|
 |
BalkanRock ForumDobrodošli - Rock, Punk i Heavy Metal diskusija
|
|
| Autoru |
Poruka |
|
Gile
|
Poslato: Pet Nov 07, 2008 10:36 am |
|
 |
| Svetska zvezda |
 |
Pridružio se: Sre Avg 20, 2008 6:47 pm Postovi: 693 Lokacija: Balkan
|
- Grupa Kanda, Kodža i Nebojša oformljena je u Beogradu 1991. godine u postavi: Oliver Nektarijević (vokal), Rastko Lupulović (gitara), Vladislav Rac (bas) i Stevan Dimitrijević (bubnjevi). Nešto kasnije, grupi se pridružio Marko Petronijević (truba). - Grupa je skrenula pažnju već prvim demo snimcima, međutim ozbiljniji rad je počeo nakon Oliverovog povratka iz Amerike u leto 1993. KKN u sledećih nekoliko godina postaje jedna od najatraktivnijih beogradskih grupa, i to prvenstveno zbog sjajnih koncerata, a što je zabeleženo na prvom albumu “Guarda Toma!” (Metropolis, 1996.), koji je verno zabeležio vedru atmosferu ovih nastupa, uz dve studijske numere, “Priroda” i “Put za Tunu”. U leto 1996. grupu napušta gitarista Rastko Lupulović - u to vreme i veoma perspektivan glumac - koji se povlači iz javnog života, zamonašivši se u manastiru Dečani. Na njegovo mesto dolazi Ivan Topisirović (Fake Madonna’s Underwear, Superstar), dugogodišnji prijatelj grupe. - U novoj postavi, bend menja svoj muzički izraz u pravcu reggaea, a popularnost i kvalitet muziciranja benda napreduju krupnim koracima, što je rezultiralo drugim, u potpunosti studijskim albumom “Igračka plačka” (B 92, 1998.), koji, prema mišljenju i kritike i publike, spada u sam vrh srpske rok produkcije devedesetih. Na CD-u je kao šesti član potpisan i Rastko Lupulovic, zato što je učestvovao u stvaranju albuma. Ubrzo zatim dolazi do nove personalne promene, pošto Stevan Dimitrijević napušta grupu, te na upražnjeno mesto bubnjara dolazi Vladan Rajović (ex Superstar), koji svira i na sledećem CD-u “Become” (Free B92, 2000.). U decembru 1999. Rajović odlazi u vojsku, a njega za potrebe promocije albuma zamenjuje Dejan Utvar (Organja, Pozoriste sesira/Lira Vega, Kazna za Usi, Del Arno Band, Eyesburn, Partibrejkers). Kanda Kodža i Nebojša se u ovom sastavu povlače sa scene 2001. - Nakon pauze, bend je ponovo na okupu, ovoga puta u postavi: Oliver Nektarijević – vokal, Nikola Novaković – gitara, Nenad Pejović – gitara (Headstream, saradnja sa grupom Ventolin), Branislav Dragović – bas (Samostalni referenti) i Vladan Rajović – bubnjevi. Posle skoro dve godine rada i dvadesetak održanih koncerata u Srbiji, u maju 2005. izlazi album “Prekidi stvarnosti” (PGP RTS). Album je sniman i produciran u studiju Del Arno Benda u periodu oktobar 2004. – mart 2005., a koproducenti su bili Vladan Matić i članovi KKN. Izvor: http://www.37.co.yu/kkn/default.asp?p=2
_________________ Moj FACEBOOK profil - Nenad Cvetković Gile
|
|
 |
|
 |
|
WaCkLeDuDe
|
Poslato: Pet Nov 07, 2008 1:55 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Feb 06, 2008 10:17 pm Postovi: 2135 Lokacija: Nish...
|
Zanimljiv bend krajnje po meni. Gledao sam ih sad na Exitu a i pre neku god ovde u Nisu(inace svirka je bila u dikoteci Studio  ), nekako ne mogu da se otrgnem utisku ili zbunjenosti sta je Oliveru, ili je na teskim dorgama ili se jednostavno mnogo unosi u muziku. Njegov glas je vrlo specifican i sa fanovima sa kojima sam pricao kazu da on ima neku glasnu zicu viska...Omiljeni album je def Prekid stvarnosti, super je za opustanje i slusanje. Njihovo ime je krajnje zbunjujuce, ima veze valjda sa nekim njihovim drugom koji se zvao Nebojsa iz detinjstva ili tako nesto...
_________________ http://www.computers.rsLjudi se dele na glupe i zle. Ljudi se trude da unište sve. ...give me one more medicated peaceful moment...
|
|
 |
|
 |
|
MiB
|
Poslato: Pet Nov 07, 2008 3:12 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am Postovi: 7955 Lokacija: Nis
|
|
Peti album Kande kodže i Nebojše pod nazivom "Deveti zivot" pojavio se u muzickim prodavnicama u sredu, 15.oktobra. 10 novih pesama snimano je u periodu od oktobra 2007. do aprila 2008. najvecim delom u novobeogradskom studiju Red Water. Gitare su snimane uglavnom u studiju bivseg gitariste benda Nikole Novakovica, koga je zamenio Janko Mostarlic. Produkciju potpisuju Andreja Jovanovic i KKN, mastering Velja Mijanovic, gosti na albumu su bivsi trubac KKN Zerkman, klavijaturista Aleksandar Povrzan, a na poseban nacin je prisutan i Radomir Belacevic, junak filma "Decak iz Junkovca". Muzika koju donosi "Deveti zivot" predstavlja sazimanje brojnih uticaja, i muzickih i zivotnih, koje za ishod ima poetiku osencenu melanholijom, zagonetnoscu, teskobom prezivljavanja i koja nedvosmisleno nudi ohrabrenje i nadu u trenucima u kojima to deluje nemoguce.
Spisak pesama:
1. Nitro 2. Ovde i sada 3. Crveni konji 4. Svetla 5. Dzo Stramere 6. Odlazak 7. Godine cutanja 8. Prekidi stvarnosti 9. Deveti zivot 10. Caj
Izdavač je PGP RTS/ZMEX, a emitovanje prvog spota za pesmu Čaj počeće krajem oktobra. CD se za sada moze naci u prodavnicama PGP-a, a u planu je i distribucija po najvecim trgovinskim lancima u Srbiji, kao i u zemljama regiona.
_________________ http://www.balkanrock.com"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu
|
|
 |
|
 |
|
WaCkLeDuDe
|
Poslato: Pon Nov 10, 2008 9:32 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
Intervju sa Oliverom povodom novog albuma... B92
_________________ http://www.computers.rsLjudi se dele na glupe i zle. Ljudi se trude da unište sve. ...give me one more medicated peaceful moment...
|
|
 |
|
 |
|
Destroyerxx
|
Poslato: Čet Nov 20, 2008 3:06 pm |
|
 |
| Senator |
 |
Pridružio se: Sub Avg 16, 2008 4:21 pm Postovi: 676 Lokacija: Srbac
|
|
Kanda Kodza i Nebojsa (KKN) su osnovani 1991. u Beogradu. Prvobitnu postavu grupe sacinjavali su Vladislav Rac (bas), Rastko Lupulovic (gitara), Stevan Dimitrijevic (bubanj) i Oliver Nektarijevic (glas). Ime potice od igranja Rastka i prijatelja arhaicnim recima kanda i kodza. Prvo izdanje grupe bio je koncertni album Guarda Toma! objavljen 1996. (Metropolis). Nakon Rastkovog zamonasenja u manastiru Decani u leto 1996., gitaru preuzima Ivan Topisirovic. Prvi studijski album Igracka placka naisao je na izvanredan odziv na nivou cele tadasnje zemlje. Iako produkcija albuma nije bila na nivou same muzike, rec je o kolekciji pesama sa visokim stepenom duha koje su sa lakocom prevazilazile strukturna ogranicenja, zbog cega je Igracka placka cesto navodjen kao jedan od najvaznijih srpskih rok albuma devedesetih. Ubrzo po objavljivanju albuma, Stevan napusta grupu, a na njegovo mesto dolazi Vladan Rajovic. Sledeci album Become (B92) uglavnom je stvaran tokom proleca 1999. u vreme NATO bombardovanja i ponudio je pesme sa relaksiranijim rege i acid jazz uticajima. Grupa se u ovoj postavi povukla krajem 2001. Posle jednogodisnjeg Oliverovog boravka u Los Angelesu, grupa ponovo pocinje sa radom sredinom 2003. Nova postava koju cine Oliver, Vladan, Nenad Pejovic (gitara), Nikola Novakovic (gitara) i Branislav Dragovic (bas) tokom sledecih meseci radi na novim pesmama sa izrazenijim bluz i rok pristupom, zadrzavajuci prepoznatljivu rege osecajnost i spiritualnost. Rezultat je bio album Prekidi stvarnosti (PGP RTS), objavljen u junu 2005. koji je naisao na odlicne reakcije publike i kritike i koji je bio promovisan na brojnim koncertima u Srbiji i zemljama bivse Jugoslavije. Krajem godine, Zerkman (truba) ulazi u bend. U decembru 2006. grupa ucestvuje u rok operi posvecenoj Mocartu, a koja je delo Irene Popovic, kompozitora klasicne muzike. U septembru 2007. izlazi DVD izdanje sa koncertnim snimcima iz 2006.
Diskografija: Igračka plačka (1998.) Become(2000.) Prekidi stvarnosti(2005.)
_________________ "Blues is easy to play, but it's hard to feel" - Jimi Hendrix http://www.last.fm/user/Dejan_Srbac
|
|
 |
|
 |
|
bycmanin
|
Poslato: Čet Nov 20, 2008 3:55 pm |
|
 |
| Studijski muzičar |
 |
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 12:58 pm Postovi: 469
|
|
odlican bend, pogotovu nova postava od prekidi stvarnosti pa na ovamo, inace to mi je i najbolji album, ovi prethodni su malo vise narkomanski za omladinu devedesetih...jebiga takvo vreme bilo. gledao sam ih tri i po puta(ovo ipo je sa nisomnije kad su ih sklonili jer oliver bas nije mogo da se sastavi). lik ima specifican glas i koliko god da je prekinut peva fenomenalno, sto se ne bi moglo reci za komunikaciju s publikom jer ne moze tri reci vezano da izgovori. cini mi se i da ce ovaj novi album da prodje ok
|
|
 |
|
 |
|
WaCkLeDuDe
|
Poslato: Sub Dec 13, 2008 5:39 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
Toplo preporucujem novi album...Odlican je...Vrlo... 
|
|
 |
|
 |
|
starisloven
|
Poslato: Uto Dec 16, 2008 10:58 am |
|
 |
| Demo muzičar |
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 5:26 pm Postovi: 79 Lokacija: Banjaluka
|
|
Dobar je to bend, no ja nisam kod nas čuo čudnijeg glasa od Oliverovog.
_________________ metal/rock radio radio Grmljavina
|
|
 |
|
 |
|
Hobo
|
Poslato: Uto Dec 16, 2008 3:28 pm |
|
 |
| Klupski muzičar |
 |
Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 7:59 pm Postovi: 279 Lokacija: Nis..Klosharina
|
Izrazito mi idu na zivce..A vise iritirajuci glas od glasa ovog pevaca(ne znam koji je od ove trojice Kanda,Kodza ili Nebojsa  ) u zivotu nisam cuo
_________________ http://www.meraklije.comfootball matches and rock'n'roll makes us a little out of control
|
|
 |
|
 |
|
WaCkLeDuDe
|
Poslato: Uto Dec 16, 2008 8:07 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
|
Pevac se zove Oliver i ima koliko sam cuo i razumeo ima glasnu zicu viska ili sta vec ne znam... Ima benda ima veze sa knjigma koje su clanovili citali gde su se koristile arhajicne reci a Nebojsa je jedan lik iz njihovog kraja....
|
|
 |
|
 |
|
bloodsucker
|
Poslato: Sub Feb 21, 2009 10:02 pm |
|
 |
| Studijski muzičar |
 |
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 11:32 pm Postovi: 381 Lokacija: Šestanovac
|
|
meni pjevac pari neki narkoman ali u splitu su sad u subotu pa budemo vidili, bas me zanima.!
|
|
 |
|
 |
|
bycmanin
|
Poslato: Ned Feb 22, 2009 12:57 pm |
|
 |
| Studijski muzičar |
 |
|
idi gledaj ih. neces se pokajati verovatno. doduse uvek postoji sansa da oliver bude pre-prekinut ali jebiga nije ni uzbudljivo bez malo rizika 
|
|
 |
|
 |
|
sinthesis
|
Poslato: Ned Feb 22, 2009 6:36 pm |
|
 |
| Studijski muzičar |
Pridružio se: Uto Okt 28, 2008 5:27 pm Postovi: 300 Lokacija: Zajecar
|
novi album krivi koliko je dobar , skinuo sam ga sa rapida chim je izashao u prodaju ( eh , srbija ... ) ... nema loshe pesme 
_________________ Sinthesis Myspace
|
|
 |
|
 |
|
WaCkLeDuDe
|
Poslato: Ned Feb 22, 2009 7:06 pm |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
|
|
Mng je dobar, cim budem imao kintu moram da kupim original....
|
|
 |
|
 |
|
bycmanin
|
Poslato: Pon Feb 23, 2009 11:14 am |
|
 |
| Studijski muzičar |
 |
|
|
mislim da original cak nije ni skup,obicno su domacice oko 450 din a ovaj je valjda trista i nesto ali nisam siguran
|
|
 |
|
 |
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost |
| |
|
|
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu
|
|
 |