Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » KUTAK ZA MUZICARE » PROGRAMI

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Post Poslato: Čet Sep 15, 2011 11:13 pm 
Muzičar početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 12:11 pm
Zanima me da li neko ima slichni problem ili mozhda zna kako da ga ja reshim. Imam M-Audio Fast Track eksternu USB karticu. Uz nju sam dobio drajvere koje sam instalirao (pa sam kasnije apdejtovao na sajtu M-Audio) i neki program za snimanje, neki Pro Tools SE koji iz nekog razloga ne mogu da instaliram ali mi to nije toliko ni bitno. Elem, problem koji imam je sledeci: Kada ukljuchim bass u karticu, zvuk je veoma ochajan. Sav mutan i 5 puta tishi od svih ostalih zvukova. Nemam nikakva podeshavanja za zvuk input/output u onom Sound panelu, shto me jako chudi... Kada izmedju kartice i bassa stavim procesor (BOSS GT-6B) i malo nabudzim preamp, bude to malo bolje ali opet nezgrapno... Nachuo sam negde da bi mi mozhda pomogao Graphic Equaliser i Compressor, neam pojma... Ili mozhda ja jednostavno ne znam da namestim zvuk! :blushing: I ne shaljite me na rumski forum, ja ne mogu tamo, majke mi... Mir, ljubav, empatija!

Unapred zahvalan

Vrh 

Post Poslato: Ned Sep 18, 2011 12:44 am 
Muzičar početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Dec 01, 2010 2:18 am
Pozdravlja te nekadasnji super moderator Rumskog. Ako ti ta cinjenica ne smeta, reći ću ti par stvari... :)

Premalo si mi informacija dao da bih mogao da zakljuchim o chemu se tachno radi, ali:

-Taj softvare (PT) uopšte nije bezveze i studijski je standard u svetu. Naravno, veliki studiji ne koriste M-Powered varijante, već HD, ali i taj LE će ti dobro doći da upoznaš program. Ne moraš da radiš u njemu. Radi u čemu god želiš (Cubase, Nuendo, Logic...), ali... kad već imaš, iskoristi ga i upoznaj. Sutra dan može da se desi da neki svoj projekt prebaciš u veći studio, ispostavi se da tamo moraš nešto da odradiš u PT, a ti ne znaš... Dakle... ipak instaliraj...

-Ne znam kakva je ta M-audio karta, ali simptomi deluju kao da ta karta nema preamp. Instrumenti se obavezno uključuju kroz nešto što će da im prilagodi signal ulazu kartice (odgovarajuća impedansa). Dakle Hi-Z ulaz na preampu, procesor sa ulazom za instrument i line out-om itd.

-Compressor ne radi prilagodjenje signala! nije mu to namena! Compressor je alat koji se bavi dinamikom odredjene trake/instrumenta, a EQ... znamo svakako šta radi, ali ni on ne radi prilagodjenje signala +4, ili -10 ulazu na kartici.
-Za obradu signala će ti svakako trebati compressor i EQ. Hardware, ili software (duga i osetljiva priča), ali... ti imaš problem koji se nalazi na relaciji Instrument - preamp - snimač.

Vrh 

Post Poslato: Pon Sep 19, 2011 1:34 am 
Muzičar početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 12:11 pm
:eek: Eto vidish... Fasciniran sam odgovorom. Zato ne idem na Rumski, prichate tako da vas pola ne razumem. Podseca me na srednju shkolu...U svakom sluchaju - Hvala! Imam preamp na procesoru ali ne pomazhe mi nishta specijalno. A na kartici imam samo ove gain knobove za output, gitaru i mikrofon tako da najverovatnije nemam preamp... Znachi da pokusham sa mikrofonskim ulazom, am? A shto se tiche ProToolsa, kada pokusham da ga instaliram, prijavljuje mi da mi treba vishe od 1GB RAMa a ja imam 2.93 (???)! Josh ako dash neki predlog za to, imash jedno internet pivo od mene! :beer:

Vrh 

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Index boarda » KUTAK ZA MUZICARE » PROGRAMI