Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 10:49 pm Postovi: 484 Lokacija: Nis, Aleksinac, Srbija, svet.....
Mislim da je nepravedno da muskarci pripisuju sviranje instrumenata samo za sebe. Otvorio bih temu gde bi mogli da vidimo i cujemo koliko su zene dobre kao muzicari instrumentalisti. Ako imate predloge dodajte.
Moji favoriti, a ujedno i medju najboljim svetskim gitaristima -Jannifer Batten
I naravno - Ana Popovic
_________________ 99% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane!!!
Diana Krall je jedna od mladjih nada jazz muzike. Odlicna pijanistkinja i jos bolja pevacica:
Tal Wilkenfeld - 18godisnja basistkinja koja vec nekoliko godina svira sa Jeff Beck-om. Pre toga je svirala sa Chick Corea-om, Herbie Hancock-om i drugima.
Gail Ann Dorsey - jos jedna basistkinja koja je svirala sa David Bowie-m.
Cindy Blackman - dzez i rok bubnjarka, svirala je duze vreme se Lenny Kravitz-om.
Margita Magi Stefanovic - dovoljno je reci da je svirala klavijature u EKV-u.
Sladjana Milosevic - nasa poznata gitaristkinja i pevacica.
Mozda bih jos pomenuo Sheryl Crow (gitaristkinja i pevacica), sestre Corrs (violina i bubnjevi), Meg White iz White Stripes-a (bubnjevi), Litu Ford (gitaristkinja) i all-female bendove Vixen, Heart, Girl's School...
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 10:51 pm Postovi: 153
KIM DEAL iz Pixies (bass) KIM GORDON iz Sonic Youth (bass) DARCY iz Smashing Punpkinsa i sada nova Ginger(bass obe) MEG WHITE iz White Stripes (drums) i naravnoooo PATTY SMITH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Onda all-girl bands kao Bikini Kill,L7,Raincoats,The Slits Tu je i Debbie Harry,devojke iz B-52's,Siouxie and the Banshees,Lydia Lunch,Pevacica Yeah Yeah Yeahs,JANIS JOPLIN,Joni Mitchell,Meggie iz EKV
Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 10:49 pm Postovi: 484 Lokacija: Nis, Aleksinac, Srbija, svet.....
Ovu temu smo malo zapostavili. Evo jos jedne NOVE devojke koja zna da svira (proverite na youtube-u sve klipove). Inace mnogima se nece svideti njen album prvenac (pop-rock style - rekao bih da neke pesme zvuce kao Bon Jovi i slicni 80-tih) ali dovoljan razlog da natera mlade gitariste da pocnu da sviraju malo!
_________________ 99% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane!!!
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 3:07 am Postovi: 7987 Lokacija: Nis
Slusao sam je. Svirala je sa Santanom na njegovoj turneji i trebalo je da svira u pratecem bendu Michael-a Jackson-a na njegovim povratnickim koncertima u O2 areni. Za pohvalu je sto je svirala i na Crossroads gitarskom festivalu.
Odlicna i jos jedna vanserijska, a mlada, gitaristkinja. Nazalost, album joj je njesra. Mada mi se svidja kako Kelly Clarkson MTV pop monotoniju secne nekom ultrajebozovnom solazom.
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 5:30 pm Postovi: 1286 Lokacija: The City of Angels
aaa znaci ja otkidam na Anu Popovic, kao da slusham SRv, nabavio sam ovaj novi album odusevljen sam, ne mogu da verujem da zana tako dobro moze da svira
i Candy Dulfer mi se isto mnogo svidja kako svira, saksofon je divan instrument, bas mi je krivo sto je nisam sluhao letos
Pridružio se: Pon Avg 06, 2007 12:37 am Postovi: 1493
minke je napisao:
Ovu temu smo malo zapostavili. Evo jos jedne NOVE devojke koja zna da svira (proverite na youtube-u sve klipove). Inace mnogima se nece svideti njen album prvenac (pop-rock style - rekao bih da neke pesme zvuce kao Bon Jovi i slicni 80-tih) ali dovoljan razlog da natera mlade gitariste da pocnu da sviraju malo!
auuuuu ova devojka opasno svira,kad sam cuo za nju u casopisu Guitarist odmah sam otkucao njeno ime na youtube , razbija devojka , a ima samo 24 godine
_________________ Then we go to studio well hang over and we play one same song over and over!
We had a cocktail,and another one and another and by the end of the night we were hammered!!!!!!!!
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu