Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » DUHOVNA HRANA » UMETNOST I KULTURA

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Post Poslato: Sre Jun 30, 2010 3:56 pm 
Muzičar početnik

Pridružio se: Sre Jun 30, 2010 3:53 pm
Kakve veze ima zastava americke konfederacije sa rock muzikom... Kad kazem americka konfederacija mislim na zastavu "juznih" iz americkog gradjanskog rata... Vidjao sam tu zastavu na valjda je konkretan slucaj (film) '80...

Vrh 

Post Poslato: Sre Jun 30, 2010 4:29 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am
Koriste je mnogi bendovi kako bi pokazali da podržavaju ono što ta zastava danas predstavlja. U glavnom zbog nacionalizma koji je na jugu Amerike uvek bio daleko izraženiji nego u ostatku zemlje, a neki bendovi možda žele da iskažu svoj prorasistički stav.

Smao je glupo kada domaći bendovi koriste tu zastavu da pokažu da srpski nacionalisti, a zapravo mrze sve što je američko :bua:

"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche

Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu

Vrh 

Post Poslato: Sre Jun 30, 2010 5:30 pm 
Klupski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 7:59 pm
Ja je znam kao rebel flag u rock muzici! E sad iz kog konteksta to, pojma nemam!

http://www.meraklije.com

football matches and rock'n'roll
makes us a little out of control

Vrh 

Post Poslato: Čet Jul 01, 2010 12:24 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 2:29 am
MiB je napisao:
Smao je glupo kada domaći bendovi koriste tu zastavu da pokažu da srpski nacionalisti, a zapravo mrze sve što je američko :bua:

Nije samo glupo nego je krajnje idiotski... :-D

Sick Distortion - Demo (avgust 2009)

Slika

http://www.myspace.com/ducentije
http://www.myspace.com/sickdistortion

Slika

Сено је за коња, а допинг је за човека... Ту ти је живот - ту ти је смрт!!

Vrh 

Post Poslato: Čet Jul 01, 2010 12:37 pm 
Studijski muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Maj 09, 2009 11:34 am
MetalGod je napisao:
MiB je napisao:

Nije samo glupo nego je krajnje idiotski... :-D

+1

Vrh 

Post Poslato: Pet Jul 02, 2010 6:33 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 1:30 am
MiB je napisao:
Koriste je mnogi bendovi kako bi pokazali da podržavaju ono što ta zastava danas predstavlja. U glavnom zbog nacionalizma koji je na jugu Amerike uvek bio daleko izraženiji nego u ostatku zemlje, a neki bendovi možda žele da iskažu svoj prorasistički stav.

Nije u pitanju nacionalizam vec tradicionalizam. Nakon sto su SAD izborile nezavisnost, bile su podeljene na Sever i Jug (sa velikim pocetnim slovima zato sto predstavljaju drzave, ne strane sveta) - kako na severu nije bilo plodne zemlje, od samog pocetka, jos od prvih kolonija Ujedinjenog Kraljevstva, stanovnistvo na severu se fokusiralo na razvoj industrije tako da su severne kolonije ubrzo pocele esktremno brzo da se razvijaju i bile su jedan od najnaprednijih delova sveta gde se ubrzano postavljao temelj novog doba i savremenog drustva - odatle su potekli najveci intelektualci tog vremena, osnivaci Amerike (The Founding Fathers) - Dzordz Vasington, Tomas Pejn, Tomas Dzeferson, Bendzamin Frenklin, Dzon Adams... Od samog pocetka kolonizacije, severne kolonije su tezile da sto manje zavise od majke-drzave (Britanije) i sve vise su tezile ka napretku. Sa druge strane, na jugu, koji ima izuzetno plodno zemljiste, bila je skroz drugacija prica. Na jugu su bile ogromne plantaze i glavni izvor prihoda je bila zemljoradnja. Jug je nastanila engleska aristokratija tako da su tu negovane stare, tradicionalne vrednosti, nije bilo toliko velike zelje za promenama i napretkom i odrzavane su jake veze sa majkom-drzavom. Danas ta zastava predstavlja bunt protiv savremenog drustva i zelju da se vrati starim, 'tradicionalnim' vrednostima i nacinu zivota.

- Excellent! Now we can attack them from all directions!

Mi krstovi obrtamo, a ovce i koze trtimo
Koljemo kokoske, curke i praci
Da smo Satanisti ocigledni svi su znaci

Please note: ukoliko nije drugacije napomenuto, u svojim postovima izrazavam iskljucivo svoje misljenje. Hvala na razumevanju.

Vrh 

Post Poslato: Pet Jul 02, 2010 7:08 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am
Da li ti mislis da 90% bendova koji koriste ovu zastavu imaju pojma o tome sto si napisao? Po tvojoj logici bendovi koji koriste kukasti krst ne podrzavaju nacisticke ideale vec njegovo religijsko znacenje (istocnjancke religije).

Simboli pod odredjenim istorijskim, socijalnim i drugim faktorima dobijaju novo znacenje.

Ja ne mogu da negiram ovo sto si ti napisao, a isto tako ne mozes ni ti ovo sto sam ja iskucao. Ubedjen sam da vecina bendova zastavu koristi kao simbol rasizma i nacionalizma, jer je to znacenje drustvu poznatije. Kamo srece kada bi bendovi imali pojma o polovini simbola koje stalno koriste. Uzmimo na primer rogove u hevi metalu, svi ga koriste, a Dio je jedan od retkih koji je priblizno imao pojma sta oni predstavljaju.

"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche

Ja nisam među 10 miliona ljudi koji su gledali finale "Zvezde Granda", ja sam među onih 200 koji su bili na Demo Battle Festu

Vrh 

Post Poslato: Pet Jul 02, 2010 7:34 pm 
Legendarni muzičar
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 1:30 am
Pa dobro, jesi u pravu, ja sam zapravo napisao kako je ta zastava pocela da se koristi, ali to se vremenom promenilo.

Btw, svastika kao religijski simbol se koristila i u germanskom i u slovenskom paganizmu (u germanskom je simbol Tora, a u slovenskom simbol Peruna), i preko njih je postala to sta je danas.

- Excellent! Now we can attack them from all directions!

Mi krstovi obrtamo, a ovce i koze trtimo
Koljemo kokoske, curke i praci
Da smo Satanisti ocigledni svi su znaci

Please note: ukoliko nije drugacije napomenuto, u svojim postovima izrazavam iskljucivo svoje misljenje. Hvala na razumevanju.

Vrh 

Post Poslato: Pet Jul 09, 2010 2:45 pm 
Muzičar početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 20, 2010 12:19 pm
MiB je napisao:
Da li ti mislis da 90% bendova koji koriste ovu zastavu imaju pojma o tome sto si napisao? Po tvojoj logici bendovi koji koriste kukasti krst ne podrzavaju nacisticke ideale vec njegovo religijsko znacenje (istocnjancke religije).

Simboli pod odredjenim istorijskim, socijalnim i drugim faktorima dobijaju novo znacenje.

Ja ne mogu da negiram ovo sto si ti napisao, a isto tako ne mozes ni ti ovo sto sam ja iskucao. Ubedjen sam da vecina bendova zastavu koristi kao simbol rasizma i nacionalizma, jer je to znacenje drustvu poznatije. Kamo srece kada bi bendovi imali pojma o polovini simbola koje stalno koriste. Uzmimo na primer rogove u hevi metalu, svi ga koriste, a Dio je jedan od retkih koji je priblizno imao pojma sta oni predstavljaju.

Vecina ljudi su kreteni jer misle da rogovima predstavljaju đavole , sotonu , kurce neke . A u stvari je to u Italiji kao neko obiljezje koje tjera zle duhove ili tako nesto.
Konf. zastava je po meni glupost i jadno mi je kad vidim na nekome to obiljezje , a i pravu si ti , vecina ne zna ni sta predstavlja .

Vrh 

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Index boarda » DUHOVNA HRANA » UMETNOST I KULTURA