| Autoru |
Poruka |
|
nucleus
|
Poslato: Pet Jun 12, 2009 2:59 pm |
|
 |
| Site Admin |
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 3:37 pm Postovi: 1583 Lokacija: Niš
|
miloss je napisao: Posle SMAK-a nema vise muzike u Srbiji...... Ako se tvoje pracenje muzike zavrsilo sa smakom, ne znaci da posle toga nema muzike...
_________________ The whole purpose of playing live is to blow people's heads off... That's what metal is. Anybody who says otherwise is not playing heavy metal.
|
|
 |
|
 |
|
Bucher
|
Poslato: Sub Jun 13, 2009 1:22 pm |
|
 |
| Svetska zvezda |
 |
Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 10:34 pm Postovi: 901 Lokacija: Prokuplje
|
nucleus je napisao: miloss je napisao: Posle SMAK-a nema vise muzike u Srbiji...... Ako se tvoje pracenje muzike zavrsilo sa smakom, ne znaci da posle toga nema muzike... +1
_________________ Logic doesn't make sense... DESTRUCTION TOOL-OLD SCHOOL!!!
|
|
 |
|
 |
|
Hard Boy
|
Poslato: Čet Jul 02, 2009 7:43 pm |
|
 |
| Muzičar početnik |
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 4:26 pm Postovi: 1
|
Najj njihove pesme crna dama,blues u parku,ljudi nije fer,sumadijski blues i mnoge 
|
|
 |
|
 |
|
unuce
|
Poslato: Pon Avg 10, 2009 11:15 am |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 3:24 pm Postovi: 36 Lokacija: Velika Plana
|
LordHammer je napisao: Evo jednog od najstarijih rock bendova sa nasih prostora.
Grupa SMAK je osnovana 1971. god u Kragujevcu,grupu su osnovali:
Gitara: Radomir Mihajlovic Tocak Bubnjevi Slobodan Stojanovic Kepa (senior) Vokal:Boris Arandjelovic Bas:Zoran Milanovic KIlavijature:Lazar Ristovski
moram da dodam, posto verovatno neko mladji je ovo pisao pa se ne seca ustvari bio je mali u to vreme, da su osnivaci grupe SMAK bili i Slobodan Kominac Koma i orguljas Misa Nikolic koji je 72 napustio grupu Svi clanovi koji su bili u grupi Smak od 1971 Radomir Mihajlovic Tocak Misa Nikolic Slobodan Kominac Koma Asim Mujevic Zoran Milanovic Boris Arandjelovic Laza Ristovski Miki Petkovski Slobodan Stojanovic Kepa Slobodan Jovanovic Johan Dado Topic Zoran Zivanovic Hose Dejan Stojanovic Tibor Levai Vlada Samardzic Slobodan Markovic Sale Milan Milosavljevic Mikica Milan Djurdjevic Dejan Najdanovic Najda Pera Joe bilo je jos muzicara koji su u medjuvremenu nastupali sa Smakom, Kris Nikols, Srdjan Miodragovic, Vlada Nikodijevic...
|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Sre Jan 13, 2010 3:09 am |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 1:00 am Postovi: 3655 Lokacija: Podgorica
|
_________________ Let me take you there

|
|
 |
|
 |
|
Dr Feelgood
|
Poslato: Ned Jan 17, 2010 1:48 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 5:30 pm Postovi: 1286 Lokacija: The City of Angels
|
Smak, Yu Grupa i Vlatko Stefanovski su po meni najbolji hard rock bendovi u bivsoj Sfrj, obozavam taj stil, taj neki etno zvuk koj imaju, Tocak je moj bog, jedinstven, neprevazidjen covek, dosta skroman, pravi srbin, shumadinac  svira iz duse,njegov stil me podesca na Ritche Blacmoora i SRV, voleo bi da ga upoznam jadnog dana, da ga cujem uzivo, a da i boris je jedan fenomenalan vokal kakav svet ne pamti
_________________ "It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It)"
|
|
 |
|
 |
|
strigor moroi
|
Poslato: Pon Jan 18, 2010 8:53 pm |
|
 |
| Muzičar početnik |
Pridružio se: Uto Sep 01, 2009 6:42 pm Postovi: 11
|
|
Kao po obicaju, sve sami hvalospevi o nasim bendovima... Kao mnogo su dobri, pa mnogo su kvalitetni, pa ne znam kakvi su ti muzicari pa ne znam ti sta... Uh... SMAK je za mene dugo bio jedan od interesantnih domacih bendova, i moram priznati da sam i sam dugo bio sklon tom ulepsavanju... Ali godine su prolazile, slusalo se sve vise razlicite muzike, razlicitih muzicara, islo se na svirke... I nekako, cini mi se, da mogu sebi da dam za pravo da kao prilicno upoznat slusalac kazem sledece... SMAK je daleko od najkvalitetnijeg benda na ovim prostorima, a da ne govorimo o nekom sirem prostoru... Sto se tice muzicara, tehnicki su oni mozda i u samom vrhu domace scene, a mozda cak i sire, ali gospodo fanovi to se jednostavno NE CUJE!!! Elem, sta mislim kada to kazem... Pa prosto uzmite recimo to poredjenje sa SRV (koga cak i ne postujem preterano... covek je Hendrixov plagijat... i to cak nije ni krio, ali je Hendrix imao originalnost koju ovaj potonji nije)... Kada slusate SRV imate pun zvuk, odlicno odsvirane deonice, prosto cujete kvalitet... A kada slusate SMAK... Prosto para usi kako sve to zvuci, najblaze receno suplje... Prosto kao da slusate bend kome uvek fali jedan instrument, kao da je svesno ostavljana praznina i kao da se stalno ceka jos jedan muzicar... Kao da je jednostavno nestalo para dok se bilo u studiju pa neke linije jednostavno nisu ni snimljene. To je naprosto boljka nasih bendova i malo je njih koji su to uspeli da izbegnu (TAJM i Corba i Dugme na nekim albumima). Jednostavno i pored sve tehnike i zanatskog umeca koje poseduju clanovi ove grupe, zvuk im je jednostavno SUPALJ. Ako se jos osvrenmo na tekstove... Mislim... Kornjacina koza npr. ima uzasno glupav tekst... A da ne pominjemo plagijate Hendrixa, koji su svucali uzasno. Live without audience, koji je cak produkcijski najkvalitetniji samo potvrdjuje ovo sto govorim i da nije bilo Najde, bio bi uzasan... Posto je u originalu pola njihovih pesama zvucalo kao parodija bas zbog vokala... Realno, SMAK uz nekoliko pristojnih pesama (npr. BLues u parku) moze da zauzme jedno fino osrednje mesto na domacoj sceni... I realno mislim da bi trebali da vec jednom shvatimo da nasi muzicari pojedinacno jesu mozda dobri ali da imaju velikih problema da naprave ista pristojno u bendu...
|
|
 |
|
 |
|
nucleus
|
Poslato: Pon Jan 18, 2010 9:08 pm |
|
 |
| Site Admin |
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 3:37 pm Postovi: 1583 Lokacija: Niš
|
Citiraj: Prosto para usi kako sve to zvuci, najblaze receno suplje... Prosto kao da slusate bend kome uvek fali jedan instrument, kao da je svesno ostavljana praznina i kao da se stalno ceka jos jedan muzicar... Kao da je jednostavno nestalo para dok se bilo u studiju pa neke linije jednostavno nisu ni snimljene. To je naprosto boljka nasih bendova i malo je njih koji su to uspeli da izbegnu Ovo si uboo u centar... 
_________________ The whole purpose of playing live is to blow people's heads off... That's what metal is. Anybody who says otherwise is not playing heavy metal.
|
|
 |
|
 |
|
DarkAngel
|
Poslato: Uto Jan 19, 2010 5:28 pm |
|
 |
| Klupski muzičar |
 |
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 4:00 pm Postovi: 148 Lokacija: Leskovac, SRB
|
|
moja omiljena domaca grupa...
_________________ Neka s moga vrata vijori šal od svile...
|
|
 |
|
 |
|
the_4th_horsemen
|
Poslato: Sub Jan 23, 2010 2:37 pm |
|
 |
| Studijski muzičar |
 |
Pridružio se: Sub Maj 09, 2009 11:34 am Postovi: 376 Lokacija: Sarajevo
|
|
 |
|
 |
|
njunje
|
Poslato: Čet Mar 18, 2010 3:00 am |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Sub Jun 07, 2008 6:28 pm Postovi: 675
|
|
ovo sta strigor moroi naziva suplje ja zovem sirovo i meni se recimo bas to svidja kod njih...a upravo to nemogu bas da cujem kod tajma, dugmeta itd. ajde corba jos donekle...
|
|
 |
|
 |
|
nindza
|
Poslato: Sre Maj 12, 2010 10:59 pm |
|
 |
| Demo muzičar |
 |
Pridružio se: Sub Okt 17, 2009 8:26 pm Postovi: 80
|
|
Upravo slusam Blues u Parku... prosto ne mogu da verujem da jedna takva pesma potice sa nasih prostora.
|
|
 |
|
 |
|
cubo niche
|
Poslato: Sub Nov 06, 2010 10:42 am |
|
 |
| Muzičar početnik |
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 10:33 am Postovi: 1
|
|
S obzirom da sam na facebook-u prijatelj sa Borisom, Najdom, Mikijem Petkovskim i jos par ljudi povezanih na razne nacine sa Smakom, imam priliku da citas sta oni pisu po svojim i tudjim profilima... Tako je 18 oktobra Boris napisao kao status sledecu poruku kao odgovor na rodjendanske cestitke:
" Dragi moji mnogobrojni prijatelji,da bih vam se svakome po na osob,sto bi reko nas narod,trebalo bi mi zaista puno vremena,i zato cu vam se svima od srca zahvaliti za lepe zelje i cestitke,srecan sam sto vas imam i volim vas sve,nadam se da cu moci da vam se oduzim jednim koncetom koji se planira za juni sledece godine,na uscu u Be svima vam zelim sve najbolje,pa ako Bog da,vidimo se na uscu u junu,uvek vas Boris " ...
U jednom od 20-ak komentara, neko ga je pitao sta RM Tocak misli o tome, gde je Boris napisao sledece: " Za razliku do sada,ovoga puta je njegova inicijativa da se ovaj koncert odrzi,i nadam se da je ozbiljan u tome " ...
Takodje, pre nekoliko dana, Najda je u svom statusu napisao sledece : " Vratio se iz Kg sa probe...čik pogodite sa kim? " ...
Resih da ovo podelim sa vama, jer smatram da ovo ukazuje na ono sto vecina nas zeljno iscekuju, a to je koncert Smaka... Bar se iskreno nadam... Pozdrav svima...
|
|
 |
|
 |
|
starisloven
|
Poslato: Čet Nov 11, 2010 9:22 am |
|
 |
| Demo muzičar |
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 5:26 pm Postovi: 79 Lokacija: Banjaluka
|
|
 |
|
 |
|
DarkAngel
|
Poslato: Sub Apr 30, 2011 8:48 pm |
|
 |
| Klupski muzičar |
 |
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 4:00 pm Postovi: 148 Lokacija: Leskovac, SRB
|
|
Definitivno moja omiljena grupa, bez razmisljanja...
_________________ Neka s moga vrata vijori šal od svile...
|
|
 |
|
 |
|