, ali svakako ce imati prodju kod nashe urbane publike. Keep up the good work!  Hvala na komplimentima! Ne moraš se izvinjavati na poređenju. Pretpostavljam da je ženski vokal koji peva na srpskom ipak nešto što prvo upadne u uvo slušaoca i logično je da poredi nov bend sa onim što je ponuđeno na sceni, a mi ovde na sceni nemamo mnogo toga, na žalost, pa možda ljudi upoređuju stvari koje bi da su u pitanju dva benda na engleskom bile mnogo uočljivije kao jako različite. Mislim da smo muzički prilično u drugačijim vodama kad preslušaš album u celosti. "Jedan dan" je jedna od mirnijih i pitkijih pesama na albumu i to je takođe bio jedan od razloga zašto smo uradili prvi spot za nju... Naravno sad za drugi ide neka malo agresivnija pesma 
|
|
 |
|
 |
|
Dushan S
|
Poslato: Čet Jan 03, 2008 1:44 am |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
|
|
Da iskoristim priliku za dve stvari: Da kao prvo čestitam novu godinu svima, i poželim sve najbolje u 2008 a i posle nje, naravno. A kao drugo, da se pohvalimo:
Grupa Trigger je dobila nagradu "Otkriće godine 2007." na godišnjoj dodeli nagrada TV Metropolis, koju ste inače mogli pratiti tokom novogodišnje noći na TV-u! (:
|
|
 |
|
 |
|
Dejan
|
Poslato: Pet Jan 04, 2008 12:49 am |
|
 |
| Vlasnik Foruma |
 |
Pridružio se: Sre Avg 16, 2006 11:14 pm Postovi: 7836 Lokacija: Balkan
|
hehe A najbolje je bilo kada je Vasa pevacica Milena u svojoj emisiji na TV Metropolis rekla da bi se od poznatih pevaca, udala jedino za Bruca Dickinsona 
|
|
 |
|
 |
|
Dushan S
|
Poslato: Ned Apr 06, 2008 3:44 am |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
|
Nisam dolazio u poslednje vreme, ali evo mali update, pa koga interesuje:
Kao prvo, proradila je oficijalna stranica www.triggerband.net pa nam svratite u goste! (:
Intervju i recenzija albuma se mogu naći u novom broju magazina Butcherian Vibe, kao i na sajtu Serbian Metal
www.serbian-metal.org
Od interesantnih recenzija, pomenuo bih posebno tekst Aleksandra Žikića u blicu koji je izašao 3. aprila, kao i recenziju Baneta Loknera:
http://www.barikada.com/bb_lokner/ex_yu ... rigger.php
Citiraj: Veoma zanimljivo izdanje pojavilo se tokom poslednjih meseci odlazece, 2007. godine. Sastav Trigger pre same realizacije albumskog materijala uspeo je da dopre do slusalaca medijskim prisustvom na beogradskoj "202-ci" i na "TV Metropolisu". Deluju u postavi kvinteta, imaju pevacicu koja se zove Milena Brankovic, a glavni covek postave je gitarista, autor i ko-producent, Dusan Svilokos Djuric. Trigger na neuobicajen, ali moderan nacin, izvode neku svoju varijantu modern / power popa koji je kombinovan sa hard rock / metalom. Izuzetne i ubedljive vokalne linije, originalna aranzmanska resenja, ali pre svega i iznad svega, vanredna produkcija za koju je pored pomenutog Svilokosa bio zaduzen i Goran Simpraga, inace snimatelj i mastering majstor, predstavljaju ubedljivo oruzje njihovog ponudjenog koncepta. Brojni slusaoci na prve taktove albumskog materijala Triggera, povuci ce odredjene paralele sa ranim Negative, jer nacin vokaliziranja i cvrsca sviracka forma donekle predstavljaju obostane zajednicke stilske karakteristike. Ali, to je ono sto ulazi na prvu loptu. Licno, nikad nisam specijalno respektovao muzicki background sastava Negative za kojeg mislim da je u odredjenoj meri precenjen, ali oko Triggera, bar sto se tice njihovog debija, imam znatno pozitivnije misljenje. 13 ponudjenih numera vrlo su koncizno obradjene i postavljene, sto je interesantno, nema suvisnih tonova. Sve je na svom mestu, kao da je iskustvo unutar njihovih redova vise decenijsko, i da zapravo "Ljubav" ne predstavlja njihov zajednicki diskografski debi. Mozda bi moj kriticki osvrt bio i pohvalno naklonjeniji, ali moram povuci jednu malu zadrsku upravo zbog pomenute produkcije, koja ubedljivoscu odskace od ovdasnjih standarda, a u isti mah moguce je da u dobroj meri i menja bazicni sviracki ugodjaj kojeg bend moze ponuditi u koncertnoj formi. Ali, i ovako, "Ljubav " predstavlja veoma obecavajuci diskografski pocetak benda. Branimir Bane Lokner www.blokneronline.net
Tekst iz blica logično, ne mogu samo copy and paste (:
Konačno, da pomenem da postoje problemi oko distribucije diska (ko bi rekao, jel) pa ako je neko tražio pa nije mogao da nađe (na šta smo redovno slušali žalbe) a nije mu samo po sebi palo na pamet - može disk naravno da naruči direktno od nas pouzećem po istoj ceni kao i u prodavnici, poštarina uračunata.
Pozdrav svima!
|
|
 |
|
 |
|
Dushan S
|
Poslato: Uto Jun 10, 2008 3:24 am |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
|
Dakle kao što plakat kaže, Trigger će imati prvi full nastup u BG-u koji će ujedno biti i promocija CD-a. Osim pesama sa albuma moći ćete da čujete nekoliko pesama koje nisu naše ali su to postale jer smo ih podvrgli muzičkim hirurškim zahvatima od kojih su postale nešto sasvim drugo! (:
CD će moći da se kupi po sniženoj ceni u samom Livingroom-u, a ako se neko oznoji (mada Zlaja je ugradio klimu u Livingroom, jel) moći će i da kupi suvu majcu na licu mesta! (:
Gosti će biti naši prijatelji, grupa Štraft
www.myspace.com/shtraft
Još par novosti: Još jedna recenzija albuma je objavljena na www.nadlanu.com
http://www.nadlanu.com/Dynamic/News,intLangID,2,intItemID,90275,intCategoryID,150,CityID,.html
Takođe od nedavno oni koji žive van Srbije mogu naručiti Cd preko www.yu4you.com
http://www.yu4you.com/items/sr/cd/item_1117.html
Naravno i dalje je moguće naručiti CD direktno od nas.
|
|
 |
|
 |
|
Dejan
|
Poslato: Ned Jun 22, 2008 9:04 am |
|
 |
| Vlasnik Foruma |
 |
Pridružio se: Sre Avg 16, 2006 11:14 pm Postovi: 7836 Lokacija: Balkan
|
|
 |
|
 |
|
Dushan S
|
Poslato: Ned Jun 22, 2008 7:28 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Dushan S
|
Poslato: Pon Jul 14, 2008 3:06 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Dushan S
|
Poslato: Sre Okt 22, 2008 4:58 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
|
|
Mali update:
Emisija "Metropolis Live" sa našom svirkom će biti emitovana u subotu 25.10. oko 23h pa koga interesuje a nije negde u akciji nek baci pogled, mislim da će se onima koji vole dobru živu svirku dopasti. Potrudili smo se da koliko tehnika i ljudski faktor na Metropolisu dozvoljavaju, uradimo to malo bolje zvučno i vizualno Ako neko promaši a interesuje ga, biće reprizirano, a okačićemo i mi nešto na youtube i myspace.
Kao drugo, datumi za svirke po Srbiji, do nove godine, za sada (bice jos):
Nov 1 2008 Dom Omladine Kragujevac Nov 7 2008 Klub Milenium Banatsko Novo Selo Nov 14 2008 Kazablanka Sombor Nov 15 2008 Streetfighter Smederevo Nov 29 2008 Floyd Becej Dec 5 2008 SKC - Living Room Beograd
|
|
 |
|
 |
|
Deathangel
|
Poslato: Sre Okt 22, 2008 5:08 pm |
|
 |
| Senator |
 |
Pridružio se: Pet Apr 06, 2007 12:04 am Postovi: 1134 Lokacija: Apatin
|
|
Dusane vidimo se u Somboru, taman odgovara jer Antologija ima svirku 15. Lokal je dobar, i sigurno ce te imati fin broj ljudi
|
|
 |
|
 |
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost |
| |
|
|
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu
|
|
 |