Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » VOLIM MJUZU » REGIONALNA SCENA

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SMAK
 Post Poslato: Pet Jun 12, 2009 2:59 pm 
Site Admin

Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 3:37 pm
miloss je napisao:
Posle SMAK-a nema vise muzike u Srbiji......

Ako se tvoje pracenje muzike zavrsilo sa smakom, ne znaci da posle toga nema muzike...

Vrh 

Post Poslato: Sub Jun 13, 2009 1:22 pm 
Svetska zvezda
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 10:34 pm
nucleus je napisao:
miloss je napisao:
Posle SMAK-a nema vise muzike u Srbiji......

Ako se tvoje pracenje muzike zavrsilo sa smakom, ne znaci da posle toga nema muzike...

+1

Vrh 

Tema posta: Smak
 Post Poslato: Čet Jul 02, 2009 7:43 pm 
Muzičar početnik

Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 4:26 pm
Najj njihove pesme crna dama,blues u parku,ljudi nije fer,sumadijski blues i mnoge :balkanrock:

Vrh 

Post Poslato: Pon Avg 10, 2009 11:15 am 
Demo muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 3:24 pm
LordHammer je napisao:
Evo jednog od najstarijih rock bendova sa nasih prostora.

Grupa SMAK je osnovana 1971. god u Kragujevcu,grupu su osnovali:

Gitara: Radomir Mihajlovic Tocak
Bubnjevi Slobodan Stojanovic Kepa (senior)
Vokal:Boris Arandjelovic
Bas:Zoran Milanovic
KIlavijature:Lazar Ristovski

moram da dodam, posto verovatno neko mladji je ovo pisao pa se ne seca ustvari bio je mali u to vreme, da su osnivaci grupe SMAK bili i Slobodan Kominac Koma i orguljas Misa Nikolic koji je 72 napustio grupu

Svi clanovi koji su bili u grupi Smak od 1971

Radomir Mihajlovic Tocak
Misa Nikolic
Slobodan Kominac Koma
Asim Mujevic
Zoran Milanovic
Boris Arandjelovic
Laza Ristovski
Miki Petkovski
Slobodan Stojanovic Kepa
Slobodan Jovanovic Johan
Dado Topic
Zoran Zivanovic Hose
Dejan Stojanovic
Tibor Levai
Vlada Samardzic
Slobodan Markovic Sale
Milan Milosavljevic Mikica
Milan Djurdjevic
Dejan Najdanovic Najda
Pera Joe

bilo je jos muzicara koji su u medjuvremenu nastupali sa Smakom, Kris Nikols, Srdjan Miodragovic, Vlada Nikodijevic...

Vrh 

Post Poslato: Sre Jan 13, 2010 3:09 am 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 1:00 am
Junior Kepe juniora

Slika

Vrh 

Post Poslato: Ned Jan 17, 2010 1:48 am 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 5:30 pm
Smak, Yu Grupa i Vlatko Stefanovski su po meni najbolji hard rock bendovi u bivsoj Sfrj, obozavam taj stil, taj neki etno zvuk koj imaju, Tocak je moj bog, jedinstven, neprevazidjen covek, dosta skroman, pravi srbin, shumadinac :slamka: svira iz duse,njegov stil me podesca na Ritche Blacmoora i SRV, voleo bi da ga upoznam jadnog dana, da ga cujem uzivo, a da i boris je jedan fenomenalan vokal kakav svet ne pamti

Vrh 

Post Poslato: Pon Jan 18, 2010 8:53 pm 
Muzičar početnik

Pridružio se: Uto Sep 01, 2009 6:42 pm
Kao po obicaju, sve sami hvalospevi o nasim bendovima... Kao mnogo su dobri, pa mnogo su kvalitetni, pa ne znam kakvi su ti muzicari pa ne znam ti sta...
Uh... SMAK je za mene dugo bio jedan od interesantnih domacih bendova, i moram priznati da sam i sam dugo bio sklon tom ulepsavanju... Ali godine su prolazile, slusalo se sve vise razlicite muzike, razlicitih muzicara, islo se na svirke... I nekako, cini mi se, da mogu sebi da dam za pravo da kao prilicno upoznat slusalac kazem sledece...
SMAK je daleko od najkvalitetnijeg benda na ovim prostorima, a da ne govorimo o nekom sirem prostoru... Sto se tice muzicara, tehnicki su oni mozda i u samom vrhu domace scene, a mozda cak i sire, ali gospodo fanovi to se jednostavno NE CUJE!!! Elem, sta mislim kada to kazem... Pa prosto uzmite recimo to poredjenje sa SRV (koga cak i ne postujem preterano... covek je Hendrixov plagijat... i to cak nije ni krio, ali je Hendrix imao originalnost koju ovaj potonji nije)... Kada slusate SRV imate pun zvuk, odlicno odsvirane deonice, prosto cujete kvalitet... A kada slusate SMAK... Prosto para usi kako sve to zvuci, najblaze receno suplje... Prosto kao da slusate bend kome uvek fali jedan instrument, kao da je svesno ostavljana praznina i kao da se stalno ceka jos jedan muzicar... Kao da je jednostavno nestalo para dok se bilo u studiju pa neke linije jednostavno nisu ni snimljene. To je naprosto boljka nasih bendova i malo je njih koji su to uspeli da izbegnu (TAJM i Corba i Dugme na nekim albumima). Jednostavno i pored sve tehnike i zanatskog umeca koje poseduju clanovi ove grupe, zvuk im je jednostavno SUPALJ. Ako se jos osvrenmo na tekstove... Mislim... Kornjacina koza npr. ima uzasno glupav tekst...
A da ne pominjemo plagijate Hendrixa, koji su svucali uzasno.
Live without audience, koji je cak produkcijski najkvalitetniji samo potvrdjuje ovo sto govorim i da nije bilo Najde, bio bi uzasan... Posto je u originalu pola njihovih pesama zvucalo kao parodija bas zbog vokala...
Realno, SMAK uz nekoliko pristojnih pesama (npr. BLues u parku) moze da zauzme jedno fino osrednje mesto na domacoj sceni... I realno mislim da bi trebali da vec jednom shvatimo da nasi muzicari pojedinacno jesu mozda dobri ali da imaju velikih problema da naprave ista pristojno u bendu...

Vrh 

Post Poslato: Pon Jan 18, 2010 9:08 pm 
Site Admin

Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 3:37 pm
Citiraj:
Prosto para usi kako sve to zvuci, najblaze receno suplje... Prosto kao da slusate bend kome uvek fali jedan instrument, kao da je svesno ostavljana praznina i kao da se stalno ceka jos jedan muzicar... Kao da je jednostavno nestalo para dok se bilo u studiju pa neke linije jednostavno nisu ni snimljene. To je naprosto boljka nasih bendova i malo je njih koji su to uspeli da izbegnu

Ovo si uboo u centar... :amin:

Vrh 

Post Poslato: Uto Jan 19, 2010 5:28 pm 
Klupski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 4:00 pm
moja omiljena domaca grupa...

Vrh 

Post Poslato: Sub Jan 23, 2010 2:37 pm 
Studijski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Maj 09, 2009 11:34 am
Jedna od onih grupa koja nikad ne prolazi...a za Tocka,sta reci,postovi iznad mene sve govore.Covjek je jednostavno...legenda. :amin: :amin: :amin:

Vrh 

Post Poslato: Čet Mar 18, 2010 3:00 am 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jun 07, 2008 6:28 pm
ovo sta strigor moroi naziva suplje ja zovem sirovo i meni se recimo bas to svidja kod njih...a upravo to nemogu bas da cujem kod tajma, dugmeta itd. ajde corba jos donekle...

Vrh 

Post Poslato: Sre Maj 12, 2010 10:59 pm 
Demo muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 17, 2009 8:26 pm
Upravo slusam Blues u Parku... prosto ne mogu da verujem da jedna takva pesma potice sa nasih prostora.

Vrh 

Post Poslato: Sub Nov 06, 2010 10:42 am 
Muzičar početnik

Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 10:33 am
S obzirom da sam na facebook-u prijatelj sa Borisom, Najdom, Mikijem Petkovskim i jos par ljudi povezanih na razne nacine sa Smakom, imam priliku da citas sta oni pisu po svojim i tudjim profilima... Tako je 18 oktobra Boris napisao kao status sledecu poruku kao odgovor na rodjendanske cestitke:

" Dragi moji mnogobrojni prijatelji,da bih vam se svakome po na osob,sto bi reko nas narod,trebalo bi mi zaista puno vremena,i zato cu vam se svima od srca zahvaliti za lepe zelje i cestitke,srecan sam sto vas imam i volim vas sve,nadam se da cu moci da vam se oduzim jednim koncetom koji se planira za juni sledece godine,na uscu u Be svima vam zelim sve najbolje,pa ako Bog da,vidimo se na uscu u junu,uvek vas Boris " ...

U jednom od 20-ak komentara, neko ga je pitao sta RM Tocak misli o tome, gde je Boris napisao sledece:
" Za razliku do sada,ovoga puta je njegova inicijativa da se ovaj koncert odrzi,i nadam se da je ozbiljan u tome " ...

Takodje, pre nekoliko dana, Najda je u svom statusu napisao sledece :
" Vratio se iz Kg sa probe...čik pogodite sa kim? " ...

Resih da ovo podelim sa vama, jer smatram da ovo ukazuje na ono sto vecina nas zeljno iscekuju, a to je koncert Smaka... Bar se iskreno nadam... Pozdrav svima...

Vrh 

Post Poslato: Čet Nov 11, 2010 9:22 am 
Demo muzičar

Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 5:26 pm
Odlične vijesti.

Vrh 

Post Poslato: Sub Apr 30, 2011 8:48 pm 
Klupski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 4:00 pm
Definitivno moja omiljena grupa, bez razmisljanja...

Vrh 

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Index boarda » VOLIM MJUZU » REGIONALNA SCENA