Datum izdavanja: Mart 19, 2010
Žanr: Hard rock
Dužina trajanja: 44:20
Izdavačka kuća: Universal Music Enterprises
Producenti: Mikael "Nord" Andersson i Martin HansenNakon što su izdali svoj sedamnaesti po redu album "Sting in the Tail" i objavili ogromnu turneju koja će trajati 3 godine i provesti ih kroz 5 kontinenata, legendarni hard rock bend je objavio još jednu vest, bend prestaje sa radom. Tokom svoje 40 godina duge karijere Scorpions-i su imali uspona i padova, ali i pored svega preguranog i dalje važe za jedne od najvećih i najuticajnijih rock bendova svih vremena. Bend koji poseduje, pored Led Zeppelin-a, najlepšu baladu svih vremena,u mom srcu svakako će imati posebno mesto jer me vežu i neke lepe uspone za njega. No dobro, hajde da se okrenemo novom albumu.

Moram da kažem da se mnogo prašine diglo oko ovog albuma, vraćanje starim korenima, kraj jedne velike karijere, ogromna turneja.... šta je sve to značilo za ovaj album?! Da li su uspeli da prenesu vibe starih albuma?! Da li ima one stare energije koju su nekada imali i koju su toliko najavljivali?! Odgovor: i da i ne. Slušajući ovaj album imao sam osećaj da su se previše trudili da stvore atmosferu starih legendarnih albuma, da su previše zapostavili sam osecaj uživanja u studiju dok stvaraš magiju. Sa druge strane, pritisak koji im se nalazio na ledjima od prevelikih očekivanja fanova, svakako je jedan od glavnih, ako ne i glavni, krivac za slabiji performans. Dok je prethodni album "Humanity: Hour 1" lošije prošao kod publike, na albumu se osećala doza opuštenosti koji je meni album učinila svakako slušlivijim, a Sting... nažalost to ne poseduje.... u dovoljnim količinama. Ali, nikako netreba odbaciti ovaj album, pesme poput "Raised On Rock" i "Spirit Of Rock" kao i balade "The Good Die Young" (gost Tarja Turunen) i "The Best Is Yet To Come" daju da se nasluti i oseti nekadašnja snaga koju je ovaj bend posedovao u izobilje. Reakcije kritike i fanova su podeljena, dok je nekima odličan, drugima je album promašaj, ali niko od njih nemože da opovrgne sav trud, rad i znoj koji je bend uneo u ovaj album pa makar i završio sa lošim kritikama. Na kraju nam ništa drugo ne preostaje nego da se sećamo i uživamo u zaveštanju koje nam je ovaj fenomenalni bend ostavio. Ipak, ko zna, možda kroz nekoliko godina, vetar promene ponese ovaj album na mesto koje zaslužuje, jer kako su sami rekli "The future never dies".
Ocena: 3/5
Spisak pesama:01. Raised on Rock
02. Sting in the Tail
03. Slave Me
04. The Good Die Young (feat. Tarja Turunen)
05. No Limit
06. Rock Zone
07. Lorelei
08. Turn You On
09. Let's Rock
10. SLY
11. Spirit of Rock
12. The Best Is Yet to Come
13. Thunder and Lightning (Bonus Track)