Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » VOLIM MJUZU » CD/DVD Recenzije

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
 Post Poslato: Pon Okt 12, 2009 1:26 pm 
Senator
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Apr 06, 2007 12:04 am
Slika

Datum izdavanja: Oktobar 6, 2009
Žanr: Progressive metal
Dužina trajanja: 68:83
Izdavačka kuća: InsideOut Music
Producenti: Tommy Hansen

Kada sam prvi put cuo ovaj bend jos 2005 godine bio sam iznenadjen energijom i specificnoscu kojom odise njihova muzika. Ali sumljao sam. Sumljao sam da bend nece dugo opstati jer ovakva muzicka supergrupa sacinjena od renomiranih muzickih talenata (Ray Alder,Nicolas van Dyk,Bernie Versailles...) moze doci do trenutka kada se njihova ega nece vise poklapati, ali prevario sam se.

Slika

Posle veoma dobrih albuma Redemption (2002), The Fullness of Time (2005) i The Origins of Ruin (2007) dolazi nam jos jedan masterpiece album ovog benda Snowfall On Judgment Day (2009). Jos od trenutka kada je bend objavio trailer za najavu albuma osecao se hladan vetar koji ce sigurno oladiti sve one koji su sumljali u ovaj bend. Pocevsi sa uvodnom "Peel" preko "Wall" i "Leviathan Rising" bend odma daje do znanja da je ovo jedan veoma snazan, straight to face progressive metal album ali sa jednom veoma lepom i umerenom dozom melodija koje daju posebnu draz ovom albumu ( za ovo se trebamo zahvaliti klavijaturisti Greg Hosharian-u). Iz pesme u pesmu bend pokazuje svoj puni talenat i iskustvo koje ovi fenomenalni muzicari imaju. Vokali su takodje odradjeni fenomenalno, a Ray Alder nam jos jednom pokazuje zasto je jedan od najboljih vokala u progressive metal vodama ali i uopste u metalu. Ono sto bih jos naglasio jeste da mi je drago sto sam primetio da se bend trudi da ne ponavlja ideje sa predhodnih albuma vec da ide napred, stvarajuci novu fuziju svojih melodija i rifova. Ako do sada niste nabavili ovaj album obavezno to uradite jer ova ekipa vas sigurno nece razocarati.

Ocena: 5/5

Spisak pesama

01. "Peel"
02. "Walls"
03. "Leviathan Rising"
04. "Black and White World"
05. "Unformed"
06. "Keep Breathing"
07. "Another Day Dies" feat. James LaBrie
08. "What Will You Say"
09. "Fistful of Sand"
10. "Love Kills Us All / Life in One Day"