|
 |
BalkanRock ForumDobrodošli - Rock, Punk i Heavy Metal diskusija
|
|
| Autoru |
Poruka |
|
LordHammer
|
Poslato: Ned Maj 18, 2008 6:38 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 1:00 am Postovi: 3655 Lokacija: Podgorica
|
|
Nadal pocistio Federera 2:1,osvojivsi nove bodove povecao je razliku na 360 poena izmedju njega i Djokovica.
_________________ Let me take you there

|
|
 |
|
 |
|
mita_mita
|
Poslato: Uto Maj 20, 2008 2:34 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 5:07 pm Postovi: 955 Lokacija: Niš
|
[center]Svet čeka novu kraljicu tenisa u Parizu[/center]
Odlazak Belgijanke Žistin Enan u legendu, koji je mnoge iznenadio, otvorio je vrata nekolicini teniserki da povrate ili po prvi put u karijeri zasednu na prvo mesto na svetskoj rang-listi. Ruskinja Marija Šarapova novonastalu situaciju veoma brzo je iskoristila da se vrati na prvu poziciju (4.181 bodova), dok su se srpske teniserke Ana Ivanović (3.922) i Jelena Janković (3.755) takođe vratile na svoje najbolje plasmane u karijeri, drugo i treće mesto.
[center]  [/center]
Ivanovićeva je izgubila formu, čini se, u najgorem mogućem trenutku. Poraz u polufinalu Berlina i drugom kolu Rima koštao je Anu ispunjenja sna mnogo pre nego što je i sama očekivala. Plavokosa Ruskinja Šarapova je taj trenutak slabosti srpske teniserke iskoristila da se po treći put u karijeri nađe na vrhu sveta, prvi put posle 2005. godine kada ju je u dva navrata sa tog mesta smenjivala Lindzi Devenport.
Ostatak ovde
Kako bi bilo lepo da naša teniserka osvoji titulu...
_________________ I posle Tita... dupli Mita... Igre za decu
|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Uto Maj 20, 2008 5:56 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Razlika izmedju tri prvoplasirane je samo 400 bodova,bice mnogo zanimljivo

|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Sre Maj 21, 2008 1:15 am |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Teniserka Srbije Jelena Janković izjavila je u utorak da je njen naredni cilj da osvoji gren slem turnir, ali i da ima velike ambicije na Olimpijskim igrama u Pekingu. "Kada bih mogla pobedila bih na Rolan Garosu, Vimbldonu i uzela titulu u Pekingu. Cilj mi je da osvojim gren slem, naravno. Krenem od osvajanja jednog, a zatim i svih ostalih. Olimpijske igre su veoma važne. Poseban je osećaj biti deo tog takmičenja i biti okružen najboljim sportistima iz celog sveta", rekla je Jankovićeva u Beogradu.
Ona je dodala da je prezadovoljna svojim napretkom uoči Rolan Garosa koji počinje sledeće nedelje.
"Fenomenalan je osećaj osvojiti turnir u Rimu, naravno da je sjajno osvojiti ga dva puta. Rim je poseban grad za mene i moji utisci sa turnira su prelepi", rekla je Jankovićeva koja je pre dva dana odbranila titulu u Rimu.
Treća teniserka sveta istakla je da je najvažnije da svakim danom sve bolje i bolje igra, jer Rolan Garos počinje sledeće nedelje.
"Ostaću nekoliko dana u Beogradu. Ovde su i moja dva trenera, tako da ću se potruditi da se što bolje spremim za turnir u Parizu", rekla je Jankovićeva.
Na pitanje da li joj se sada olakšan put ka titulama, jer je najbolja na WTA listi Belgijanka Žistin Enan okončala karijeru, srpska teniserka je odgovorila: "Sada će biti velika borba za mesto 'broj jedan'. Tu smo Marija Šarapova, Ana Ivanović, sestre Vilijams i ja. Sve će zavisiti od toga kako će koja odigrati naredne turnire".
Jankovićeva je naglasila da je Belgijanka još mlada i da je imala dosta vremena da još puno toga postigne u tenisu.
"Stvarno je dobro igrala i bila veliki šampion. To je bila njena želja, možda više nema motivacije da nastavi da igra tenis. To je njen izbor. Nedostajaće mi", rekla je Jankovićeva i dodala uz osmeh da je Žistin jednom uspela da pobedi na treningu.
Na pitanje da li je sa Anom Ivanović razgovarala o dublu na Olimpijskim igrama, ona je odgovorila: "Nismo razgovorale. Ja bih volela da igramo, jer imamo veliku šansu da osvojimo jednu od medalja. Videćemo kada bude došlo vreme, razgovaraćemo o tome."
Jankovićeva je boravak u Beogradu iskoristila za potpisivanje sponzorskog ugovora sa kompanijom "Knjaz Miloš", tako da će od utorka biti zaštitno lice njihovog brenda "akva vive".
Teniserka Srbije je izrazila zadovoljstvo što će biti deo "akva viva" tima, a direktor kompanije "Knjaz Miloš" Slaven Živić istakao je da se nada da će joj taj sponzorski ugovor olakšati put do trona.
Izvor B92

|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Čet Maj 22, 2008 3:15 am |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Bivši najbolji teniser Velike Britanije i analitičar Eurosporta, Greg Rusedski, izjavio je da će Novak đoković biti najveća pretnja Rafaelu Nadalu u osajanju četvrte titule na Rolan Garosu. Španac je prošle nedelje u dramatičnom polufinalu Hamburga pobedio srpskog tenisera, a u finalu Rodžera Federera.
‘’Kada je u formi, ne mogu nikoga da vidim ko bi zaustavio Nadala. Jedini koji imaju šanse su Federer i Đoković. Federer je imao tešku godinu oporavljajući se od upale žlezda, ali pokazuje znake oporavka. Poraz od Radeka Štepaneka u Rimu će mu odmoći. Ne povezujete takve poraze sa njim. Iz tog razloga mislim da Đoković ima veće šanse. On je čovek trenutka i veća je pretnja Nadalu nego Federer’’, rekao je Rusedski.
Britanac je rekao da je u ženskoj konkurenciji njegov favorit druga teniserka sveta Ana Ivanović. 20-godišnja igračica, koja je prošle godine izgubila u finalu od Žistin Enan, mogla bi posle Rolan Garosa da zameni Mariju Šarapovu na vrhu WTA liste.
‘’Sviđa mi se Ivanovićeva. Šarapovoj ne ide dobro u ovom trenutku, ona je nesigurna na šljaci. Serena Vilijams će takođe biti u konkurenciji’’, rekao je Rusedski.
Prošlogodišnja pobednica Žistin Enan objavila je prošle srede da se povlači i da neće braniti titulu osvojenu 2007. godine.
Izvor B92

|
|
 |
|
 |
|
mita_mita
|
Poslato: Sub Jun 14, 2008 5:32 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Đoković je upravo pobedio Nalbandiana sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:0, i tako se plasirao u finale turnira u Kvinsu (London) gde ga očekuje Nadal koji je pobedio Rodika takođe sa 2:0 ali nešto teže, po setovima 7:5 i 6:4.
Dobra forma Đokovića pred Vimbldon. A sada još samo Nadal da padne... 
|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Sub Jun 14, 2008 6:16 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Nalbandijan je pao za samo 45 min.Federer se priprema za Wimbldon sa boranijom u Halle-u.

|
|
 |
|
 |
|
mita_mita
|
Poslato: Ned Jun 15, 2008 5:41 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Na žalost Đoković je izgubio od Nadala sa 2:0, po setovima 7:6 i 7:5. A mogao je da ga dobije u prvom setu...
|
|
 |
|
 |
|
mita_mita
|
Poslato: Pon Jun 16, 2008 12:35 am |
|
 |
| Moderator |
 |
|
A u konkurenciji dublova Zimonjić i Nestor su na istom turniru osvojili titulu tako da im je ovo druga u ovoj godini... 
|
|
 |
|
 |
|
blastmaster
|
Poslato: Pon Jun 16, 2008 12:38 am |
|
 |
| Legendarni muzičar |
 |
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 1:30 am Postovi: 4986 Lokacija: Middlefinger-earth
|
Da li iko moze sada da kaze da Nadal zna da igra samo na sljaci?  Verujem da ove godine moze da dobije Federera ako bude stigao do finala, krajnje je vreme 
_________________ Kill religion Kill your idols - Sir, they've surrounded us! - Excellent! Now we can attack them from all directions!
Mi krstovi obrtamo, a ovce i koze trtimo Koljemo kokoske, curke i praci Da smo Satanisti ocigledni svi su znaci
Please note: ukoliko nije drugacije napomenuto, u svojim postovima izrazavam iskljucivo svoje misljenje. Hvala na razumevanju.
|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Uto Jun 17, 2008 12:34 am |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Dve najbolje srpske teniserke, Ana Ivanović i Jelena Janković, na najnovijoj objavljenoj svetskoj WTA rang listi zauzimaju vodeće pozicije.
Ivanovićeva se zadržala na liderskoj poziciji na koju se popela prošle nedelje, dok je Jankovićeva, iako u proteklih sedam dana nije igrala, napredovala do drugog mesta, što joj je najbolji plasman u karijeri.
Jankovićeva je za devet bodova pretekla sada trećeplasiranu Ruskinju Mariju Šarapovu, koju slede zemljakinje Svetlana Kuznjecova i Elena
Dementijeva, a potom i sestre Serena i Venus Vilijams iz SAD.
U najboljih deset još su dve Ruskinje, Ana Čakvetadze i Dinara Safina, kao i Slovakinja Danijela Hantuhova.
1. (1) Ana Ivanović (Srbija) 4.222
2. (3) Jelena Janković (Srbija) 3.715
3. (2) Marija Šarapova (Rusija) 3.706
4. (4) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 3.565
5. (5) Elena Dementijeva (Rusija) 2.750
6. (6) Serena Vilijams (SAD) 2.676
7. (7) Venus Vilijams (SAD) 2.606
8. (8) Ana Čakvetadze (Rusija) 2.541
9. (9) Dinara Safina (Rusija) 2.222
10. (11) Danijela Hantuhova (Slovačka) 2.032
Izvor B92

|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Ned Jul 27, 2008 9:16 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor osvojili su turnir Masters serije u Torontu.
Oni su u finalu savladali prve nosioce braću Majka i Boba Brajana u tri seta 6:2, 4:6, 10:6. Meč je trajao jedan sat i devet minuta. To je četvrta titula ove sezone za srpsko-kanadsku kombinaciju. Prethodno su bili najbolji na turnirima u Hamburgu, Kvins Klubu i Vimbldonu i imaju trofeje sa tri različite podluge.
Zimonjić i Nestor su odlično igrali u prvom setu i nisu dozvolili protivnicima da im ugroze servis. Dva puta su napravili brejk i lako rešili taj deo meča u svoju korist. Naredni set Amerikanci su jednom oduzeli servis protivnicima.
Nagradni fond turnira u Torontu je 2.615.000 dolara, a pobednici u konkurenciji parova dobijaju 130.000. dolara.
Izvor B92

|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Ned Jul 27, 2008 9:18 pm |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Los Anđelesu.
Srpska teniserka izgubila je od Dinare Safine, u dva seta, 7:6 (7:3), 6:1. Safina će u finalu igrati sa Italijankom Flavijom Penetom.
Jelena je u prvom setu dva puta ispustila servis, ali je uspela da ostane u igri, brejkom u desetom gemu, kada je Ruskinja servirala za set pri vođstvu od 5:4. Ipak, niz grešaka Jankovićeve u taj-brejku omogućili su Safinovoj da osvoji set. U nastavku meča, srpska teniserka nije uspela da pruži jači otpor, pa je u polufinalu završila pohod ka prvom mestu na svetskoj rang-listi.
"Nadam se da će doći moje vreme. Nije kraj sveta", rekla je Jankovićeva.
Meč je trajao sat i 24 minuta, a Safina, finalista sa Rolan Garosa, je trijumfom u Kaliforniji uspela da izjednači na 2:2 u međusobnim duelima.
Jankovićeva je na turnir u Los Anđelesu ušla sa problemom povrede kolena, a nakon poraza od Safine priznala je da joj je na kraju ponestalo snage.
"U drugom setu nisam više mogla. Noge su mi se pomalo tresle. Dinara je igrala izuzetno dobro. Imala sam nekoliko prilika u prvom setu, a zatim sam odigrala loše u taj-brejku".
U drugom polufinalu, Peneta je savladala Amerikanku Betani Matek, sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 7:5.
Jankovićeva nastavlja zagrevanje za Olimpijske igre u Pekingu sledeće nedelje u Montrealu, gde će, uz Anu Ivanović, biti među vodećim nosiocima.
Izvor B92

|
|
 |
|
 |
|
mita_mita
|
Poslato: Pon Jul 28, 2008 1:59 am |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Zimonjić i Nestor su osvojili masters turnir u Torontu pošto su u finalu pobedili braću Brajan sa 2:1, po setovima 6:2, 4:6 i 10:6.
[center]  [/center]
Ovo je njihova četvrta titula ove godine. 
|
|
 |
|
 |
|
LordHammer
|
Poslato: Uto Jul 29, 2008 2:01 am |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Jelena Janković je u Los Anđelesu propustila priliku da preuzme prvo mesto na WTA listi, pa je poredak najboljih svetskih teniserki ostao nepromenjen. Ana Ivanović je zadržala vodeću poziciju sa 3828 poena, dok je Jankovićeva druga sa 3740.
Svetska teniserka broj 2 imala je šansu da pobedom u Los Anđelesu prvi put dođe do vrha, ali je u polufinalu izgubila od nove šampionke Dinare Safine.
Poslednji turnir pred odlazak na Olimpijske igre u Pekingu Ana i Jelena igraće ove nedelje u Montrealu, na Rodžers kupu.
Ivanovićeva je prvi nosilac, takmičenje počinje u 2. kolu protiv pobednice duela Nakamura (Japan) – Kvitova (Češka). U istom delu žreba nalazi se Vera Zvonareva, osmi nosilac, Svetlana Kuznjecova, četvrti nosilac, odnosno finalista Rolan Garosa Dinara Safina.
Na drugoj strani, Jankovićeva, drugi favorit, u 2. kolu igraće sa pobednicom meča Vozniak (Kanada) – Čan (Kineski Tajpeh). U istom delu žreba su Jelena Dementijeva (5. nosilac), Ana Čakvetadze (6) i Marija Šarapova (3).
Na WTA listi, među prvih 10 jedina promena je napredak Dinare Safine sa devetog na osmo mesto.
WTA lista, prvih 10:
1. Ana Ivanović (Srbija) 3828
2. Jelena Janković (Srbija) 3740
3. Marija Šarapova (Rusija) 3626
4. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 3455
5. Serena Vilijams (SAD) 3251
6. Jelena Dementijeva (Rusija) 3105
7. Venus Vilijams (SAD) 2606
8. Dinara Safina (Rusija) 2522
9. Ana Čakvetadze (Rusija) 2176
10.Agnješka Radvanska (Poljska) 2141
Izvor B92

|
|
 |
|
 |
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost |
| |
|
|
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu
|
|
 |